Mariefred

Semestern är här! För Magnus då. Att vädret skulle vända var väl mindre väntat men vad gör det när man i alla fall får vara ledig.

Måndagen började med besök av halva familjen Berkman från Luleå. Vi bjöd på en pannkaksbrunch innan vi gick till närmaste lekplats. Lagom till att regndroppar började falla skulle Berkmans åka vidare.

Igår bestämde vi spontant att ta en utflykt till Mariefred och…

Gripsholms slott! Jag har vad jag kommer ihåg inte varit i Mariefred innan, alltid kul att få uppleva något nytt.

Vi gick aldrig in i slottet utan nöjde oss med att titta på omgivningarna.

Vi tog en titt på tågstationen och vinkade av det gamla tåget.

Innan hemfärd promenerade vi runt i staden och köpte glass nere i hamnen. Mariefred var en riktigt mysig plats jag gärna åker tillbaka till. Det kändes som en riktig sommaridyll och inte långt härifrån oss heller. Det blev ett perfekt utflyktsmål för dagen. :)

Imorgon tar vi bilen upp till Gävle och hänger några dagar hos mina släktingar. Som det ser ut nu ska vi titta på ett eller två sommarhus och passar därför på att stanna där. Vi kan ju hoppas på lite sol! Den här eftermiddagen kommer därför spenderas med tvättstuga och packning. Det passar bra när regnet vräker ner utanför fönstret.

You may also like

7 kommentarer

 1. Vilka kanoooonbilder du har tagit både på Magnus med Harry och på Mariefred. Har varit där en enda gång för många år sedan, och där är verkligen otroligt fint… när solen skiner. Så ert besök var vältajmad.
  Håller verkligen tummarna att ni får bättre väder i Gävle än vad vi har haft här idag. 11 grader och regn är inte godkänd.

 2. Eftersom mamma kom från Mariefredstrakten tillbringade jag en hel del tid där som barn. När vi besökte släktingar.
  Mellan 1991 och 2001 bodde jag sedan i Mariefred och min son har gått alla sina 9 år i skolan där. Det är en fin plats vid Mälaren, även om skenet bedrar och det inte är helt den idyll man gärna vill tro.

  Pannkakor är aldrig fel!

 3. Jag kan inte minnas om jag besökt Mariefred, slottet känner jag till från bilder. Gillar gamla slott så jag skulle nog ha velat gå in och kika. En idyllisk stad där det är lätt att trivas!
  Trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.