En helt spontan dag

Om jag inte tyckte jag gjorde något i måndags, blev det desto mer igår. Att min mamma skulle komma över bestämde vi spontant på morgonen, sen strax efter hörde min kompis Helga av sig och undrade vad vi gjorde idag. Hon hade tråkigt så då tyckte jag hon och hennes son lika gärna kunde komma över hit och göra oss sällskap. Sagt och gjort – de åkte över hit och under tiden fick jag och mamma upp en vägghylla i Harrys rum. Äntligen! Jag köpte hyllan strax innan Harry föddes så det var ju på tiden. Det var faktiskt en grej jag hade på min att göra-lista vad gäller projekt här hemma. Skönt att kunna bocka av något!

Det gick snabbare än jag trodde det skulle göra, men så är min mamma händigare än vad jag är. Just nu pryds hyllan av saker Harry fick vid födseln. Min först bok fick jag i present av min mamma. Den är så fantastisk fin att jag bara kan stå och beundra alla sidorna i den. Än så länge har jag däremot inte börjat fylla i den.

Vi blev klara precis innan Helga kom, alldeles lagom för en fika! Barnen lekte av sig en stund och efter att min mamma åkt hem tog vi en promenad. Harry och jag kom inte ut något igår så det var skönt med luft även om det var grått och trist.

Med tanke på att jag ogillar att göra något utan framförhållning är jag förvånad över dagen. Det händer sällan att någon utöver min familj får spontant komma över hit, eller får med mig på grejer. Som introvert behöver jag ofta hinna smälta att jag ska träffa någon och liksom förbereda mig. Ännu värre är det om någon skulle komma över oannonserat. Nu blev det full rulle redan från dagens början. Men, någon gång ska man ju utmana sig själv också, eller hur? Nu är jag i alla fall glad att vi inte har något planerat under veckan så jag bara får göra ingenting. Hur är du som person, är du den som gillar att göra saker spontant?

Hoppas du får en fin lillördag! 

You may also like

30 kommentarer

 1. Så roligt att både din mamma och kompis kom i går. Jag är rätt så spontan av mig. Tycker att det är kul och vara spontan och hitta på saker :)

 2. Bättre sent än aldrig med hyllan :) När vi flyttade in här senaste julen så såg vi saker som måste göras, vi har snart bott här 1 år och det har inte hänt. Jag har tjatat om en helkroppsspegel länge, vi köpte en för 5-6 månader sen men den har glömts bort.. kom jag på nu!

  Jag är både ock med det där med spontanitet. Beroende på vilket humör jag är så kan jag göra spontana saker men lika ofta vill jag ha det planerat.

 3. Låter som en bra dag iallafall!
  Det beror väldigt på med mig, ibland är jag sjukt spontan och ibland raka motsatsen!

 4. Så skönt att få det med hyllan avklarat. Och dessutom fick du utmana dig själv när det gäller socialt umgänge, starkt av dig!
  Hyllan var grymt snygg förresten!

 5. En sådan fin hylla! Det blev ju jättebra. Jag är spontan periodvis annars måste jag planera saker 😊Gillar inte ens att bli överraskad med fina saker 😂😂 Kontrollfreak!

 6. Jag är spontan men klarar inte av förändringar så det slutar oftast med ångest och panik – bra kombo va? ;) Skönt att ni fått upp hyllan, blev jättefint!

 7. Jag känner igen mig i det du skriver. Jag är introvert och gillar ensam tid men ibland vill jag vara spontan. Men vill gärna hinna fundera ett tag om jag ska göra något. och jättefin hylla :)

 8. Så skönt att det blev en bra dag med umgänge, hylluppsättning, fika och promenad – trots att allt skedde spontant!😊
  Jag både är och inte är spontan beroende på situationen. Spontana besök är inte min grej. Jag tycker det är lika hemskt varje gång jag/vi har planerat något att göra, och vi får besök helt olägligt. Det har hänt att vi precis varit på gång att lasta hästarna och bilen är packad när det plötsligt rullar in en bil på gården. Trots att folk ser att vi är på väg bort tar dom sig gott om tid att prata och gå runt i trädgården, och vi kommer inte iväg när det är tänkt. Om man ska hinna innan mörkret vill jag bara slita mitt hår av frustration.

 9. Vad snyggt de blev med hyllan!
  Härligt med en spontandag, dem behövs faktiskt oftare än vad man tror!
  Jag hatade spontant förr, var som en fyrkant :P Idag kan jag vara lite för spontan ibland :P

 10. Vad fint det blev med hyllan. Jag är mycket för att planera saker som ska göras. Visst kan de bli spontana saker, men är mer för att planera.

 11. så skönt att hyllan kom upp :D
  Vilken fin dag du haft, själv klarar jag inte heller av de. Klarar enbart att göra spontana saker med min make. Annars blir jag hemma för mitt inre fixar de inte

 12. Åh vad jag känner igen mig, jag verkligen HATAR att det händer något spontant. Herregud då har jag inte kontroll ju. Men det blir ganska trevligt ändå eller hur =)

 13. Det är okej med spontana saker, men jag gillar inte om folk dyker upp hos mig utan att vi bestämt innan. Det är bara min son som får komma oanmäld.
  Sen beror det ju på omständigheterna hur spontan jag vill vara. Är jag trött vill jag helst inte göra något som inte är planerat.

 14. Älskar att göra saker spontant, men då måste det passa in med det vanliga schemat, min hjärna klarar inte att ha en hel dag utan något planerat med bara spontana saker 🙈

 15. De dagarna man är så spontan brukar bli bra säkert för att man inte hunnit bygga upp en massa förväntningar. Sov Gott.

 16. Det blev fint med hyllan på väggen. Visst är det skönt när sånt som har blivit liggande blir gjort. Personligen är jag nog mest för planering.

 17. Men va fint de Blev med hyllan! Jag är och har alltid varit en väldigt spontan person, både på gott och ont 😄

 18. Så skönt att det blev en trevlig dag ”trots” dom snabba planerna :) Jag är också introvert så jag förstår precis vad du menar, även om jag själv inte har lika mycket problem med spontana planer. Det viktigaste är att det inte blir för ofta bara så jag får tid för återhämtning :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.