Fem en fredag v. 28: Hemmastadd

Efter idag går jag äntligen på semester, närmare bestämt fyra veckors ledighet. Det ska bli så skönt att inte tänka på jobb och framförallt få miljöombyte. Eftersom jag går på semester har jag bestämt mig för ett litet sommaruppehåll här. Jag behöver ladda bloggbatterierna, temafrågor, och bara koppla ned några veckor. Då jag dessutom inte kommer vara hemma så mycket, och utan wifi mestadels, blir det lite svårt att få ihop inlägg. Däremot hoppas jag blogga en del som vanligt och få tillbaka skrivlusten. Jag vill ju berätta om sommaren.

Tack för den här våren och sommar! Jag blir alltid lika glad när du är med och deltar i veckans frågor. Jag hoppas vi ses i augusti igen, fredag den 19:e, för höstens första frågor. Får jag feeling kanske det kommer snabba sommarfrågor någon vecka framöver.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Madeleine, Hanna, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Debutsky, Robert, Helen, Ninni, Violen, Susanne, Ejmis, Paula, Biggan, Sara, Gerd

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor?
 2. Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma?
 3. Vad är ett kännetecken för ditt hem?
 4. Vad är något som fått följa med från tidigare boenden?
 5. Hur hamnade du där du bor?

Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor?
Jag har ju släkt lite utanför Gävle i ett litet samhälle jag spenderat tid de flesta av mina somrar. Den platsen är jag hemmastadd i och kan längta dit på somrarna. Imorgon är det så dags för en biltripp upp dit och en vecka borta från storstan.

Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma?
Smulor på golvet… :) Och leksaker framme. Och cola i kylen.

Vad är ett kännetecken för ditt hem?
Att det finns flygplan lite här och där på de flesta hyllor. Vad det finns för intressen här hemma märks minst sagt. I alla fall min mans. Skräck och dinosaurier är inte lika framträdande.

Vad är något som fått följa med från tidigare boenden?
Allt i tidigare källarförråd. :D Med det menar jag det faktum att det finns mycket som bara släpats med men aldrig använts. En rejäl rensning kan behövas.

Hur hamnade du där du bor?
Vi ville flytta från vårt tidigare område för att komma närmare förskolan vi valde, och för att vi båda trivdes mer inåt stan. Magnus hade dessutom bott i vårt nuvarande kvarter tidigare och båda tyckte om området. Så då landade vi där vi bor.


Ha nu en riktigt fin helg så hörs vi snart igen!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

14 kommentarer

 1. Tack för alla frågor under våren och försommaren! Ha en skön semester, ser fram mot nya frågor senare i sommar/augusti:)

 2. Stort tack för att du uppfunnit ”Fem en fredag” och hållit i temat i flera år nu. Önskar dig en härlig sommar och ser redan nu fram emot höstens och vinterns ”Fem en fredag”.

  Kul förresten med flygplan lite varstans. En rolig hobby att samla just på flygplan:-)

 3. Tack för underhållningen, det är alltid roligt att besöka dig på fredagarna.
  Ha nu en skön och rolig semester så hörs vi igen den 19:e augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.