En helg i New York

Hemma från New York sen igår morse. Inte så mycket jetlag som jag trodde jag skulle ha, men jag kommer nog inte ha problem att sova ändå efter en dag med jobb. Vi har haft det jättebra förutom att både Magnus och jag gått runt förkylda. Vistelsen började i fredags när vi kom till en halvblöt men varm stad. Efter incheckning på hotellet gav vi oss ut för att äta middag och en liten tur på stan innan det var dags för välbehövd sömn.

Vi vaknade tidigt och lördagen bjöd på rikligt med sol och värme. Eftersom vi varit i New York ett antal gånger tidigare bestämde vi oss för att utforska oupptäckt mark och åkte därför till Coney Island. Det är en stadsdel i södra Brooklyn, med en lång strandpromenad kantad av flera tivolin.

För ett tag sen var Emma och jag och såg Wonder Wheel, en film som utspelar sig på just Coney Island. Kul var det att se inspelningsplatser på riktigt.

Vi njöt i solen innan vi tog tunnelbanan tillbaka in till Manhattan för ett besök i Central Park (såklart smockat med folk!) och lite shopping. Här är jag sjukt nöjd med köp av ny väska. Dyr men så värt efter ett par år av velande.

På kvällen hade vi bokat bord på vår favoritrestaurang, Southern Hospitality. Därifrån går man aldrig hungrig.

Vi vaknade till regn på söndagen – tur vi hade bokat en teater! Innan dess passade vi på att ta en fika med min kusin som bor där. Det var kul att få uppdatera varandra lite, särskilt som vi lever helt olika liv.

Vi såg för övrigt Network med Bryan Cranston (Breaking Bad) och Tatiana Maslany (Orphan Black). Jag tycker de båda är superbra och största anledningen till att jag ville se den. Cranston spelar Howard Beale, nyhetsankare som får sparken på grund av dåliga tittarsiffror och i sändning proklamerar att han kommer ta livet av sig i livesändning. Detta gör såklart att de får tittarrekord och en hel cirkus drar igång. Jag blev inte besviken, det var riktigt bra. Nu måste jag se filmen som den är baserad på.

Min kusin tipsade om bra italienska ställen att äta på, så efter teatern åkte vi ner till Tribeca och åt en god pastamiddag innan det var läggdags.

Måndagen ägnades mest åt sista minuten-shopping innan det var dags för oss att ta tåget till flygplatsen. Efter ytterst lite sömn på flyget kom vi hem igår morse och åkte direkt till min mamma där Harry väntade med tusentals pussar. Oj vad vi hade saknat honom! Han hade haft det hur bra som helst, inte för att vi tvivlat, men skönt var det att han var så glad att vi kom.

Hur har du haft det i veckan? Så snurrigt när det snart är helg för mig igen.

You may also like

26 kommentarer

 1. Vilket härligt och varierad inlägg från New York:-) Bad timing med förkylningen, men ni verkar ha njutit ändå av bilderna och texten att döma.
  Å väskan du shoppade måste du bara visa upp på bloggen. Inge cliffhangers, tack ;-)

  1. Åh, tack. :) försökte variera våra dagar där någorlunda när dagarna inte var helt topp vädermässigt. Det var en njutning att få komma bort lite. :)
   Haha, ja okej, det ska jag göra! :)

 2. Så härligt att se hur du strålar på bilderna. Kan tänka mig att det var skönt med ett avbräck i vardagen med så många upplevelser och möjligheten att hämta lite ny energi.
  Southern hospitality, får min mage att göra volter av reslust efter att ha sett alla tv-program om mat från Södern!

  1. Tack! :) Haha ja just Southern hospitality är lite av en favorit hos oss med så god mat inspirerad av södern. Man går inte därifrån hungrig direkt. ;)

 3. Vilken härlig resa somna har gjort över helgen. Så roligt att du fick träffa din kusin. Jag skulle också vilja åka till new york :)

 4. Inte illa att få ta sig en weekend i New York! :O Kul att kunna åka så långt bort men ändå på så kort tid liksom. Ser ut som om ni hann med massor av kul! :)

 5. Det låter som ni haft en mysig vistelse där, trots era förkylningar. Roligt att få se inspelningsplatsen till en film man nyligen sett, skoj att känna igen sig.
  Min vecka har vart bra, skola två daga, lite hemma studier, umgåtts med vän och bara vart =)

 6. Jag har ju uppenbarligen inte haft det så bra som er, så jäkla avundsjuk om jag ska vara ärlig. Coney Island ser ju fantastiskt ut.

 7. New York har alltid varit ett dröm resemål. Och dit ska jag nögon gång ;D ! Ser ju helt fantastiskt ut ! Inte alls avis ;)

 8. Åh vad härligt ni ser ut att ha haft det! Du strålar på bilderna! Jag och Fredrik var där för 8 år sedan – det är en häftig stad!!!

 9. åh så mycket fina bilder ni samlat på er, själv har man nästan suttit och målat störe delen av veckan, mednas sambon kolalt på sport xD

 10. Inte ett dugg avundsjuk nu… Nejdå jag vill själv till New york för det är verkligen en stad man måste uppleva. Men ni ser ut att ha haft en toppen resa med god mat :)

 11. Vad roligt att ha varit i New York :) Tråkigt att ni var förkylda bara :/ Kul att få se lite bilder därifrån :)

 12. Oh så underbart!! Jag har aldrig rest mer än till Danmark och Tyskland men vill verkligen uppleva mer! Skulle så gärna vilja till USA! Efter dessa bilder du lagt ut, så vill jag ännu mer! :D

  1. Kul! Det är verkligen ett sånt ställe som pga att det är så stort borde upplevas för att förstå. Finns så mycket att se beroende på vilken del man besöker. :)

 13. Vilken underbar resa du gjort. Jag vill så gärna åka till New York någon gång i framtiden. Teatern låter riktigt bra och spännande och jag blir verkligen sugen på att se filmen. Skulle gärna se vad det är för väska du köpt. :-)

 14. Vilken underbar resa ni verkar ha haft, med mycket inplanerat, sånna resor gillar jag. Skulle gärna åka dit, så lite avis är jag 😉

 15. Det låter som ni är lite NewYork-frälsta? Jag har också varit där, men Coney Island missade jag. På den tiden fick man röka på biograferna, smogen låg tung kan jag säga! Och man gick in i salongen mitt i filmen o började titta var man än kom in…o sen satt man kvar tills man kom till avsnittet där man börjat. Helt galet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.