Mys hemma

Vi har lite sjukstuga här sen i måndags. Harry är hemma med hosta, och det är lite snorigt hos mig. Jag har i alla fall inte Covid-19 så det är en höstförkylning som knackat på. Det märks att en ny säsong är här!

Med en hostig Harry har vi alltså stannat inne nu ett par dagar, han får vara hemma hela veckan för att inte riskera bli mer sjuk (och för att minsta symtom inte är välkommet på förskolan). Det betyder mysiga (men intensiva) dagar här hos oss. Vi har lekt med bilar, tågbana, bondgård och suttit i soffan och sett på Brandman Sam, likt den här morgonen när Harry vaknade lite tidigare än vanligt. Här sitter vi med vatten respektive te och mysbelysning är på. Clara sover än så länge efter att ha vaknat runt halv sex för lite morgonmat.

Det är inte helt smärtfritt att vara ensam hemma hela dagen med två små barn. När en vill ha uppmärksamhet vill den andra plötsligt ha det också, och betydligt mer. Clara har dessutom fått väldigt svårt att somna på dagarna så det blir inte många pauser där jag kan göra något så enkelt som att fylla diskmaskinen. Men det går, såklart, och sysslor kan alltid vänta om det är så.

Nu är syrran vaken och dagen kan börja, här näst en frukost. :) Hoppas du får en fin onsdag!

You may also like

20 kommentarer

 1. Det är mycket som går nu efter sommaren. Förra veckan var två av barnen hemma och den här veckan är jag hemma. Men hoppas på att kunna gå till jobbet imorgon. Måste bara få svar på mitt test. Kan tänka mig att det blir intensivt hemma med två små barn. Och att de gärna vill ha uppmärksamhet när den andre får det.

 2. Det är så tråkigt med alla de här förkylningarna som går. Jag är glad över att jag inte är drabbad (än) men det kommer väl! Är ganska mycket hemma då jag varken pluggar eller jobbar just nu, så kanske därför =) Ni får krya på er =)

  1. Ja nu kommer alla höstförkylningar, har märkt det tydligt på förskolan där jag jobbar både bland barn & personal. Mysigt att ändå får vara hemma tillsammans en vecka och bara vara, även om jag förstår att det blir intensivt också!

 3. Ja nu har förkylningstiderna verkligen kommit igång, och en förkylning i dessa tider får ju så många konsekvenser jämfört med hur det var innan pandemin. Det ska bli sååå skönt den dagen då en förkylning inte längre är en potentiellt dödlig smitta tills provtagning bevisat motsatsen.
  Jag kan tänka mig att det går i ett att vara ensam hemma med två små barn😄 Hade det varit jag i din situation hade det nog varit ganska många sysslor som radat upp sig på kö till någon annan gång😆 Krya på er!

 4. Ja, det är ju förkylningstider. Och har man barn på förskolan så kommer förkylningen som ett brev med posten även till föräldrarna. Hoppas nu bara att Clara inte får förkylningen hon också.
  Nej, jag avundas dig inte. Två små barn som båda vill ha uppmärksamhet samtidigt är inget lätt jobb. Vet inte om ni delar föräldraledigheten, men jag hoppas att ni gör det – för din skull alltså.

 5. Men krya på er fina ni :( Nu går dessa förkylningar non stop o klart de krävs man tar covid tester ifall att, på mitt jobb ringer de direkt om man e hemma förkyld då blir de; ”åk o ta covid testet så fort du kan” :o

 6. De där stunderna då bägge vill ha uppmärksamhet kan ju vara lite tuffa, men som tur är så är de mysiga stunderna övervägande.Hoppas iaf att barnen kryar på sig snart

 7. Inte lätt att ha barn hemma som är lite lätt förkylda. De har energi ändå.
  Det är så typiskt att när den ena ska göra en sak. Så ska den andra göra samma sak 😄.
  Jag hoppas att du får en bra dag! 🤗

 8. Förstår att det inte är lätt med två barn som båda vill ha uppmärksamheten samtidigt. Skönt att det inte är covid 19 som ni har. Hoppas du och harry är friska snart så ni kan gå ut och njuta av hösten.

 9. Tror att jag visst kommenterat detta igår men den komentaren måste ha kommit bort på vägen av någon andledning, dock skriver jag den igen nu..
  Hoppas att han kryar på sig fort, inte roligt för de små att vara sjuka men det kan vara ganska mysigt att vara hemma med sina barn lite extra ibland och mysa.Men det kräver ju en hel del ork också när barnen inte är jättesjuka och blir rastlösa, då kan det vara lite jobbigare så klart..

  Hoppas kommentaren kommer fram idag..mvh Linda

 10. Ja, det är inte alltid lätt att roa små sjuka barn, men du har helt rätt, hushållssysslorna kan göras nån annan gång. De finns ju kvar.
  Hoppas förkylningen har släppt nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.