Fem en fredag v.45: klapp på axeln

Jag har väldigt svårt ibland att stanna upp och ta in allt positivt runt om kring. Just nu lever jag visserligen i mitt lilla hamsterhjul när jag för det mesta är hemma, men mycket av de där små sakerna i livet går ändå att hitta om jag bara funderar. Det blir därför en mjukstart på det temat såhär i slutet på veckan med veckans Fem en fredag.

Förra veckan valde dessa personer att delta: Kraka, Sara Madeleine, Ingrid, och det blev en hel drös med svar i kommentarsfältet. Kul!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Vad är en bra sak du gjort för någon annan den här veckan?
 2. Vad är något du tagit dig an under veckan och klarat?
 3. Hur belönar du dig själv efter en tuff dag?
 4. Anser du dig själv vara en i allmänt duktig person?
 5. Vad brukar folk tacka dig för?

Vad är en bra sak du gjort för någon annan den här veckan?
Bra fråga. Jag har ju inte träffat några utöver min mamma och en kompis. Och Harry och min man då. Jag gav min kompis sällskap när vi hängde, det tycker jag är en bra sak. 

Vad är något du tagit dig an under veckan och klarat?
Kl 10 igår morse var det biljettsläpp för Rammsteins spelning här i Stockholm nästa år. Jag tog på mig uppgiften att se till att få biljetter, och jag kände pressen att fixa det. En kraschad hemsida, upprivna fans på Facebook, en biljettkö och timme senare hade jag fyra plåtar i handen. Eller ja, i min mailbox. Phew, det var en svettig stund av ovisshet!

Hur belönar du dig själv efter en tuff dag?
Jag äter något gott och ligger i soffan hela kvällen. Helst chips och dipp men godis fungerar utmärkt det också. 

Anser du dig själv vara en i allmänt duktig person?
Det beror på hur man ser det. Jag är duktig på att göra vad som förväntas av mig, men jag är även duktig på att inte fullfölja mål och istället göra något annat om jag blir uttråkad. Men ja, det är jag nog, för jag alltid har varit lite av den där duktiga flickan, på gott och ont. Aldrig varit särskilt rebellisk eller den som helt struntat i saker.

Vad brukar folk tacka dig för?
Att jag håller upp dörren, flyttar mig ur vägen… Men även att jag gett någon något råd (som jag också själv borde följa).

Nu tar vi snart helg! Harry och jag ska ge oss ut en sväng och sen får vi förhoppningsvis en mysig fredagskväll när Magnus väl är hemma. Hur ser din dag ut?

You may also like

8 kommentarer

 1. Äntligen fredag känner jag som är med varje fredag ;). Jag älskar dessa, dels för att man kan vara med själv men även för att det är sådant trevligt inslag att få läsa lite mera om dig. Känner en viss avundsjuka att du ska få gå på Rammstein :D, det där blir garanterar jättekul för dig :D.

  Min hittar du förresten här: https://www.saramadeleine.se/fem-en-fredag-v-45-klapp-pa-axeln/

 2. Här är mina svar på veckans frågor: http://kraka.moah.se/2018/11/09/fem-en-fredag-v-45-klapp-pa-axeln/

  Jag avstod faktiskt från att köpa biljetter till Rammstein den här gången. Tycker det känns jobbigt just nu att planera så långt fram i tiden. Det är ett tyskt band och därför fullt möjligt att åka dit på någon av deras konserter (såg just att hela turnén är slutsåld).

  Min dag har nyss börjat. Men jag har en hel del att göra. Ska besöka min bror, förhoppningsvis följer min son med mig. Om jag hinner ska jag hämta mina kängor som fått nya dragkedjor. Min son och jag har pratat om att gå på bio. Dessutom behöver jag plugga och göra en städinsats. Har i alla fall betalat fakturor från Bokus och Klarna. Är inne på min andra kopp kaffe och ska ta mig en tredje. Med kopp menar jag i det närmaste en balja, det går 4 dl i en sådan kopp.

 3. Vilken bra lista! Ger en möjlighet att för en stund reflektera över hur man är och hur man agerar i olika situationer. Bara det med att öppna dörren åt någon annan, le mot någon eller bara se någon gör så mycket, mycket mer än vi tror. 😊

 4. Att ge sig själv en belöning tycker jag är bra, då motiverar det till att fortsätta, Jag brukar belöna mig med en riktigt skön hudvård.

 5. Det var ena riktiga tänkarfrågor, för jag har varit sjuk större delen av veckan och inte gjort så mycket alls.
  Det lät som en arbetsam rysare att lyckas få biljetter!😄 Jag skulle också vilja gå på Rammstein!😄
  Jag belönar mig också genom att äta godsaker i soffan, och det blir gärna nachochips😆
  Folk brukar överlag tacka mig när när jag har pratat med någon, för det sägs att jag är rolig att prata med😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.