Fem en fredag v. 49: Yttranden

Första advent kom och gick och Stockholm har sett kyla som inte setts till på ett årtionde, minst? Jag minns i alla fall inte senast det var -12 och lägre här. Hoppet om en vit jul har väckts i alla fall yttepytte. Jag vill börja titta på julfilmer men är för djupt inne i Grey’s Anatomy just nu för att ens titta på något annat. Kvällarna är ändå så korta att det blir knappt ett avsnitt innan läggdags. Jag längtar till lite julledigt om två veckor när jag slipper tänka på väckarklockan.

De som länkade förra veckan var: BP, Mrs Calloway, Madeleine, Janerik, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, Klimakteriehäxan, Kina, Debutsky, Susie, Nilla, Paula, Monika, Ingrid, Boklysten, Susanne, Anette, Birgitta, Nina

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilka ord använder du för ofta?
 2. Vilka ord använder du inte tillräckligt?
 3. Vilket ord har du nyligen lärt dig?
 4. Vilka ord älskar du att höra?
 5. Vad är ditt favorituttryck?

Vilka ord använder du för ofta?
”Va faan” och Nej. Älskar fan, det är efter alla Johan Falk-filmer och passar till mycket.

Vilka ord använder du inte tillräckligt?
Ord som uttrycker min vilja.

Vilket ord har du nyligen lärt dig?
Ett engelskt ord, surmise, som på svenska är förmodan, antagande.

Vilka ord älskar du att höra?
Ljudet av glada barn vid hämtning som ropar ”Mamma!”.

Vad är ditt favorituttryck?
Jag vet inte om jag har något längre, jag tror i alla fall inte det finns något jag brukar säga. På jobbet kan det blir några ”det är i alla fall ingen som dör” i veckan, men det är inte direkt en favorit.

Ha nu en riktigt fin fredag och helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

6 kommentarer

 1. Så jag skrattade när jag läste ditt svar till sista frågan. Och med tanke på var du jobbar, så blev det ännu roligare.
  Sedan tröstar det mig en aning att du också svär, och det trots att du har småbarn;-)

 2. Kluriga frågor denna vecka.
  Jag får fundera på min svar en stund till.
  Hahaha – ja ”va, fan” är ju en klassiker vid det här laget.
  Och det är alltid kul att höra mamma :-)

 3. Jag tycker uttrycket ”det är ial ingen som dör” är rätt bra, för det ger perspektiv på frågan…Glad helg, hoppas ni har lite snö så barnen kan åka pulka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.