Fem en fredag v.17: Rester

Tänk vad en influensa kan ställa till det. Harry är mycket bättre nu, tack för all omtanke jag fick på mitt förra inlägg, men stackarn var så dålig innan. Det blev ingen påsk hemma hos oss, vi låg på soffan mest (jag var utanför dörren en gång och handlade) och jag har inte sett så mycket film och serier som vi gjorde på väldigt länge. Ostört dessutom vill jag lägga till då Harry för det mesta låg och sov bredvid oss. Det var nästan som när han var liten bebis. :)

Men nu är jag tillbaka och har saknat att skriva, även om det var lite skönt med en paus från Internet. Hur har du haft det under den här veckan? Är så mycket jag har missat nu känns det som.

Förra veckan utgick ju Fem en fredag, men nu är det dags igen. Vi kör lite frysrensning här hemma vilket blev inspiration till veckans frågor.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad skulle du kunna laga med hjälp av det som just nu finns i ditt kylskåp?
 2. Vad blir det oftast kvar för rester hos dig?
 3. Kan du koka soppa på en spik?
 4. Tar du med dig mat i doggy bag om du ätit ute?
 5. Sorterar du ditt matavfall?

Vad skulle du kunna laga med hjälp av det som just nu finns i ditt kylskåp?
Jag skulle kunna göra någon riktig häxsås med överbliven tacosås, matlagningsgrädde och chilisås. Kanske inte så dumt ändå till något passande? Utöver det har vi nog just nu inte så mycket i kylen som går att använda för att få ihop något ätbart.

Vad blir det oftast kvar för rester hos dig?
Vi brukar vara duktiga på att äta upp allt som lagas, men om det serveras en pasta brukar det alltid finnas över till någon eller ett par matlådor för att det är så lätt att göra mycket.

Kan du koka soppa på en spik?
Nej, jag är urdålig på det. Jag är väldigt mycket för recept och kan inte heller höfta något alls.

Tar du med dig mat i doggy bag om du ätit ute?
Jag har gjort det en gång i mitt liv, det var på Cheesecake Factory i USA och ville såklart ha med min cheesecake jag inte ätit upp. Där är de mycket mer för att fråga om man vill ha med sig maten än här. Jag minns ett annat tillfälle där jag tackade nej till att ta med min pasta då vi bara stannade för lunch och skulle bila vidare och jag inte skulle ha en chans att äta upp resten – personalen blev nästan förnärmad och undrade om maten inte varit bra.

Sorterar du ditt matavfall?
Tyvärr inte. Vi har fått något kit med påsar av vår hyresvärd men vi har inte satt igång med det.V


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Lite konstigt att det redan är fredag. Men så blir det när det är måndag på en tisdag. Hoppas du får en fin dag, och helg. I helgen ska jag försöka mig på att vara ute mer än i helgen som var. :)

You may also like

16 kommentarer

 1. Övning ger färdighet, jag tror du blir säkrare och vanare med tiden att laga mat utan exakta recept. Smaka smaka säger kockarna, så säger jag också. Men jag använder gärna recept som inspiration även om jag aldrig följer dem fullt ut. Ha en riktigt skön och FRISK helg!

  1. Tack, och detsamma till dig! Hoppas verkligen på en bättre helg än förra. Ska tänka på det där med att smaka, även om jag mer har svårt för att tänka ut vad som kan bli nåt ätbart tillsammans. :)

 2. Så skönt att höra att Harry är på bättringsvägen. Å inget ont som inte har något gott med sig – ni kunde vila upp er. Ja, ofrivilligt kanske, men som småbarnsförälder tror jag nog att man behöver lite lugn och ro då och då.
  Klart du inte prioriterade bloggen, men kul att du la upp fredagsutmaningen igen. Saknade den förra veckan faktiskt.

  Hos mig har det inte hänt så mycket. Har mest njutit av det tidiga fina vårvädret:-)

  1. Ja verkligen, fick se det positiva i det hela. :) det är tur varken jag eller min man blir så rastlösa av oss.
   Härligt! jag hoppas vädret fortsätter nu i helgen. :)

 3. Nej så tråkigt att ni fick influensa. Jag trodde att faran var över när vi kommit så långt in på våren. Vi ska ha rester idag. Lammkött från en lammstek. Vi steker lite grönsaker till och min man kanske gör en sås. Det är han bra på.

  1. Det trodde jag med, men uppenbarligen lurade det ett virus någonstans.
   Det var inga dåliga rester. Kul med nån som kan göra en bra sås åt en. :)

 4. Skönt att han mår bättre och bloggen är bara en del av ens liv och ska aldrig vara den viktigaste :)
  Är med i din utmaning och kommer fortsätta med det så mycket jag hinner :)
  Tack för frågor att fundera på
  Kram
  Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.