#mypowerpose med We Effect

Jag är just nu med i kampanjen* #mypowerpose för We Effect, och la upp bilden nedan på min instagram igår. För dig som inte vet är We Effect en biståndsorganisation som ger hjälp till självhjälp och arbetar för en hållbar och rättvis värld fri från fattigdom. We Effect har ett starkt fokus på kvinnors och flickors rättigheter. De är särskilt utsatta och står för 70% av de som lever i fattigdom. De arbetar med organisationer som kan stärka sina medlemmars röster och kunskaper och på så sätt förbättra deras möjlighet att ta sig ur fattigdomen. Genom kunskap och en ökad jämställdhet ökar förutsättningarna för att kvinnorna ska få arbete och leder till minskad fattigdom.

Kampanjen #mypowerpose är i full gång för att uppmuntra kvinnor till att göra en power pose och berätta sin historia – för att ge andra kvinnor kraft. Jag fick frågan om vad som varit en avgörande händelse och gjort skillnad i mitt liv. Mitt svar är när jag insåg att jag är introvert. Det som tidigare varit något jobbigt i mitt liv – att betraktas som tyst och konstig – kom att bli min styrka. Jag må ofta uppfattas som tyst, men min styrka och värde som person ligger inte i antal ord sagda. Det kommer inifrån, något jag vill sprida till andra. Och särskilt de som känner samma som jag. Hur skulle din power pose se ut?

mypowerpose

Jag tog ett stort kliv utanför min comfort zone genom att ta den här bilden. Även om jag tar en del selfies är jag egentligen inte den som är bekväm framför kameran. Men för en bra sak var det självklart.

Till sist vill jag säga att du kan vara med och stödja arbetet som We Effect gör. Har du en slant över kan du göra som jag och ge en julgåva eller bli månadsgivare

*Jag har inte fått betalt för att skriva just det här inlägget, kampanjen är bara på Instagram som är ett betalt samarbete. Jag tyckte däremot att det var så pass viktigt att jag även ville få upp det på bloggen. För att det inte ska bli några missförstånd har jag därför valt att reklammarkera inlägget.

You may also like

22 kommentarer

 1. Det verkar vara ett mycket vällovligt ändamål. Hjälp till självhjälp! Det är ju tyvärr så att biståndet måste gå till kvinnan om det ska hjälpa henne och barnen. Går det till mannens hamnar det ofta någon annan stans.

 2. Jag hade inte hört om den här organisationen tidigare, men har sett flera som är med i kampanjen och bilderna med power poser gör att man fångas upp och vill läsa mer, veta historien bakom bilden.
  Super bra grej och en bra organisation!!

  Kram kram

 3. Jag tycker att det här initiativet är helt underbart! Så viktigt inlägg du skrivet och så skönt att du insett din styrka. Fler behöver dela sin historia och vi behöver verkligen hjälpa andra i den mån vi kan.

 4. Det låter ju som en jättebra organisation som tar tar upp bra saker. Jag har aldrig hört om den här organisationen tidigare. Jättebra att du tar visar och skriver om den 😃

 5. Väldigt bra och viktigt inlägg! Har aldrig hört om dem men det låter som en väldigt fin organisation! För mig är det nog att jag insåg att jag är deprimerad och har psykisk ohälsa! Det har gett mig en mycket större förståelse om mig själv vilket är ett stort steg för att veta vem man är 😄 Tycker du var väldigt fin på bilden<3

 6. Så himla bra intiativ, tillsammans är vi starka! Vi kvinnor behöver varandra för att komma framåt och vi kämpar för de kvinnor som blir misshandlade eller dödade när de kämpar/kämpat. Kram!<3

 7. Det är en grym powerpoe så du ska inte alls skämmas fina du. Det visar din inre styrka. Vilken bra organisation och fantastiskt av dig att stötta!

 8. Det är helt sjukt att kvinnor är så utsatta och underskattade i hela världen. Du gör en bra och modig sak här med ditt inlägg.
  Jag måste för övrigt säga att jag alltid har beundrat introverta människor för deras integritet. Önskat att jag också kunnat ta det mycket mer ”chill” i samspelet med andra.

 9. Har inte heller hört talas om den organisationen. Att vara introvert kan uppfattas som ett problem av många. Är själv väldigt inåt.

 10. Åh, vilken bra sak! Har aldrig hört talas om varken organisationen eller själva fotoutmaningen. För övrigt behöver du inte vara obekväm framför kameran. Du är hur fin som helst! <3 Jag är dock precis likadan så jag skall egentligen inte säga något ;)

 11. Aldrig hört talas om innan, men låter som en väldigt bra organisation. Bra att du skriver om det, så dem som vill kan söka upp den! Hoppas du sover gott inatt!

 12. Tycker detta var ett riktigt bra inlägg känner igen mig mycket då jag också är introvert och är tystlåten och det är inge fel med det! vi duger som vi är och vi är starka :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.