Bak av biskvier

I förra veckan bakade jag biskvier efter att ha ramlat över ett blogginlägg hos Ida. Eftersom jag var sugen på att baka mer efter alla kanelbullar jag gjorde inför kanelbullens dag, och det är en av Magnus favoriter när det gäller sötsaker, kunde jag inte låta bli. Jag googlade upp ett recept på biskvier i långpanna och satte igång.

Mandelmassa, socker och ägg utgjorde bottnen.

Fördelen med att göra det hela i en form är att slippa spritsa ut bottnar. Det går mycket fortare att trycka ut allt i formen om man inte vill pilla sen heller med att doppa alla i choklad. Bara att skära i bitar så är det klart.

Mandelmassa, fyllning och så ett lager choklad ovanpå.
Alltså.

Det blev sjukt gott även om det kanske inte ser ut så då biten ovan inte riktigt hade stelnat. Så mycket tålamod hade jag innan jag ville smaka. :) Biskvierna var ju från början till Magnus, men jag har definitivt ätit mest. Jag måste börja frysa in det jag bakar på en gång annars går jag jämt och ständigt förbi kylen och tittar in. Någon annan med samma lyxproblem? Hehe.

Vad bakade du senast?

You may also like

36 kommentarer

 1. Men å, vad gott! Får nog också baka biskvier igen snart känner jag. Min senaste bakning var en födelsedagstårta till 5-års kalas i söndags. 🌸💕

 2. Jag bakade senast en äpple paj i början av sommaren annars var det väl förra året till jul 🙈Måste verkligheten bli bättre på att baka

 3. Men vad GOTT!! Jag är så dålig på att baka men skulle faktiskt vilja bli bättre på det.. Blir alltid så inspirerad när andra bakat. gjorde cupcakes sist om det gills som att baka😅

 4. Biskvier är jättegott, men det var många år sedan jag bakade sådana. Blir inte så mycket bakat för mig nu för tiden.

 5. Jotack, finns det nåt gott att smaska på går det inte att låta bli!😆 Så gott det ser ut! Jag har aldrig bakat biskvier för att det verkar vara ett sånt pillgöra. Men så som du har gjort verkar det värt ett försök!😁

 6. Åh, biskvier har jag inte bakat sedan jag praoade på ett café i högstadiet :D Senast blev det kladdkaka och jag blev himla sugen på att slänga ihop något snart igen nu när jag läste ditt inlägg:P Har precis samma problem som dig..själv ska jag ibland vara glad om det ens blir något kvar att stoppa i ugnen 😂

 7. Oh vad gott det ser ut. Det måste testas 😊Sist bakade jag blåbärspaj, jag är en pajfanatiker 😊

 8. Biskvier är såå gott, är de svårt att göra hemma? Sist jag bakade var i förrgår med saker vi hade hemma så de Blev kladdkakemuffins! 😊

 9. Åh gud så gott!!
  Var det svårt?
  Måste testa göra det :)

  Det jag bakade sist var kanelbullar på kanelbullens dag och äppelkaka :)

  Ha en fin kväll,
  Kram kram

 10. Ser verkligen gott ut! Senast man bakade blev det en smuldegspaj! :) Min kusin bakade också hemma nu senast. Lite utav ett beroende. Trots man försöker äta nyttigare! :)

 11. Åh det är så himla gott med biskvier! Att göra i långpanna har jag faktiskt aldrig testat, men det låter som en himla bra idé. Det får jag minsann prova när stora sonen kommer hem igen :)

 12. Men åh vad gott!
  Bag kan inte göra sådant, då äter jag upp allt pp en gång :( så jag kan bara baka när jah vet att där är andra som kan äta upp det till mig.

 13. Åh jag som inte tycker om biskvier :(

  Hmm… Sist jag bakade var pizzabullar :) Men det var någon månad sen men måste bli bättre på att baka! ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.