Niagarafallen

Det där med downtime på semestern. Det fanns i alla fall inte den här gången. Igår kom vi hem igen efter att ha spenderat de sista dagarna på USAs östkust. Efter Niagarafallen i Buffalo blev det Pittsburgh och Boston i rasande fart med ett par avslutande dagar i New York.

Jag har alltid tänkt på Niagarafallen som ett enda fall. Har liksom inte behövt tänka mer på vad det egentligen är än att det är miljontals liter vatten som flödar förbi när man väl står där. De består i alla fall av tre olika fall, varav Hästskofallen är de största, och ses enligt många bäst från den kanadensiska sidan. För det är ju en flod som separerar Kanada och USA och tvillingstäderna Niagara Falls.

Man känner sig rätt liten när man står bredvid och hör vattnet dåna. För mig kom sen tvångstankarna. Tänk om man skulle klättra över staketet för att komma lite närmare bara för att trilla i och inse att man kommer följa med strömmen rakt ner utan att kunna göra något? Huu.

Staden i övrigt var rätt öde. Inte konstigt när det är lågsäsong. Vi tog in på ett mysigt inn, Red Coach Inn, när vi var där och fick resans bästa rum. Sänghimmel, brasa och jacuzzi. Ett ställe att spana in om ni planerar att åka dit någon gång. Jag hade definitivt kunnat stanna där längre.

Ibland är däremot förväntningarna lite för höga. Min tid i jacuzzi var kanske 10 min innan det blev för varmt och tråkigt. Det där med att koppla av i badet är något jag bara njuter av i tanken innan. Mitt under lässtunden sen framför brasan kom törsten och en jakt efter vatten då brasan gjorde rummet varmt och torrt. Rätt tur att vi inte var där på sommaren ändå. Annars var det ett jättehärligt dygn innan nästa delsträcka på resan.

/ / / /

Niagara Falls. What a view! Impressive falls, and somewhat scary when you think about what would happen if you fall in. Quaint little town and super cozy little inn, Red Coach, that we stayed at.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.