Fem en fredag v. 14: Artigheter

Ytterligare en vecka har flugit förbi. Det har varit en vecka utan någon uppdatering här men nej, intet nytt på bebisfronten. :) Så här kommer enbart fem nya frågor denna fredag.

Deltagare förra veckan som länkade: Henrik, Sara, Karoleen, Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Mrs Calloway, Hannele, Susie, BP, Marit, Lillian, Paula, Gerd, Hanna, Ingrid, Susanne, Emma, Tant Augusta, Jenny, Lena, Pärla, Birgit, Inger.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Ser du till att hålla upp dörren för folk?
  2. Säger du tack för maten även om du ”bara” är hemma?
  3. När du träffar någon du inte träffat på länge och ni säger att ni måste ses snart, blir det någonsin av?
  4. Rättar du folk när de säger något fel?
  5. Vad tycker du om butikspersonal som kommer upp och frågar om du vill ha hjälp?

Ser du till att hålla upp dörren för folk?
Självklart, så länge de är inom rimligt avstånd.

Säger du tack för maten även om du ”bara” är hemma?
Absolut, jag kanske glömmer det någon gång och för det mesta är det ändå jag som lagar maten, men annars så.

När du träffar någon du inte träffat på länge och ni säger att ni måste ses snart, blir det någonsin av?
Det är sällan jag träffar på folk jag inte sett på länge, och jag kan nog heller inte komma på ett tillfälle det hänt och där det faktiskt blivit av.

Rättar du folk när de säger något fel?
Jag gjorde det mycket mer förut, på ren automatik, tills jag insåg att det inte är så trevligt, beroende på vad det handlar om.

Vad tycker du om butikspersonal som kommer upp och frågar om du vill ha hjälp?
Frågar de kort och de accepterar mitt svar (oftast nej) så är det helt ok. Däremot föredrar jag att fråga om hjälp om jag skulle behöva. Jag tycker inte alls om när folk ska hovra omkring och det nästan känns som de observerar vad jag gör. Därför ser jag gärna att de håller sig på avstånd efteråt.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Nu får vi se om det händer något i helgen, om det blir bebis eller inte. Väntan börjar bli lång nu när jag gått över tiden med fem dagar. :) Vi har inga planer, såklart, så blir nog mycket hemmahäng och parkhäng med förhoppningsvis sol.

Har du planer i helgen?

You may also like

15 kommentarer

  1. Inget är som väntans tider…Jag hade beräknat datum den sista mars och ut ploppade ingen o ingen o ingen. Inte förrän två veckor senare var dottern klar att kläckas, och då blev det också med buller och bång. Ha det gott ändå, du väntar ju på något fantastiskt! Trevlig helg och tack för fina frågor. Det lilla ordet tack är bland de vackraste jag vet!

  2. Förstår att du nu vill att tjejen kommer ut. Att gå över tiden är ju minst sagt ansträngande, men tur var väl att hon inte kom som ett aprilskämt;-)

    Dina svar liknar mina. Gillar inte heller när expediten i en klädaffär hänger i hasorna på mig. Däremot tag jag gärna emot hjälp hos Clas Ohlson;-)

  3. Spennende med baby, og den kommer når du minst venter det. Blir det ikke noen fem en fredag neste uke ettersom linkparty er åpent i 9 dager til?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.