Fem en fredag v. 40: Gång

God morgon, god förmiddag eller kanske eftermiddag, beroende på när du kikar in för att se vad den här fredagen bjuder på för frågor. Början på helg, och jag hoppas du har haft en fin vecka. Idag ska vi fundera lite på gången i vårt liv. :)

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Paula, Kina, Hanna, Janerik, Violen, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ejmis, Susie, Tant Augusta, Gerd, Evelina, Biggan, Helen, Karoleen, corkystyle, Ninni

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Var gick du senast en promenad?
 2. Vad har du för vardagsskor?
 3. Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?
 4. Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?
 5. När är du som mest aktiv?

Var gick du senast en promenad?
Vägen mellan förskolan och hemmet i måndags, när jag jobbade hemifrån. Det är nog det närmsta en promenad, och inte bara gåsträcka, jag kan komma på som varit på sistone.

Vad har du för vardagsskor?
Ett par svarta adidas, som egentligen är löparskor men som fått en annan roll, och ett par andra lite ”finare” sneakers.

Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?
Den här veckan ligger snittet just nu på 11355, så allt mellan 8-12000 som igår torsdag. Ibland blir det fler, särskilt om jag får in ett par springturer under veckan.

Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?
Den snabba, som sicksackar sig mellan andra. Jag är som mest irriterad bland andra gångare när de inte flyttar sig, stannar helt tvärt utan att se sig om, eller går fler i bredd utan att flytta sig om jag kommer från motsatt håll.

När är du som mest aktiv?
Ute med barnen någonstans, eller vid städning hemma samtidigt som vi har tvättstuga. Det går ofta i ett då utan slötid.


Första veckan i oktober är snart till ända. I måndags bakade jag goda kanelbullar som jag bjöd kollegorna på i tisdags – det var ju ändå kanelbullens dag, en av årets bästa dagar. Nu väntar vi på Halloween här hemma, och i förrgår var det 8 år sen redan som Magnus och jag blev vi. Oktober är när jag tänker efter en rätt bra månad.

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

7 kommentarer

 1. Grattis till er! Och tack för veckans roliga frågor! Jag minns frustrationen i storstadsmyllret när man blev hindrad från att ta sig fram på trottoarerna. Den tiden är dock tack o lov slut för min del, men jag kan få hjärtklappning bara av att se ett rödljus, det triggar fortfarande min stressnivå.
  Trevlig helg

 2. Det var en gåsträcka som heter duga! Bra där! Det är fantastiskt att du hinner med att gå/springa trots att du har småbarn. Allt är en prioriteringsfråga, och du verkar prioritera rätt.
  Vad gäller att gå fort störs jag fruktansvärt av unga mödrar med barnvagnar som går i bredd. Man kan inte ”köra om dom” utan att gå ut på vägen…

  PS. Håller med några kommentatorer – tusen tack för att du vill fortsätta med ”Fem en fredag”. Suveränt att du hinner med… det också:-) DS.

 3. Fantastiskt att du går så många steg trots att du jobbar och är småbarnsmamma! Här ute på landet är det inte någon risk att man kommer i vägen för någon, jag brukar på sin höjd möta ett par personer när jag är ute och går.
  Undrar varför jag inte kan få en bild till min länk som passar inlägget. Den här gamla bilden är på min dotter och är säkert mer än tio år gammal.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg
  Ingrid

 4. Visst är oktober en suverän månad, min pappa var född den 2 oktober och jag den 5 oktober och så blev ni ett par i oktober. Idag är det strålande solsken, hög luft och fantastiska färger i naturen.
  Det där med människor som går eller cyklar i bredd på smala vägar utan att gå åt sidan när jag kommer och cyklar emot dem, undrar hur de tänker?
  Tack för frågorna, även om jag inte gillar att gå så är det kul att läsa alla svaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.