På balkong med dröm om hus

Det är skönt med balkong. Särskilt när Harry gärna också hänger där, i alla fall en stund, så jag får gotta mig i Allers (som den pensionär jag är) och lapa sol. Behöver grunda lite inför solen på Gran Canaria, även om det ser rätt blåsigt ut där just nu. På onsdag åker vi!

Något jag annars drömmer om är ett eget litet sommarställe. Jag lägger nog hellre pengar på det än en lägenhet eller hus och får miljöombyte på köpet. Jag vill känna doften av landet när jag på morgonen kliver ut på vår tomt eller altan med första koppen té. Släppa stan och allt myller. Kunna komma bort, om bara för en liten stund. En annan anledning till att köpa sommarställe är för att kunna ge Harry natur och något annat än stan. Låta honom få springa på en gräsmatta hela somrarna.

Vi har kollat in några hus på Hemnet och drömt lite. Vi kollar främst i Gävletrakten där jag har släkt. Jag har även kikat lite vad som finns i Dalarna. Carro och Mattias (Magnus syrra och sambo) bor i Falun och det är fint där uppe. Oavsett plats ska det inte vara allt för långt från Stockholm. Runt 2-3 timmar är lagom för att känna att vi även skulle kunna åka upp över en helg utan att tumma på avkopplingen.

Har du sommarställe? Vad är det bästa med det?

You may also like

3 kommentarer

  1. Jag har ett Sommarställe som är både sommmar och vinter, fast inte där jag är skriven och bor. Det bästa med det är egentligen två saker, att det ligger på perfekt avstånd (1 timme) och den fantastiska bron där jag kan sitta och fika, reflektera umgås mm. Den är guld värd. Men din balkong ser också skönt ut. Lite samma funktion fast bättre utsikt på landet ;)
    Ha en fin dag

  2. Jag har en stuga på lagom avstånd. Jag älskar att komma dit, få omväxling från stan, precis som du skriver. När jag är där gör jag oftast ingenting, bara tittar på himlen, molnen, lyssnar på fåglarna och njuter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.