Sista april

Det är en konstig dag idag för att det har varit fredag på en tisdag. Dagarna går tillräckligt fort, jag behöver inte det lilla problemet där jag tror ännu en vecka är förbi utan att jag hunnit med. Och så är det även dags för en ny månad igen imorgon. Jag känner att jag inte alls är i fas med livet men förmodar att det hänger ihop med att det varit mycket på sistone med jobb och Harry som varit sjuk.

Valborgsmässoafton. Det hade varit mysigt att titta på en brasa ikväll, som svar på Madeleines bloggutmaning, men vi har ingen i närheten och det skulle ha blivit rätt sent för Harry att åka någonstans. Jag är dessutom ensam ikväll då Magnus hänger med en kompis. Har du en brasa i närheten att gå till?

Harry sover för övrigt just nu sen ett tag tillbaka och vi får se hur länge. Hans rossliga hosta håller i sig och idag fick vi veta att han har förkylningsastma, troligtvis en orsak till att han sovit kasst ett tag nu. Ett tag framöver blir det därför inhalator för honom. Plutten. Jag bara hoppas det gör hans nätter lättare.

Nu blir det nedkoppling och fortsättning på soffhäng. Hoppas du får en fin kväll, brasa eller ej!

You may also like

23 kommentarer

 1. Tänkte precis som du idag – ”det är ju fredag”. Vände till och med i ingången till Systembolaget när jag förstod att det är tisdag. Men jag var ensam om att vända kan man ju säga;-)

  Vi hade en majbrasa precis utanför dörren (cirka 50 meter att gå). Så vi kollade den. För mig var det andra gången någonsin jag tittade på en majbrasa, för min man var det första gången. Vi är liksom inte så traditionsbundna om man säger så. Ska blogga om det imorgon. Här var alla utom tre brasor inställda på grund av brandrisk.

 2. Det råder eldningsförbud i Östergötland så här blev det ingen brasa. Där jag bor ställde de in firandet helt. Det tyckte jag var dumt. Man kan ju fortfarande ha en kör och andra aktiviteter. Som om brasan är det viktigaste liksom Skönt att Harry mår bättre nu.

 3. Men som ni kämpar med att inte få vara friska och krya! Kram till dig, och kram till Harry ❤️ Jag får påminna mig själv stup i kvarten att det är torsdag imorgon, och INTE lördag.

 4. Veckan gick verkligen fort. Som som en mysig kväll även om det inte var någon brasa. Här brukar dom ha men det är eldningsförbud i hela länet så det blev ingen detta år.

 5. Vi stannade hos pappa och grillade samt firade sambon istället för brasan

 6. Förkylningsastma är inget roligt. Loui har ju det och det är så jobbigt för oss båda. Honungsvatten lindrar rosslet för Loui, när inte det hjälper och medicinerna så får man åka upp till akuten och inhalera. Vi såg ingen brasa i går, det är eldningsförbud här

 7. Stackars killen. Min lillebror hade förkylningsastma och det var inte alls kul! Det finns ett inlägg uppe om Gröna Milen nu, men det är i stora drag när man promenerar en mil och dricker valfri dryck under varje kilometer! Hoppas hans hosta försvinner snart och han kan få sova bättre! Kram

 8. Ohh tuffen med inhalatorn blir säkert jätteskönt och lättare. Samt ja du här har det varit ledigt sedan förra fredagen och nu jobbar först imorgon så för mig blir det ju måndag imorgon hehe

 9. Det är eldningsförbud där jag bor så det fanns inga eldar här… hoppas att han blir bättre nu!

 10. Här har vi en brasa nere vid vår sjö. i år såg jag inte elden utan gick bara ner till fyreverkerierna. Astman är inte roligt, vår ena son hade astmastisk bronkit som förkylningsastma kallas för som barn.

 11. Här blev det inte heller någon brasa. Kan faktiskt inte minnas sist jag var och bevittnade någon alls. Det måste ha varit när jag var barn, typ. Vet egentligen inte varför men har väl uppenbarligen haft annat för mig på Valborg :)

 12. I min kommun så är det eldningsförbud så här blev det en helt vanlig lugn kväll :)Hopas att Harry kryar på sig och mår bättre snart :)

 13. Man blir helt vilsen då det är helg mitt i veckan. Jag jobbar oregelbundet så egentligen borde jag inte bli störd av det, men min man är hemma då han inte ska och det blir konstigt :-)

 14. Röda dagar mitt i veckan gör att man blir helt snurrig! Ci kollade på brasa nere vid vattnet. Var magiskt

 15. Åh, hoppas verkligen det hjälper honom så han får sova bättre! Det är verkligen inte kul när de små är sjuka :/ Ta hand om er!

 16. Tiden går verkligen alldeles för snabbt! Jag hinner inte alls med, varken i livet eller med mina studier. Men jag får väl försöka komma ikapp i sommar. Då kommer det i alla fall inga nya arbetsuppgifter med massor att läsa och skriva.

  Hoppas Harry kryar på sig nu. Det är jobbigt att var sjuk när man är så liten. Barnastma brukar växa bort när luftvägarna växt till sig. Vi får hoppas att det blir så för lilla Harry.

  Ha en bra torsdag! Höll på att skriva fredag, men det är väl bara torsdag tror jag. Inte nog med att jag som natt- och skiftarbetare har svårt med det där med kalendern, den rör till sig med en massa ”söndagar” mitt i veckan också.

 17. Här blev det ingen brasa, vi glömde faktiskt bort den haha.
  Jaja, kudzen börjar bli så stora nu, så de tycker inte det är lika kul längre 😒
  Ha en fin Torsdag ❤

 18. Och idag känns det som måndag!!
  Jag älskar lediga onsdagar :-) blir liksom alltid nära till ledighet…borde införa lediga onsdagar jämnt, hihi! Men jag förstår den jobbiga känslan med att inte hinna med!
  Ingen brasa för oss heller då de ställde in pga torkan. Men inte hängde vi läpp för det. Spenderade kvällen hos vänner istället och det var dessutom mycket trevligare än förra årets allmänna firande med brasa så winwin.
  Hoppas lillkillen blir bättre nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.