Fem en fredag v.19: Förflyttning

Om du läser det här på morgonen runt sju när jag vanligtvis publicerar Fem en fredag kommer jag troligtvis yra runt hemma med sista minuten-tankar om min packning. Vid lunch är jag nämligen på väg till New York för en långhelg i romantikens tecken. Eller för att plussa på sömnkontot lite känns det som just nu efter den här veckan.

De som länkade förra veckan var: Anette, Emilie, Hanna, Ingrid, Madeleine, BP, Monika, Mrs Calloway, Susanne, Boklysten.Tack!! Blir jag sen med att kommentera er den här veckan är det på grund av min lilla semester.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När flyttade du senast?
 2. På vilket sätt tar du dig helst från plats A till plats B?
 3. Vad flyttas ofta runt hemma hos dig?
 4. Är du en soffpotatis eller hurtbulle?
 5. När förflyttar sig dina tankar till dagdrömmarnas värld?

När flyttade du senast?
Det var i januari för tre år sen när Magnus och jag bytte våra små lägenheter till den trea vi har idag. Jag bytte från norra till södra sidan av stan. Det var en efterlängtad flytt på alla vis, att dels komma från Sollentuna där jag bodde, till att få större lägenhet och såklart flytta ihop.

På vilket sätt tar du dig helst från plats A till plats B?
Jag älskar att åka tåg, och då fjärrtåg. Pendeltåg är i det tråkigaste laget. Jag vill sitta på ett tåg och färdas timmar i valfri riktning medan jag får titta ut över våra landskap. :)

Vad flyttas ofta runt hemma hos dig?
Just nu allt som Harry rör vid, och särskilt våra kylskåpsmagneter och glasunderlägg – vi kan hitta dessa lite överallt, och nåde oss om vi skulle sätta/lägga tillbaka dem på dess plats. Det är inte länge de får vara kvar där.

Är du en soffpotatis eller hurtbulle?
En soffpotatis i grunden men det är inte ofta eller särskilt länge jag får sitta där när Harry är vaken. Hurtbulle är jag inte heller egentligen även om det är skönt att röra på mig, särskilt efteråt när jag är klar… :)

Eller som Magnus sa… ”potatis, det är gott det”. :)

När förflyttar sig dina tankar till dagdrömmarnas värld?
Om jag är trött och sitter på något möte. Då kan tankarna ofta vandra iväg någon helt annanstans. Sitter jag på något transportmedel som tåg eller buss är det inte helt ovanligt heller att det händer då det ofta är lite tråkigt att åka just buss.

Promenad från plats A till B i snöblandat regn häromveckan efter avtackning av kollega. Inte så rolig promenad utan paraply.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hoppas du får en riktig toppenhelg! Kanske hinner jag titta in under helgen med en uppdatering från stora äpplet.

You may also like

10 kommentarer

 1. Tåg är härligt! Speciellt att få åka tåg själv och bara få vara ett tag :) Ha det så bra i New York!

 2. Tufftufftåg är bäst, har inte åkt på länge…Färja åkte jag förra helgen, helt okej det också, havsluft är aldrig fel. Trevlig helg!

 3. Snart är du framme i New York, eller så är du det redan. Njut säger jag bara, det är du så värd. Ja, din Magnus också såklart!
  Här är vi lite annorlunda. Tågresor är det tråkigaste jag vet, och tid tar de också. Okej, jag vet att det är mera miljövänligt att ta tåg jämfört med flyg, men det är ingenting jag skulle välja.

  Tråkiga möten som drar ut på tid… visst, då somnade jag efter att ha dagdrömt en stund;-)

 4. New York är ett underbart ställe. Njut!!! Tror alla Manhattans magnolior blommar som bäst just nu, bara det är värt resan … Jag har i alla fall svarat på frågorna, fast det hann visst bli en ny dag innan jag publicerade. Önskar dig en riktigt härlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.