Fem en fredag v. 27 (igen): Sommar

Häromdagen upptäckte jag en sak. Jag har varit en vecka före ett tag, och jag tror inte någon märkte att förra veckans Fem en fredag benämndes som vecka 27? Jag insåg mitt misstag när jag tittade i vår semesterplanering på jobbet och något klickade till i huvudet att det blivit fel. Så det får vara vecka 27 den här veckan också, och då helt rätt… :)

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, BP, Madeleine, Monika, Anette, Hannele, Boklysten, Kina, Marie, Susie, Helen, Mrs Calloway, Paula.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är en riktig sommarfrukost för dig?
 2. Vad är något du gör på sommaren men aldrig annars?
 3. Är du en fisk bland vågor eller håller dig på land?
 4. Har du någon gång varit turist i din egen stad?
 5. Vad ser du fram emot mest med den här sommaren?

Vad är en riktig sommarfrukost för dig?
En skål med bollnäsfil och müsli, gärna med torkad frukt. Det är min standardfrukost när vi hälsar på släkten i Gävle vilket vi i princip bara gör på sommaren – och det är så gott, särskilt en varmare morgon så frukosten kan avnjutas på altanen.

Vad är något du gör på sommaren men aldrig annars?
Kan mycket väl vara att sola. Det händer inte annars, om vi inte skulle åka till något varmt ställe. Händer för övrigt knappt på sommaren nu heller efter att Harry kom. Tiden finns inte att bara ligga ner och göra ingenting. Plus att jag kan tycka det är tråkigt.

Är du en fisk bland vågor eller håller dig på land?
Det beror helt på vattentemperaturen. Jag badar absolut inte under 20 grader, knappt under 22 grader, och helst ska det vara över 23 grader varmt i vattnet. Eller varmare. Jag är inte den som vill frysa.

Har du någon gång varit turist i din egen stad?
Njae, inte medvetet. Däremot inser jag varje år att det är så mycket jag skulle kunna göra här i Stockholm som jag sällan eller aldrig gjort eller sett. Jag älskar Stockholm på sommaren och skulle absolut kunna njuta av staden mycket mer.

Vad ser du fram emot mest med den här sommaren?
Vår semester på Åland, att få hänga med familjen, och förhoppningsvis äta fler jordgubbar än förra året.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ha nu en superfin fredag! Jag går äntligen på semester om några timmar. Som jag längtat!

You may also like

18 kommentarer

  1. Verkligen, skulle egentligen kunna äta det till varje mål på sommaren just för att det är så gott och svalkande när det är varmt. :D

 1. Hm. Den där tvillinglänken är skum – och när jag klickar på ”Guldkorn” får jag en varning att inte gå vidare … så då gjorde jag inte det.

  1. Om du tar bort https://www och bara lämnar kvar guldkorn….så kommer du in där. Systemet varnar för att hon inte har uppgraderat säkerheten men det är inget skumt med hennes sida

  2. Tvillinglänken är en annons som länkpluginet har då jag inte betalar för det. :)
   Vad gäller Guldkorn testa det Paula skriver.

 2. Som småbarnsmamma förstår jag att du inte ligger så länge i solstolen! Och det ska ju inte små barn göra heller, vistas för länge på stranden. Så jag håller tummarna för att ni får en alldeles lagom varm semester och desto mer häng med vänner och familj. Tack för alla fina fredagsfrågor och glad sommar

 3. Skrattade gott åt fel vecka förra veckan som ingen la märke till. Å idag när jag la upp mitt bidrag så hade du 6 frågor som jag kommenterade skämtsamt i mitt inlägg. Men du verkar ha rättat till det nu – hahaha:-) Tänk dig rubriken bara:-))))

  Tvåan och trean – där är vi helt lika, fast min smärtgräns vad gäller vattentemperatur går vid 24 grader;-)

  Å vilken härlig bild du la upp med Harry’s skor i gräset:-)

 4. Lite sen med inlägget, men bättre sen ä aldrig…och det kanske inte gör nåt hos en som inte vet vilken vecka det är!? Du kanske är som mig, har inte en aning om vilken dagsdatum det är! *fniss*
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.