Fem en fredag v. 39: Ekonomi

Glad fredag! Hoppas din dag har börjat bra, eller slutat bra beroende på när du läser det här. Jag har en sista jobbdag innan helg, och jag hoppas på en liten sovmorgon efter några riktigt trötta morgnar. Jag borde lägga mig tidigare, men det är av någon anledning svårt. Plötsligt närmar sig klockan 23 och jag har scrollat alltför länge.

Hur som haver, vet inte riktigt varifrån veckans frågor inspirerades från men antagligen läget i landet och världen.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Paula, Kina, Hanna, Janerik, Violen, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ejmis, Susie, Tant Augusta, Gerd, Evelina

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad var det senaste köpet du ångrade?
 2. Vad kostar mest i din hushållskassa?
 3. Vad sparar du till?
 4. Vad köper du mer sällan än du borde?
 5. Håller du dig till en budget?

Vad var det senaste köpet du ångrade?
Ett par toppar från HM. De var nätshoppade så de fick helt enkelt åka tillbaka i retur.

Vad kostar mest i din hushållskassa?
Jag skulle nog säga att det är maten som utgör största delen.

Vad sparar du till?
Ett hus, och buffert som är bra att ha för annat som kan inträffa.

Vad köper du mer sällan än du borde?
Alltid småsaker jag glömmer men egentligen behöver, som hårsnoddar eller hårnålar. De har ju dessutom en förmåga att bara försvinna.

Håller du dig till en budget?
Ja, sisådär. Vi har en matbudget som vi håller för det mesta, i övrigt försöker jag se till att inte leva över mina tillgångar och spara det som blir över efter utgifter.


I morgon är det redan oktober, och lördag på det. Hoppas det blir en fin första helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

6 kommentarer

 1. För mig var det också ett misslyckat inköp av kläder via nätet. Det var andra och sista gången för min del. Jag går i butiker framöver och provar:-)
  Leva över sina tillgångar lärde mina föräldrar mig att man aldrig ska göra. Har lyckats med det rätt så bra måste jag säga.

  1. Ursäkta! När jag sammanställde länkarna till inlägget förra veckan missade jag din kommentar. Du blir länkad i morgon. :)

 2. Ja, det här med pengar är ju inte alltid så lätt. Ibland funderar jag hur jag klarade mig när jag var student, jag har helt glömt bort hur lite/mycket pengar jag hade då… Nu märks det att det blivit dyrare att handla mat, nu får man ju kolla efter extrapriser.
  Spännande att ha husköpet kvar, så att säga. Kanske inte bästa läget nu att köpa hus, men det kommer nog. Jag börjar vara i läget att det vore kul med en stuga, men nja, det är mest en dröm. Ha en skön lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.