Fem en fredag v. 28: Sommar II

Det här är tredje sommaren som Fem en fredag är levande. Och som det har växt sen början! Det är så kul att se alla vara med varje vecka. Om det skulle vara kul att blicka tillbaka hittar du 2019 års sommarfrågor här. Fem en fredag startade ordentligt i augusti 2018 och därför finns inga sommarfrågor från då.

Här kommer således andra upplagan av sommarfrågor!

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Paula, Madeleine, Monika, Anette, Hannele, Boklysten, Kina, Susie, Lillian, Bokdamen, BP, Mrs Calloway, Ingrid, Gerd, Karoleen, Åsa, Hanna, Pärla, Tant Augusta, Karoleen, Saija, Inger.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur spenderade du somrarna som barn?
 2. Hur spenderar du sommaren i år?
 3. Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
 4. Vilken är favoritsysslan på sommaren?
 5. När brukar du ta första doppet?

Hur spenderade du somrarna som barn?
Mina starkaste och bästa minnen är stranden vid Årstaviken här i stan där vi i familjen badade näst intill varje dag från morgon till sen eftermiddag. Där lärde jag mig simma och åt riktigt många smörgåsrån med smör och ost. När de hade smält lite i solen var det det godaste jag visste.

Hur spenderar du sommaren i år?
Vi tar det dag för dag. Just nu är vi uppe i Gävle några dagar. Vi planerar sen en roadtrip runt i Sverige som jag hoppas vi kommer iväg på.

Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
Hänga i ”vår” stuga på Åland, promenera ner till stranden för ett morgonbad och njuta av kvällssolen på husets altan.

Vilken är favoritsysslan på sommaren?
Ta morgonpromenader i solen, läsa en bra bok utomhus, och upptäcka nya platser. Finns många favoriter under sköna sommaren. :)

När brukar du ta första doppet?
När det är minst 20 grader i vattnet. :) oftast blir det rätt sent då jag inte är den som riktigt älskar stranden. Det blir inte så ofta jag badar när jag tänker på det.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hoppas du får en riktigt bra helg nu och med vackert väder! Jag är tillbaka i början på nästa vecka med en rapport från Gävle. :)

You may also like

10 kommentarer

 1. Oj, så längesen jag kikade in!
  Och längesen jag var med i fem en fredag. Få se om jag hinner med det idag.
  I år blev första doppet ganska tidigt, eftersom vi hade högsommarvärme i juni. Jag vill bada när det är varmt ute, det behöver inte vara varmt i vattnet.
  Ha en skön helg!

 2. Årstaviken, den ligger ju inte så långtifrån där du bor nu.
  Å med tanke på hur kallt och ”osomrigt” det är, så var det kanske inte så dumt att ni inte kan åka till Åland just i år. Vad gäller vattentemperatur och bad är vi ganska lika. Jag vill gärna ha 24 grader, och det händer ju inte så ofta här hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.