Årets midsommar

Vi var ju på Gröna Lund på midsommarafton. I söndags hade jag tänkt sätta mig ner och berätta (då vi var ute hela lördagen), men när rubrikerna började flasha om olyckan som skedde kändes det inte som riktigt läge. Här hade vi haft jättekul två dagar innan och nu var det tal om att en person dött och flera blivit skadade. Tragiskt, ledsamt. Jag tänker på familjerna som skulle haft en sån kul dag men nu istället sörjer.

Vi åkte mer barnvänliga attraktioner, varvat med mat, glass och snacks. Barnen hade det toppen och det var ju ändå bra att vi hann åka dit, så förväntansfulla som de har varit. Nu lär det ju dröja innan vi åker dit igen.

Tekopparna är i all sin enkelhet bra på att framkalla mycket skratt.

Huvudsaken att barnen var nöjda och glada. Det var trötta barn vi senare kom hem med på eftermiddagen.

På tal om något annat gick jag på semester idag. Tjiho! Det ska bli skönt med några veckors ledigt. Först upp på agendan är ett besök till frisören imorgon, både jag och barnen ska bli klippta. Vi alla tre ser ut som troll på morgonen så det behövs.

Nu ska jag försöka sova i den här värmeböljan.

You may also like

11 kommentarer

 1. Jag tänkte på dig och din familj när den hemska olyckan inträffade och visste att ni inte var där den dagen utan tidigare. Men vilken chock det blev och vilken tragedi för alla inblandade. Så skönt att ni slapp vara på plats när det hände. Många familjer har fått försöka förklara för sina barn vad som hände. Nu önskar jag dig och familjen en skön och välförtjänt semester

 2. Jag vill börja & säga Grattis till semestern! ☀️🍓🦋😃👏🏻.
  Vad bra att ni hade det trevligt på Grönan då 🎢🎡🍡😊. Att ha trötta barn när man åker ifrån något. Är ett gott tecken på att dem har haft roligt & gjort av med energi.

  Mm det som hände på Grönan är tragiskt. Å dåligt att dem inte såg felet när dem kolla. Utan att människor måste vara inblandade för att en större insats ska göras. Eller en nogare koll.

  Alltid trevligt att gå till frissan tycker jag & bli stilad/ny friserad 😊 skönt nu inför sommaren med.

  Mm jag har sovit sådär under den här veckan pga värmen. Jag vill ha svalt & tyst när jag ska sova.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Olyckan på Gröna Lund var hemskt. Det måste ha känts märkligt för er att ni var där dagen innan. Även om den dödliga utgången för en person och flera skadade personer är tragisk så tycker jag ändå synd om Grönan. Jag menar två förlorade år på grund av pandemin och nu förlorade inkomster på grund av olyckan. Och tänk alla som hade planerat att besöka Grönan, kanske hade bokat boende i Stockholm, och nu detta. Nej usch!

  Hoppas du kommer ha en toppen semester på Åland – med nya frisyrer för nästan hela familjen:-)

 4. verkligen hemskt när det händer sådana olyckor. Tyvärr är väl statistiken lite sådan att det är inte om utan när nått händer, trots att de kollas noga varje dag, kan ju varit nått så litet som att nått hamnat på spåret och det fick förödande konsekvenser

 5. Olyckan på gröna lund var verkligen hemsk, men bra att ni fick en bra dag där i alla fall. Ofta är det ju bara så roligt på sådana ställen,

 6. Det är så tragiskt det som hände på grönan. Min äldsta son var där med sina fd klasskamrater ca två veckor innan det hände. När jag läste om olyckan så tänkte jag att det kunde ha hänt när min son var där. Sörjer med familjerna som har råkat ut för detta hemska.

 7. Så underbart med att få ha semester. Det är fyra dagar kvar för mig. Lär alltså vänta in tills nästa torsdag. Längtar ihjäl mig! Så himla ledsamt med denna olycka verkligen 🥲. Undrar hur detta påverkar Gröna Lund? Är nog många som inte vågar åka dit nu. Ni verkar i alla fall haft det mysigt.

 8. Ja det är hemskt det som hände, Tur att ni hade så trevligt. Skönt att gå på semester. Själv jobbar jag två veckor till innan jag får semester. Kul att gå till frisören tillsammans. Jag ska nog gå till frisören efter semestern. Här har det också varit så varmt. Hoppas att vi får det regnet de säger att vi ska få idag.

 9. Skönt att ni hade det så bra, visst är det otäckt det som hänt men det är ju inte något som händer ofta och man får hoppas att de hittar orsaken och gör att andra saker också blir säkrare. Så skönt med semester – här dröjer det lite till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.