Fem en fredag v. 17: Kunskap

Sista dagen i april. Ny månad hägrar och det ser jag fram emot! Men inte av någon särskild anledning annat än att det är ett steg närmare mer sol. Jag vill så gärna fixa till balkongen snart men än är det lite för kallt. Snart så!

De som länkade förra veckan var: Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Tant Augusta, Janerik, Ingrid, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Evelina, Hanna, Michaela, Anna.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är något du håller på att lära dig?
 2. I vilket ämne vill du förkovra sig mer?
 3. Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?
 4. Hur får du din kunskap?
 5. Vad skulle du behöva bli bättre på?

Vad är något du håller på att lära dig?
Jag har inte så mycket tid för ny kunskap just nu, men ett ständigt återkommande lärande är ett större tålamod. I och för sig pysslar jag lite i Illustrator som jag inte jobbat i så mycket tidigare och hoppas få mer kläm på det snart.

I vilket ämne vill du förkovra dig mer?
Astronomi är väldigt intressant, men det är ju så stort och mycket att ta in. Jag får snarare svårt att ta till mig något för ämnet är så svårt att greppa. Vad finns där ute i all rymd?

Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?
Jag ville väldigt länge bli kriminaltekniker. Sen fick jag reda på att jag behövde bli polis först och det var jag inte så intresserad av.

Hur får du din kunskap?
Det mesta och vanligast är väl genom läsning skulle jag tro. Att lyssna på andra ger såklart också kunskap.

Vad skulle du behöva bli bättre på?
Att återge ett samtal med en bra sammanfattning, vilket kommer från en gruppdiskussion på jobbet i veckan där jag var ”gruppledare”. Det kommer inte alls naturligt för mig att återge reflektioner, trots nedskrivna punkter. Tror det har med min introverta hjärna att göra som arbetar lite långsammare än andra.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Jag hade tänkte fråga om du ska se någon majbrasa idag, men det är nog inte många som kommer göra om man inte har möjligheten till en liten i sin egen trädgård. För mig blir det bara, tack vare halvdag idag, en lite längre helg. Och det är ju inte så bara. Ha en fin helg och 1 maj!

You may also like

7 kommentarer

 1. Kriminaltekniker – det var ett intressant svar. Astronomi likaså. Min man är väldigt kunnig vad gäller astronomi, men som du säger det är ett ämne utan slut. Det tycker han också.
  Det är inte alls lätt att vara gruppledare och kunna sammanfatta en diskussion i bara några få meningar. Det är en viss teknik som krävs där. Be att få gå på kurs;-)

 2. Kriminaltekniker är nog ett spännande yrke, men en lång väg att vandra innan man kommer dit.
  Glad Valborgshelg till dig o familjen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.