En ny måndag

Jag vaknade imorse och var överraskande glad över att det var måndag. En ny vecka! Vanligtvis är det ingen större skillnad för mig,  och måndag har aldrig varit någon favoritdag, men kanske kände jag mig pepp på alla de där möjligheterna en ny vecka ger som många gärna säger. Vad brukar du se för möjligheter?

Vet inte exakt hur mina möjligheter skapas som mest är hemma med Harry men jag vet att jag ska försöka mig på en nystart vad gäller träning och mina mål. För att göra det hela roligare ska jag försöka hitta nya promenadvägar. Det är lätt att hamna i samma ekorrhjul även på en promenad och tröttna.

Ut har vi kommit idag i alla fall – som sagt, gäller att passa på i det härliga vädret innan solen försvinner och rusket kommer.

Idag är även sista dagen för att söka kurser och program på universitet och högskolor. Jag har faktiskt sökt tre kurser på distans varav två inom HR som jag vanligtvis jobbar inom. Sen får vi se om jag kommer ha tid och orken att plugga i vår när jag börjar jobba igen – och framförallt om jag ens kommer in. Det är vanligtvis högt tryck på de kurser jag valt. Det skadar ju inte att söka i alla fall.

Har du ett mål för veckan? 

You may also like

26 kommentarer

 1. Ja, lite så, måndag känns lite som en ny början.Har inga extra planer denna vecka, imorgon på en stor konferens, lördag på träning. Sedan får vi se vad mer det kan bli 😊 Fin du är!

 2. Härligt! Bara att hoppas att du blir antagen nu då :) Jag ska skicka en hel hög med offerter och handlingsplaner för olika samarbetsprojekt. Pengarna måste ju rulla in trots att det finns roligare saker att pyssla med.

 3. Vad kul! :) Hoppas att du blir antagen :) Jag själv har som mål att jag ska läsa så mycket det bara går och fortsätta skriva på min bok denna veckan.

 4. Jag har en hel lisa på saker jag måste hinna göra. Till dem hör dock inte att söka högskolekurser. Trots att jag är programstudent, kandidatprogrammet i filosofi, måste vi söka kurser varje termin och har sedan företräde vid intaget. I år överträffade jag mig själv, brukar alltid vara sen med allt, och sökte direkt man öppnade för ansökning.
  Lycka till med dina planer, både för veckan och kommande studier!

  1. Vet hur svårt det kan vara. Har tänkt försöka mig på det igen, det är de där första dagarna som är värst. :)

 5. Bra kämpat om du orkar med studier under ledigheten. Jag har 10 sp kvar till examen, De kom ett barn mellan, och sedan ett till. Har några år på mig ännu innan kurserna ”går ut”

 6. Gillar faktiskt Måndagar mycket böttte nu för tiden och det har nog till stor del att göra med att jag ändrat tankesättet, påminner mig själv att se Måndag som en nystart! Men vissa veckor är riktigt tuffa

 7. Så skönt att ni tog er ut i det härliga höstvädret!😃 Måndagar har aldrig varit en favoritdag för mig utom möjligen på semestern😆 Men medan många tänker ny vecka nya möjligheter, så tänker jag ny dag nya möjligheter. Då spelar det lite mindre roll vilken dag det är😄

 8. TACK för påminnelsen om kurserna! Jag har helt glömt att kolla. Jag brukar alltid läsa någon kurs på högskolan. Och jag jobbar också med HR =)
  Kram

 9. Vad har man för mål denna veckan? Det är typ att överleva veckan. Lilleman fick sitt vaccin idag och mått så dåligt. Gjorde verkligen ont i mamma hjärtat. Kommer att sikta på att ta hand om honom och fixa i ordning allt inför dopet på lördag! :)

 10. Jag har som mål att överleva!! Är så galet trött efter förra veckan som var galet intensiv!!

 11. Jag har aldrig någonsin varit ett fan av måndagar. Har alltid haft brutal söndagsångest och våndats hela måndagen. Idag när jag pluggar på distans ser det lite annorlunda ut, men jag skulle ändå inte påstå att jag känner mig extra peppad på livet bara för att det är måndag.. Även om jag önskar att det vore så :D

 12. Håller tummarna att du kommer in på utbildningen du vill gå! :)

  Mitt mål i veckan är att försöka färdigställa julklappar, fixa iordning här hemma, komma igång med bloggen igen, har 3 lediga dagar framför mig så det ska nog gå! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.