Elva nätter före jul

Igår kväll kom jag på att jag inte har bakat några lussebullar. Under några år har jag gjort det för att på luciamorgonen kunna äta en till frukost framför tvn som visar ett luciatåg med mysig sång. Så blev det då inte i år men vad gör det. Vi hann ändå inte titta på tv och barnen ville absolut inte titta på något luciatåg heller. Att få öppna lucka 13 i julkalendern var däremot ett måste, precis som de senaste 12 morgnarna.

Med tomtekläder och en pepparkaksgubbehatt i ryggsäcken begav sig barnen och jag oss sen iväg till förskolan. Runt kvarteret hade det tänts marschaller som lyste upp så fint. Luciakläderna var för förskolans firande med barnen, vi föräldrar var i stället välkomna på vernissage under eftermiddagen.

På jobbet hade vi inte heller något luciatåg, men vi kunde snylta på grannarnas tåg. Om det är något jag gillar så är det stämningsfull luciamusik i kör så det var kul att få höra. Innan jag packade ihop och åkte till förskolan på eftermiddagen hade vi däremot lite lussefika med lussekatter för alla kollegor.

På plats på förskolan serverades det mer fika och som förälder fick vi gå runt och se allt barnen pysslat med under hösten. Sånt är alltid roligt. Clara ville däremot mest vara på grannavdelningen och leka med lera.

Som avslutning lyckades pedagogerna samla ihop barnen för att sjunga några sånger. Någon som verkligen tyckte om det och både sjöng och gestikulerade var Harry. Clara kom in på slutet och hann med i alla fall en sång.

Blev det något luciatåg för dig i år?

You may also like

7 kommentarer

 1. Jättekul att dina barns förskola åtminstone har något som påminner om luciafirande. Luciatåg är ju i stort sett ett minne blott, tyvärr. Och att föräldrar inte får vara med längre på morgonen är ett nytt påfund för i år. Måste säga att jag suckar bara.
  Även besök av musikklasser på olika jobb för framförande av luciasånger finns nästan inte kvar längre. Synd tycker jag…

 2. Här blev det varken Luciatåg eller hembakta lussebullar. Däremot bjöd gymmet jag går på massa gottis, bl.a godis, frukt och lussekatter.

 3. Blev inget luciatåg i år, såg verkligen inte röken av en lussebulle heller … Började titta, i efterhand, på luciamorgonen i tv, men tröttnade faktiskt.
  Det låter i a f som om du och dina barn fick fira, minns hur stämningsfullt det var på dagis när mina var små.

 4. Det var en god tanke du hade på lucia morgonen 😇. Men ofta så vill inte barnen som en annan vill. Det var ju ändå bra att dem ville vara lucia & pepparkaksgubbe 😊.
  Kul att se vad barnen har gjort under hösten. Så mysigt att gå på sånt. Minns när jag gick på min syskons lucia firande 😇✨🤶🎄.

  Jag såg lite lucia på tv på kvällen.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 5. Vad kul att ni va va på lussefika på skolan. Vad roligt för Harry att han sjön och att Clara kom med sen 🤗

 6. Nej för mig blev det inget lucia tåg för mig i år. Jag var på bio igår och såg disneyfilmen Wish. Kul att få se vad barnen sysslat med under hösten. Hoppas du får en bra fredag.

 7. Tycker det är så tråkigt att föräldrarna inte får vara med på förskolan längre. När pojkarna var små var vi föräldrar alltid välkomna. Något luciatåg har jag sett med dottern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.