Fem en fredag v. 35: Höst

Kylan börjar äntligen komma. Att det aldrig riktigt kan vara lagom varmt? Det är synd att längta till lite kyla när vi faktiskt äntligen har värme, men det blir ju så när det är för jobbigt att vara ute för att man smälter bort och den har del i att sömnen störs.

De som länkade förra veckan var: Anki, Monika, Tant Augusta, Paula, Gerd, BP, Bokdamen, Kina, Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Susanne, Helen, Susie, Madeleine, Hanna, Ingrid.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad ser du fram emot i höst?
 2. När kommer höstkläderna fram?
 3. När är det på riktigt höst?
 4. Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?
 5. Vad tar du med dig från sommaren?

Vad ser du fram emot i höst?
Som världen ser ut finns inga storslagna planer. Hösten kommer rulla på som vanligt. Men en fin höst med promenader i höstsol vore inte fel.

När kommer höstkläderna fram?
Jag har inte något att ta fram för allt finns redan i garderoben. Jag är inte den som hänger undan en säsong. Kanske därför den är en enda röra hela tiden.

När är det på riktigt höst?
När tunn jacka behövs, löven faller ner och det regnar ordentligt.

Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?
Jag dricker betydligt mer te än under sommaren.

Vad tar du med dig från sommaren?
Alla semesterminnen, och värmen trots allt. Den kommer finnas där i bakhuvudet när jag klagar på att det är kallt.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ännu en helg är nästan här. Och vad jag sett kommer det regna lite? En kan ju i alla fall hoppas på lite smatter på fönsterrutan.

You may also like

12 kommentarer

 1. Jag köpte en röd glad regnjacka, modell längre, för några veckor sedan, för att vara beredd. Den gör mig glad, jag älskar hösten och dess färger och att man åter kan andas. Trevlig helg !

 2. Jag fick nyligen ett tips om den här utmaningen och idag är första gången jag är med! Så roligt att fundera lite över dina frågor.

 3. Jag gillar hösten. Frisk och klar luft. Soliga höstpromenader. Härligt!
  Jag har heller ingen höstgarderob, allt är en enda röra.
  Kul att kika in här igen. Jag har som legat av mig på bloggläsar-fronten.

 4. Precis! Det gäller att ladda upp batterierna under sommaren för att orka med mörkret och kylan under vintern. Nu dricker jag kaffe, men här gäller samma sak. Jag dricker mera av den varan under höst och vinter.
  Konstigt nog så förknippar jag löv på Stockholms trottoarer mest med halka. Men du kan ju åtminstone håller i din barnvagn;-)

 5. Så kul det är att bli en del av ”fem en fredag”. Jag är kluven till hösten. Visst är det härligt att få börja tända ljus. Men att kunna sitta ute och grilla o njuta av varma dagar är min favorit. Ser ändå fram mot soliga höstdagar med hög blå himmel.

  1. Kul! Du är så välkommen hit :)
   Ja, jag kan hålla med dig, det finns favoriter i varje säsong som är rätt svårt att släppa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.