Ett dygn till havs

Jag har nog inte nämnt det så mycket, eller alls, men jag gillar båtar (och ubåtar, men det är en annan historia!) och att vara ute till havs. Små eller stora spelar ingen roll men det är såklart roligare när det blir något mer än att bara transportera sig från en ö till en annan med en liten motorbåt. Jag skulle väldigt gärna hyra en segelbåt någon vecka och segla runt i Kroatien eller liknande. Drömmen!

Anywho. Jag och M har pratat ett tag om att åka och kryssa, så i fredags efter jobbet bokade vi en dygnskryssning till Åbo. Ett par skulle åka med oss från början men det blev till slut bara vi två och Ville. Helt ok ändå! Perfekt att åka bort ett dygn och bara rå om sig själva. Så det var bara att sätta igång och packa på kvällen även om man inte behöver ha med så mycket när man är borta 24 timmar. På kryssningar är det ju oftast så att man tar hem desto mer, hehe..

Vi åkte med Viking Grace som ingen av oss tidigare åkt, och ombord finns en spa-avdelning som vi besökte vid lunch efter att ha ätit frukost och bekantat oss med båten. Förutom att en stor familj med väldigt många ungar intog jacuzzin bredvid så var det en väldigt avkopplande timme i badet där vi tittade ut på havet (som enligt Viking Line är bedårande..!) sen blev det bastubad varvat med besök i deras snögrotta som var så. jädra. kall. -2 grader. Gissa om det var skönt att gå in i bastun efteråt.

Det stora minuset med kryssningar är att det är så smutsigt ibland, det är fest och sprit som gäller vilket gjort att kryssningar ofta bemöts som sunkigt. Om man som jag/vi inte bryr sig om festbiten så är det en rolig upplevelse. Man kommer bort och får njuta på ett hotell som guppar på vattnet. Det här dygnet var dessutom väldigt lugnt, det blev ingen riktig röjarkväll på lördagskvällen bland gästerna. Jag och M hängde en del i båtens champagnebar där det bjöds på lugn livemusik och rofylld stämning – precis så som i alla fall jag hade önskat. Det är inte helt fel att dricka god champagne heller. :)

Det var riktigt härligt att sen få krypa ner i en skön säng, bra avslut på dagen! Mindre roligt att vakna och inse att vi skulle gå av. Ett dygn går fort när man har roligt.

Åbo.
Åbo
När man vill ha alkoholfritt och det blir så himla gott.
När man vill ha alkoholfritt och det blir så himla gott.

Ville Viking i sitt rätta element
Ville Viking i sitt rätta element
Häng i champagnebaren
Häng i champagnebaren

– – – –
We went on a 24 hour cruise up to Turku, Finland. Great day with spa, lots of food and champagne!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.