Fem en fredag v. 13: Första gången

Hej igen fredag! Det är väntans tider fortfarande och här kommer en första veckas sen tidigare tidsinställda frågor, bara ifall någon skulle ha fått för sig att ploppa ut lagom till idag. Men nej.

Kul att några nya hittat hit och svarat på förra veckans frågor! Varmt välkomna.

Deltagare förra veckan som länkade: Saija, Sara, Jessie, Karoleen, Christina, Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Mrs Calloway, Hannele, Susie, BP, Marit, Lillian, Paula, Gerd, Musikanta, Hanna, Ingrid, Annie, Nina, Åsa, Susjo, Christina, Annie, Emma, Debutsky, Tant Augusta,

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När var första gången du gick på bio?
 2. När var första gången du gick på zoo?
 3. När var första gången du köpte en cd-skiva?
 4. När var första gången du åkte skidor?
 5. När var första gången du använde internet?

När var första gången du gick på bio?
Jag minns inte exakt tror jag, men det kan ha varit Djungelboken när den gick 1993. Det här minns säkert min mamma.

När var första gången du gick på zoo?
Det bör ha varit Skansen i alla fall, runt treårsåldern. Mamma har en berättelse om när vi var där och tittade på älgarna. Min bror tar sig på något vis in i älghängnet och mamma får såklart panik. Hon lyckas till sist locka ut honom genom att låtsas att hon har godis i handen. Phew. Barn och godis alltså.

När var första gången du köpte en cd-skiva?
Jag har nog haft denna som en liknande fråga då jag minns att jag svarade Absolute Stars. Det var i slutet av 90-talet, 1996 kanske. Innan dess var det kassetter som gällde.

När var första gången du åkte skidor?
Vi har aldrig varit någon skidåkarfamilj, så aldrig. Det har heller aldrig intresserat mig ett dugg. Magnus har heller aldrig riktigt varit någon skidåkare, utöver snowboard, så våra framtida sportlov kommer tillbringas någon annanstans.

När var första gången du använde internet?
Det var tidigt i grundskolan, i skarven mellan låg- och mellanstadiet kanske (95-96). I biblioteket fanns en dator med internet där man använde sig av Netscape. Jag minns att jag hört att på internet fanns information om allt och då tänkte jag att det säkert fanns något som till och med lagt upp information om spik. Varför jag nu ens tänkte på spik, har jag ingen aning om. Det var heller inget jag kollade upp.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ha nu en fantastisk fredag!

You may also like

32 kommentarer

 1. Längtar alltid till fredag och fem en fredag. Jag hakar som vanligt på, hehe! Denna vecka var lite svårare för mig dock som har så taskigt minne haha. Men jag försökte.
  Jag har bara åkt skidor en gång men det blev ingen favorit, hehe.

 2. Vilket fint inlägg och framförallt fint att få vara här inne igen. När du skriver om ditt besök på Skansen så tänker jag på min mormor som gick bort för två år sedan. Hon var den som tog med mig på sådana där saker då båda mina föräldrar jobbade väldigt mycket. Så skansen för mig är så hårt förknippat med mormor och jag är glad över att det finns bilder och barndomsminnen därifrån. TACK för att du om än inte medvetet men ändå kastade mig tillbaka. Vilket fint inlägg. WOW. Nästa gång vill jag haka på 🖤

 3. Vilket fint inlägg och framförallt fint att få vara här inne igen. När du skriver om ditt besök på Skansen så tänker jag på min mormor som gick bort för två år sedan. Hon var den som tog med mig på sådana där saker då båda mina föräldrar jobbade väldigt mycket. Så skansen för mig är så hårt förknippat med mormor och jag är glad över att det finns bilder och barndomsminnen därifrån. TACK för att du om än inte medvetet men ändå kastade mig tillbaka. Vilket fint inlägg. WOW. Nästa gång vill jag haka på och svara på frågor tillsammans med er andra! 🖤

 4. Jag älskar frågestunder! Man får veta så personliga saker! :) Djungelboken är ju suverän. Jag minns att första filmen jag såg på bio var hajar som hajar tätt ihop med lilla jönsonligan :3

 5. Jag gillar verkligen dina fem en fredag och kul att vi blivit så många som svarar på frågorna. Åh kassetterna, mina barns skulle aldrig kunna räkna ut vad det är för något och hur man använder det. Jag brukade alltid spela in från radion, Så kunde jag vänta på en viss låt. Det slog aldrig fel med att just när jag lämnat rummet kom den låten som jag väntat på… Mysigt med besök på Skansen, mindre kul när barnet försvinner in till älgarna. Kan verkligen känna din mammas panik.

 6. Men vilka roliga frågor! Kanske hakar på detta nu eller nästa gång 😊
  Första gången jag var på en bio var jag faktiskt 5 dagar haha

 7. Så roligt med fem en fredag! Jag måste delta någon gång jag med!
  Kan inte alls minnas när jag var på djurpark eller bio första gången, men det har alltid vart saker vi gör så det började vi med tidigt!

 8. Jag minns när jag såg Djungelboken f första gången – det har blivit några fler gånger sen dess – jag bara ÄLSKADE den! Var ute på stan och köpte julklappar, gled in på bio för att vila benen och voilá!!! Av detta inser man (om man inte gjort det förr) att jag är mycket äldre än du … Hoppas du får din bebis snart, själv har jag nyss fått mitt första barnbarn!

 9. Men så kul med dina svar :) min första bio va faktiskt en my little Pony film (har ja för mig) de står i min baby bok som mamma gjorde åt mig 😍🙈

 10. Haha, jag märker ofta hur inkörd den yngre generationen är på internet och att söka information. Vad jag än frågar min dotter om så svarar hon Googla! Som idag, när jag undrade varför min (hennes) hund hostade…
  Trevlig helg i väntans tider, jag väntar också på familjetillökning, i höst, dags för barnbarnsbarn nummer två!

 11. Hei. :) Jeg er så takknemlig for at du holder på med dette her. Godt å ha noe å se frem til, en satt oppgave liksom. For ellers er dagene veldig merkelige for tia.

  Lykke til med fødselen når den tiden kommer. :) Vi venter to nye barnebarn, men det er ikke før i juni. Håper denne virusgreia har roet seg litt til da, for her får ikke pappa’n lov å være med på fødselen. De slipper ikke inn på sykehuset lengre, og begge våre skal føde for første gang. Er veldig glad jeg ikke skal føde nå ….

 12. Jag tycker så mycket om sådana här listor eftersom det känns som man lär känna personen lite mer då. Vad roligt att du tänkte på just spik,när du fick höra att man kunde hitta vad som helst 😂

 13. Har sett dessa frågor tidigare idag och funderade på dem men konstaterade att den enda jag ev. kunde svara på var när jag var på bio första gången, året kommer jag inte ihåg men det var i alla fall när bröderna Lejonhjärta kom ut för det var den jag såg.
  Kul med sådana frågor…fick mig verkligen att tänka till lite grann

 14. Du är nog den första personen jag ”känner” som inte har åkt skidor. Å vilken tur att din Magnus inte heller intresserad. Men tänk om Harry eller ”Hermione” skulle väja skidor;-) Nej, ni guidar dom nog in på nåt annat.
  Kul att din första sökmotor också var Netscape. Det var det för mig med. Å tänk så bra den var jämfört med Explorer. Ändå tappade Netscape allt inom mindre än ett år när Explorer började ingå i Windows.

 15. Rolig lista! :) Jag har faktiskt bara åkt skidor en enda gång och det var när jag gick i högstadiet. Då åkte jag till Åre med min pappa och hans fru och till en början gick det SÅ bra att åka. Sedan blev jag plötsligt livrädd och spenderade resten av resan i barnbackarna, hahaha. Skulle gärna vilja åka igen dock då jag tycker det är så otroligt skönt att vara ute så mycket i den friska fjälluften :)

 16. Hej där!
  Idag var det kluriga frågor för en gammal ”tant” som glömt!
  Men det var kul för det satte igång de grå!
  Kram och ha det gott!
  Inger

 17. Sånna här inlägg är så roliga att läsa. Man får veta så roliga personliga saker som aldrig skulle komma upp annars vilket gör att man får en bättre bild av personen bakom bloggen. Inte alls omöjligt att jag hakar på det här någon gång framöver.

 18. åh minns verkligen alla dom där absolut cd skivorna, dom är ju ren nostalgi i sig. tror jag samlade på absolut music och absolut kids som barn haha 😂❤

 19. Rolig lista. Får själv vara med nästa gång 😊 Minns att jag var på Ölands djurpark med familjen och kusiner. Nu för tiden tycker jag inte det är etiskt rätt med djurparker.

 20. Vad kul att du delar med dej av sådan här listor tycker att det är jätte roligt att kunna följa en bloggare som man lär känna via listor så man får veta mer om personen bakom bloggen <3

 21. Det var frågor som verkligen fick en att tänka till lite, just skidor tror jag jag åkte första gången när jag var 3-4 år alltså 86-87 och internet måste varit i mellanstadiet så på 90 talet då

 22. Första gången: allt var verkligen längesen. Iaf för min del.
  Kul att läsa dina svar.
  Oj, har du aldrig åkt skidor? Märks att vi bor i skilda ändar av landet. Här åks det längdskidor på idrotten i skolan.
  Internet: jag kunde inte förutse framtiden då. Jag trodde inte att det skulle bli så här.
  Mina svar hittar du på min blogg, jag lyckas inte lägga upp länken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.