Fem en fredag v. 49: Antingen eller

Efter årets mest intensiva veckor på jobbet har det äntligen lugnat ner sig. Och såklart har kroppen då släppt fram en förkylning. Det är ju lite typiskt att det hålls undan tills alla spänningar släpper. Men hellre nu än julhelgen känner jag. Snart kanske bloggen återgår till normal aktivitet också.

De som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Madeleine, Monika, Bokdamen, BP, Janerik, Kina, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Gerd, Karoleen, Susanne, Klimakteriehäxan, Tant Augusta, Petra, Helen.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Ta sönder ett pepparkakshus eller ett hus gjort av lego, och varför?
 2. Egenbakade eller köpta pepparkakor, och varför?
 3. Insnöad med din närmaste granne eller insnöad ensam, och varför?
 4. En grön jul eller en regnig jul, och varför?
 5. En plastgran eller riktig gran, och varför?


Ta sönder ett pepparkakshus eller ett hus gjort av lego, och varför?

Pepparkakshuset, visst, det är tråkigt då det är fint och är det sönder så är det, men det kan man ju åtminstone äta upp.

Egenbakade eller köpta pepparkakor, och varför?

Det må vara roligt att baka pepparkakor, men jag föredrar ändå att äta köpta. Av någon anledning gillar jag smaken bättre.

Insnöad med din närmaste granne eller insnöad ensam, och varför?

Ensam, helt klart. Jag har inte ens sett grannen bredvid oss så vem vet vem jag skulle få spendera tid med.

En grön jul eller en regnig jul, och varför?

En regnig jul är bara deppigt, även om jag annars gillar regn. Men på julen? Nä, då får det vara barmark istället.

En plastgran eller riktig gran, och varför?

Vi har plastgran och jag kommer nog aldrig komma på tanken att köpa en riktig. Jag är inte så förtjust i barrandet och alla kryp som sägs finnas. Att behöva kasta ut granen när den gjort sitt känns inte så roligt heller att göra.

Hoppas du får en fin helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

8 kommentarer

 1. Vi är rätt så överens idag, med undantag sällskapet om jag skulle bli insnöad. Ogillar ju att laga mat, men min spanska granne är såååååå duktig på att laga mat, så jag föredrar sällskap här.
  Hoppas nu att din förkylning klingar av lagom till julen. Ja, på ditt jobb var det då inte tråkigt de senaste månaderna.

 2. Jag håller också med om att insnöad är det bäst att vara själv, fast med en hund lär jag i så fall måsta försöka ta mig ut på något sätt.😊

 3. Tänk vilken skillnad det är mellan stad och landsbygd. Jag har blivit bortskämd med supertrevliga grannar ända sedan jag flydde Stockholm för snart trettio år sedan. Men det kan ju också vara skönt att få förbli anonym ibland…
  Trevlig tredje advent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.