Julhelgen

Så var det annandag jul och måndag. Jag är redan dagvill och tycker det fortfarande är helg. Hoppas du har haft bra dagar!

Julafton var som förväntat. Barnen vaknade inte allt för tidigt, och det första Harry frågade var om det fanns julklappar under granen. Jodå, någon hade lagt dit dem och så var morgonen igång med presentpapper och snören i hela vardagsrummet tillsammans med nöjda barn och deras nya leksaker. Efter frukost hade nog det mesta hunnits leka med.

Lagom till lunch åkte vi hem till min mamma och bror för lunch och ännu fler klappar. Det var bäst att riva av öppnandet med en gång så vi kunde äta utan att små händer och ögon skulle ägna sin tid åt att bara titta och klämma. Mer lek följde efter maten där vi vuxna kunde koppla av lite och kanske äta lite julgodis.

Kvällen tillbringade vi hemma hos M:s mamma med syster och sambo. Mer mat, klappar och mys blev det innan Clara däckade i soffan en stund vilket blev signalen att det var dags för hemgång. En sån dag! Som tradition avslutades den med Svensson, Svenssons julavsnitt såklart. Min favorit.

Juldagen spenderades hemma. I kombination med att det var söndag skulle det kanske ha varit den mest lata dagen på året? Här hemma rensade vi bland barnens leksaker (för att få plats för allt nytt) och passade på att tvätta. Jag skulle därför säga att dagen blev rätt produktiv ändå, även om det också hanns med en del soffhäng och Nintendospelande (det blev en Switch till familjen i julklapp – kul!).

Lugnt och härligt skulle jag sammanfatta dagarna. Lite trist väder men får väl vara glad för att vi faktiskt haft snö i december. Hur var dina juldagar?

You may also like

5 kommentarer

 1. Det lät som en bra jul för en barnfamilj, inga döda stunder då barnen blir uttråkade. Måste googla switch…
  Jag hälsade på barn barnbarn och 2 av barnbarnsbarnen, kusinerna på två år kommer bra överens trots att de sällan kan träffas pga avstånden. Men nog var jag rätt trött när jag kom hem igår kväll, två bussar, väntetid, -18 ute burr. Nu har vi 2 plusgrader, det svänger fort. Önskar dig en fortsatt trevlig helg

 2. Julen är till för barnen som jag brukar säga. Och i ditt fall stämmer det verkligen. Å såååå stora Harry och Clara ha blivit. När man ser dom två vet man att man själv inte blivit yngre om man säger så.
  Fick också googla er gemensamma julklapp. Såg visserligen bilderna, men inte förstår jag vad Nintendo går ut på;-) Gissar att Paula reagerade snarlikt;-)

 3. Din berättelse väcker glada minnen.

  Vår jul är numera bara för vuxna, den ”minsta” är över 40 år nu. Hur gammal är jag då? Julen har anpassats efter oss, nu är umgänget och maten det viktiga, den religiösa delen är helt borta. Sverige är tydligen världens mest sekulariserade stat om det jag läst stämmer.

  Lite påverkan har jag haft, i år var vi tre som doppade i grytan. Många gångar var det bara jag. Själv har jag lärt mig uppskatta risgrynsgröt med sirap, kanel och kalla mjölk. Det hade vi aldrig i mitt småländska hem på julen. Idag är det en favorit.

 4. så mysig jul, fint inslagna paket och Harrys tröja är fantastisk! Har du eller någon ni känner stickat den? Julklapparna förändras under åren när barnen växer upp. Till våra tonårstjejer var det mest hudvårdsprodukter, kläder och smycken. Jag saknar barnpusslen när jag ser dina bilder. Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.