Fem en fredag v. 18: Hänt i veckan

En helt vanlig vecka har det varit, där inget utöver det vanliga egentligen har hänt. Med veckans frågor försöker jag därför hitta det där som ändå har hänt men kanske bara passerat förbi.

De som länkade förra veckan var: Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Janerik, Ingrid, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Evelina, Hanna, Michaela, Anna, Lena, Saija, Debutsky.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad i veckan fick dig att längta efter något?
 2. Vad i veckan fick dig att sakna något?
 3. Vad i veckan gav dig lyckokänslor?
 4. Vad i veckan fick dig att fundera?
 5. Vad i veckan fick dig att vilja testa något nytt?

Vad i veckan fick dig att längta efter något?
Allt regn har såklart fått mig att längta efter solen och sommar. Inte tänka på regnkläder utan bara gå ut och njuta. Hemnet får som alltid mig att längta efter hus också. Det är inte bra att titta som jag gör när vi inte planerar att köpa något just nu.

Vad i veckan fick dig att sakna något?
Att stå och jobba på kontoret i veckan fick mig att sakna ett höj- och sänkbart bord hemma. Jag har egentligen ingen bra ergonomi hemma.

Vad i veckan gav dig lyckokänslor?
Jag gör ju mest samma saker under veckan och inget som direkt ger lyckokänslor utöver det vanliga. Att skratta med barnen ger ju däremot alltid extra glädje i hjärtat. I veckan gjorde vi chokladbollar, jag rullade bollar och Harry fick rulla i kokos då hans bollar mest blev korvar. Kul stund som gav något gott!

Vad i veckan fick dig att fundera?
Kylskåpet/frysen, och veckans middagar. Tänk att det ska vara svårt att veta vad man ska äta när frysen är full av mat.

Vad i veckan fick dig att vilja testa något nytt?
Jag scrollade i flödet på instagram och snubblade på Camilla Hamids recept på friterad pizzadeg med nutella. Jäklar vad jag försöker övervinna min rädsla över att värma en kastrull med massa olja i. Något jag velat testa länge är just den efterrätten vilket restaurangen Meno Male har på sin meny, men restaurang går man ju inte på så mycket nu för tiden. Så receptet bara måste jag ju göra. Någon gång. När Magnus vill sköta oljan.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vad sägs om att göra soldansen idag så våren kommer tillbaka? Ett som är säkert i alla fall är att helgen nästan är här. Ha det bäst, och vi hörs!

You may also like

12 kommentarer

 1. Såg att du vill komma över din rädsla för att värma olja i gryta. Vill ge dig rådet att köpa en fritös istället. Jag har en Rubicon, kostar inte många hundralappar, men det finns flera modeller under en 5-hundring. Kolla på Classe, Biltema, Kjell & Co.
  Har alltid tyckt att det är onödigt, det går väl bra att fritera i en gryta. Men 2016, när jag gick introduktionen på brännskadecentrum, träffade jag flera personer som bränt sig när de skulle hantera grytan med olja. Man får händerna förstörda för livet. I onödan. Jag skaffade en fritös, har visserligen bara använt den en gång ännu, men det är inte fritösens fel. Det är så otroligt behändigt med fritösen och sedan får oljan kallna i lugn och ro i den.

  1. Tack för tipset! Vi har aldrig haft användning för en fritös (kanske för att vi inte haft en 😄) så det har aldrig funnits på inköpslistan, men ska kanske kika på en sån. Det är just skadorna som skrämmer mig, och nu efter din kommentar kommer jag definitivt inte använda en kastrull/gryta.

 2. Vi hade fritös och friterade mycket, men sedan jag blev själv har jag inte vågat mig på det, inte heller grilla. Men du har säkert ett duktig make.
  Lycka är ju absolut barnen. Och jag lägger till barnbarnen.
  Trevlig fredag!

 3. Ja, jösses vad jag saknar att kunna stå upp och jobba! Jag tycker ändå att jag har en hyfsad arbetsstation hemma, men på jobbet har jag ett höj- och sänkbart skrivbord i arbetsrummet och både en traditionell kateder och ett ståbord i klassrummet, och jag saknar verkligen att kunna variera mellan att sitta och stå.

 4. Jag knarkar också husannonser trots att jag definitivt inte tänkt mig köpa något. Det känns lite kul att göra sneakpeak in folks hem…hihi
  Trevlig helg

 5. Ettan är vi helt överens om:-) Sedan skrattade jag gott åt ditt svar till fråga 5. Min man är ju engelsman och alla engelska hushåll äger en fritös. Jag älskar pommes frites och till och med fish ’n chips, men det där med olja och lukten – över min döda kropp. Så vi äger ingen fritös. Tänk på brandrisken;-)

 6. Sitter i stugan på landet och försöker blogga från min ipad, krångligt värre, så tyvärr kan jag inte länka till dej i veckans fem en fredag, men jag har svarat på frågorna!
  Ha en skön helg!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.