Fjärde advent

Jag får lite prestationsångest av att skriva ett inlägg nu för tiden. Det var ett tag sen, och när det går lång tid mellan inlägg vet jag aldrig var i livet jag ska göra nedslag. I dag passar det visserligen att skriva om hur det är fjärde advent och sex dagar kvar till julafton – årets höjdpunkt om du frågar mig.

Jag tyckte början av december började lugnt och inte i så snabb fart jag annars tycker månaderna har gått. Vi åkte till Luleå under första helgen och hann med både det ena och det andra såsom julmarknad och museibesök. Nu är vi plötsligt här och jag försöker njuta. Myser när jag ser julbelysningen, bakar pepparkakor med barnen, och planerar vad mer för julgodis det blir i veckan. Är faktiskt nästan klar med alla julklappar vilket är första gången på många år. Det brukar vara ett stressmoment sista dagarna innan jul. Presentpapper ska visserligen köpas, och klapparna slås in, men det har jag uppesittarkvällen till för.

Arbetar sista dagarna på jobbet inför julledighet gör jag också, men jobbar ett par dagar i mellandagarna så jag känner ingen stress över att få klart precis allt allt allt på den fronten. Det är skönt.

Ett väldigt litet urval av bilder från Luleå. Vinter och massa snö!

Hur har du det såhär dagarna innan jul?

You may also like

10 kommentarer

 1. Jag är absolut inte klar, men det är OK. Klapparna till barnbarnen finns där, och är lämnade, mängder med ljus är på plats, och lite julgodis är gjort. Ska baka lite, men hinner ju med det också.

 2. Hej! Kul att läsa hos en ny bloggare för mig 😃.
  Bra att du valde det som är närmast u tiden just nu.
  Mm tiden i början av december känns lugnt. Men ändå att man vet att saker ska göras inom ca 3 veckor.
  Skönt att pepparkaks baket är klart & julklapparna är klara. Mysigt att baka godis i veckan 🙂.
  Skönt att du är ledig under jul helgen i alla fall. Du är den första som känner dig lugnt i jobbet. Å tänker att du har dagar i mellan dagarna. Där du du kan jobba med du gör då.

  Jag myser denna söndag 4:de advent. Tror jag blev klar med allt inför nästa helg i helgen.Så känns bra 🙂.

  Hoppas att du får en bra jul vecka! 🎄🌟🎅

 3. Låter som om vi är lediga och jobbar rätt lika och ja jag har inte heller så mycket jag måste göra i jul då vi reser bort, men alltid är det något ändå man måste hinna och göra för man är ju inte borta hela tiden. Så gott med bakade pepparkakor. Så gosig katten är och fint hus ni har.

 4. Vet att det är lätt att säga men bloggandet skall inte ge dig prestationsångest, det skall bara vara roligt, men jag känner igen mig så väl, och ännu mer irriterande var att mitt senaste inlägg fisk jag skriva 2 ggr då det inte sparades – höll på att bli galen. Men jag måste lära mig skriva mindre – hellre få ut ett litet inlägg – så det är något jag skall jobba på. Härliga bilder – så mysigt att åka till Luleå. Vi kör massa julstök nu innan jul, det mesta i julklappar är löst, så det är skönt.

 5. Jag tar det lugnt, det gör sig själv då man är sjukskriven (justerat nacke) två kotor är ovännen i nacken. Gjorde en o förvillig saltomortal… röntgad hjärna/hals UA i alla fall. Slog armbåge, smalbenen, revben och höft i samma veva, men jag står upp.

 6. Nej, det hör verkligen inte till vanligheterna att du lägger upp inlägg – förutom allas älskade ”Fem en fredag” förstås.
  Du verkar ha haft bra framförhållning i år, och troligen även tidigare år. Men det är ju alltid det där med småbarn.
  En himla bra selfie på dig från Luleå:-)
  Önskar dig en God Jul!

 7. Men så trevligt det låter att få åka uppåt i landet, det blir ju lite speciellt med resor när man får lämna sina hemtrakter. Jag satt precis själv och tänkte att min blogg mest visat inköp på sista tiden, blir väl lite så där när livet tickar på? Jag tänker som du skriver där det blir att dröja mellan vardagsinläggen 😊.

  Skönt också att vara klar med julklapparna, det är nog faktiskt jag med.

 8. Jag tycker också dagarna går rätt snabbt. Själv så ska jag åka upp till hälsingland idag. Jag ska till min mamma och där ska jag vara tills på söndag. Ska också träffa min pappa imorgon för första gången sedan 2014. Hoppas du får bra dagar och en härlig julafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.