Fem en fredag v. 26: Sommartider

En veckas semester är officiellt förbi och den får mycket bra betyg. Härliga utflykter och mycket tid med barnen, som dessutom varit väldigt glada och nyfikna, är aldrig fel.

Det är ju sommartider nu men Fem en fredag fortsätter som vanligt – det blir däremot kanske inte så djupa eller svåra frågor beroende på vad vi hittar på om dagarna som gör att datortid och tanketid minskar.

De som länkade förra veckan var: Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Michaela, Paula.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vad är det längsta du reser i sommar?
  2. Hur spenderar du en regnig sommardag?
  3. Vilken är din bästa spontana utflykt?
  4. Hur svalkar du dig på bästa sätt?
  5. Har du något smultronställe där du bor?

Vad är det längsta du reser i sommar?
Får se om vi kommer längre söderut än Linköping som vi hälsade på den här veckan. Det kanske blir någon dag i Luleå men inget är spikat än. I så fall blir det de längsta. Annars mest troligtvis Gävle och trakterna runt omkring.

Hur spenderar du en regnig sommardag?
Efter att säkert ha klagat på den kvava luften som hör till värmen skulle jag välkomna en regnig dag och hålla mig hemma, ha balkongdörren öppen och njuta av den svala luften, doften och ljudet av sommarregn.

Vilken är din bästa spontana utflykt?
Ta en tripp med bilen till en kul plats för alla. Vår favorit just nu är ju Åbergs museum som vi gärna åker till för lunch och lek.

Hur svalkar du dig på bästa sätt?
Ett bad är väl alltid det mest svalkande, men faktum är att jag/vi sällan badar. Häromkring finns inte så många bra stränder (bra = ej smockade med folk) och av någon anledning har strandhäng inte varit en grej för oss. En kall dusch hemma är väl det närmaste vattensvalkan i så fall.

Har du något smultronställe där du bor?
Vi har en mysig och lummig liten lekplats precis bakom där vi bor. Dit går jag gärna med barnen. Där finns dessutom en liten hage med får och höns som en boende skapat i en dunge precis utanför sitt hem – det är verkligen som landet mitt i stan.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Tack för idag, hoppas du får njuta av helgen som kommer oavsett vad du gör. :)

You may also like

10 kommentarer

  1. Skoj att ha et smultronställe på gångavstånd hemifrån. Det är fördelen att bo som ni gör. Ni behöver liksom inget ”hus på landet”;-)
    Gävle låter som ett lagom bilavstånd från Stockholm. Luleå låter ”flyg”;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.