Fem en fredag v. 10: Ensam

Hej hallå denna fredag! Här känns det nästan som lördag då alla är hemma. Magnus och Harry beger sig snart till Arlanda och flyger mot Luleå medan jag stannar hemma och får en helg ensam. Det ska bli skönt även om jag kommer längta ihjäl mig till att de kommer hem.

Deltagare förra veckan som länkade: Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Mrs Calloway, Hannele, Susie, BP, Marit, Lillian, Paula, Saija, Gerd, Musikanta, Susanne, Hanna.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är något du inte kan göra ensam?
 2. Vad kan du inte göra om det är stimmigt runt omkring?
 3. Vad kan du inte göra om det är knäpptyst?
 4. Vad kan du bara göra hemma?
 5. Vad är något du vill klara av själv men inte kan?

Vad är något du inte kan göra ensam?
Gå på bio. Jag vet att man bara sitter och tittar på en film i mörket, men det känns bättre (och roligare) med sällskap. Förut har jag haft svårt att äta ensam ute, men det har jag kommit över med åldern.

Vad kan du inte göra om det är stimmigt runt omkring?
Jag tycker det är jättejobbigt att sitta på restaurang och äta/umgås om det är stimmigt. Att behöva anstränga mig för att höra vad folk säger gör mig bara trött och energin dyker. Kan jag prata utan att behöva höja rösten är det ett ställe jag trivs på.

Vad kan du inte göra om det är knäpptyst?
Koncentrera mig. Det må låta konstigt men jag behöver något slags bakgrundsljud för att hålla fokus och inte bli tokig. Det gäller för övrigt annars också, jag gillar inte när det är helt tyst hemma.

Vad kan du bara göra hemma?
Sjunga högt. Ingen annan skulle uppskatta det. :)

Vad är något du vill klara av själv men inte kan?
Det mesta när det kommer till hantverk som att borra och spika. Jag har lite tummen mitt i handen även om jag gärna försöker.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Apropå borra och spika väntar nu en dag med att sätta ihop bokhyllor vid namn Billy. Det blir en riktig fixardag här hemma tillsammans med min mamma, äntligen ska det bli lite ordning. Jag passar på medan familjen är borta, att få stöka i fred passar mig bäst.

Ha en underbar dag nu!

You may also like

12 kommentarer

 1. Numera kan jag gå på bio ensam. På krogen reagerar jag precis som du: maten smakar bättre om man s a s hör vad man tänker medan man äter ,,, Ha en fin helg och njut av ensamheten, det blir kul att få hem dem sen!

 2. Riktigt bra o kluriga frågor denna vecka, gäller tänka till här *ler* Som vanligt ser jag mer fram emot att läsa alla som deltars svar tror det kan blir stor spridning på svaren.

  Ha en fin helg

 3. Det är fina frågor som du kommer med den här veckan och som verkligen fick mig att fundera lite. Jag hör till dem som bara kan koncentrera mig på en sak i taget. Lite som presidenten Jimmy Carter som ansågs inte kunna gå och tugga tuggummi samtidigt. (Skoj förstås.) Men jag kan t.ex. inte ha musik på som bakgrundsljud utan måste i så fall lyssna på den helt och hållet.
  Kram från Ingrid

 4. Lycka till med Billy! Vi håller på att bygga bokhyllor men har lejt ut det arbetet :). Men Billy klarar jag, det har jag monterat ett oändligt antal av under åren känns det som.

  1. Tack! Ja, det gick rätt så snabbt, så skönt när det är enkelt utan krusiduller man behöver bygga ihop. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.