Fem en fredag v. 48: Juletid

Tänk att 1 december blev på en fredag i år. Den bästa nedräkningen har börjat! Barnen har längtat efter sin adventskalender och såhär på torsdagskvällen kan jag ana att något av det första barnen kommer fråga efter på morgonen är att få öppna första luckan. Får se om de anammar julkalendern på tv också.

De som länkade förra veckan var: BP, Mrs Calloway, Madeleine, Janerik, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, Klimakteriehäxan, Kina, Debutsky, Susie, Nilla, Paula, Monika, Ingrid, Boklysten, corkystyle, Karoleen, Susanne, Anette, Tant Augusta, Anna,

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur förbereder du inför julen?
 2. Vad har du att göra innan årets slut?
 3. Vad gjorde du inte i år som du heller inte kommer göra nästa?
 4. Skickar du julkort?
 5. Vilken julkalender genom åren är din favorit?

Hur förbereder du inför julen?
Lagom till första advent kommer allt pynt upp från källaren. Det mesta åker upp på sin plats då också. Granen har vanligtvis dykt upp till Lucia. Det här året har vi haft allt uppe sen nästan två veckor tillbaka – mest för att barnen velat. Även granen är uppe, hehe. Men, det är ju också nu i alla fall jag tycker det är som mysigast. Efter julen kan allt lika gärna tas ner. Ett par veckor innan jul sätter vanligtvis julbaket igång så allt inte tar slut. :)

Vad har du att göra innan årets slut?
Inte så mycket tror jag, förutom det som är kopplat till jul, som julklappar och skriva julklappar. Annars har jag nog inget på att göra-listan.

Vad gjorde du inte i år som du heller inte kommer göra nästa?
Blev inget Australien i år heller (inte för att det ens var planerat, men är det enda jag kan komma på).

Skickar du julkort?
Absolut ja. Barnen har redan blivit fotade och jag inväntar leverans av årets julkort. Jag är impad att jag lyckades bli klar så långt i förväg, men det är tack vare att pyntet åkte upp tidigt. Förra året blev det gjort senare och dessutom blev leveransen sen vilket gjorde att det inte blev något utskick, bara till de närmaste.

Vilken julkalender genom åren är din favorit?
Jag är ju uppvuxen under 90-talet, och Sunes julkalender och Mysteriet på Greveholm är nog topp 2. Klasses julkalender är nog förresten med i tävlingen där. Det är också den vi har tittat om här hemma ett par år i rad nu. :)

Hoppas du får en fantastisk helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

7 kommentarer

 1. Snacka om framförhållning och ingen julstress alls. Bra där!
  Märkligt nog verkar ”alla” i år ha börjat extra tidigt med upplysta juldekorationer. Förstår det nästan, så grått och mörkt det har varit.

 2. December är ju bara så mysig!
  Jag gillar myset, lugnet och allt fixande och nuförtiden har jag inga måsten, jag gör det som jag vill och känner att jag hinner med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.