Ett snöigt Luleå

Hej och hå, har du haft en bra andra advent? Och en bra helg? Det har jag, tack.  Vi spenderade den uppe i Luleå bland minusgrader och snö. Så härligt! Jag var riktigt pepp i lördags när vi flög upp. Sist vi var där var i höstas, och då var vi där två gånger på två veckor. Det var kul att jag nu skulle få uppleva vintern!

Vi blev upphämtade av Johan, kompis till Magnus, och checkade in på vårt hotell. Utanför hälsade tomtefamiljen oss välkomna. Fint!! Efter att vi satt på oss lite varmare kläder traskade vi över till Johan och hans familj för lunch. Lite mat i magen kunde vara bra innan vi skulle vidare på julmarknad i Gammelstad

Det hade redan börjat mörkna när vi kom dit. Det kändes som att det var sen eftermiddag när klockan knappt var två. 

Vi traskade runt marknaden och tittade på allt fint. Av någon anledning gillar jag alltid tanken på en marknad mer än att faktiskt besöka den, för när jag väl går runt undrar jag vad det är jag egentligen gillar. Särskilt när det är mycket folk och man får trängas vid alla stånd. Aldrig köper jag något heller. Men lite mysigt är det allt. Särskilt när det är snö!

Alla barn väntade tålmodigt i kö på att få åka häst och släde.

Det var en fröjd att få värma fötter och händer framför elden. Trots kläder kryper kylan in till slut, i alla fall om man är från Stockholm och glömmer hur kallt det kan bli och därför inte packar sina varmaste strumpor. :)

När vi var klara på marknaden var det dags för hockey. Inte så mycket att säga om det förutom att Djurgården förlorade. På vägen tillbaka till hotellet köpte vi med oss mat som vi åt i sängen på hotellet och tittade på serier. Hur skönt som helst att bara få koppla av lite.

I går vaknade vi av en välbehövlig sovmorgon. Frukosten på hotellet höll väldigt generösa öppettider och eftersom planet inte gick förrän vid ett kunde vi ta det lugnt. Sen var det skönt att få lyfta och flyga hemåt. Som vi saknade Harry! Det blir allt svårare att vara borta från honom. Han hade såklart haft det toppen hos mormor, även om han hållit henne lite vaken om nätterna. 

Ny vecka, och två veckor till jul. Harry och jag ska strax åka in till söder och hälsa på min mormor för att pynta hennes julgran. Det är något av en tradition som nu Harry ska få vara med på. Hoppas du får en fin dag! Vad har du för planer?

You may also like

34 kommentarer

 1. Åh, vilka härliga bilder! Här har vi ingen snö alls 😢 Planer för dagen är att mysa med dottern som är hemma och är sjuk. Sen har vi tapetseraren här så hoppas han blir klar idag 🙈 Hoppas du får en fin dag!

 2. Men åh! Så mycket snö! 😍 så mysigt det ser ut. Kan tänka mig att det är jobbigt att vara ifrån Harry. Planen i dag var jobb men Loui mår inte alls bra. Magsjukan hälsar på. Som Loui har rört på sig och ätit lite kex så är de nog inte blindtarmen tack och lov

 3. Men åh, så avis!! Här har det regnat konstant i typ två veckor..
  Låter som en bra helg. Idag ska jag försöka göra så lite som möjligt, haha

 4. Men så fint! Har aldrig varit där men det ser verkligen jättemysigt ut. Känner nog lite samma om marknader, de är trevliga.. på avstånd. :P

 5. ååh vad avis jag blir! Vad vackert det är och så mysigt med julmarknad!! Det är jobbigt när det är så mycket folk.. Och brukar också undra vad jag gör där när jag väl är där. Men har inte vart på marknad på länge så jag vill verkligen nu haha.
  Så fina bilder också😘

 6. Wow vad snö, längtar faktiskt efter snö, är det någon tid på året som jag önskar mig snö så är det nu precis innan jul. Marknaden såg riktigt fin och stämmningsfull ut. Jag brukar också få lite små panik av för mkt folk. nästan klaustrofobi fast man är ute.

 7. Åh så fint ni har haft det!😃 Är det så långt upp man hittar snö! Det ser så julmysigt ut på bilderna!😃 Jag skulle också vilja åka släde i snön!
  Jag håller med om att det är jobbigt att trängas med folk på marknader – eller överallt vad det mig beträffar😬
  Det låter mysigt att åka och pynta mormors gran tillsammans med Harry!

 8. Men hur mysigt!! Vilken bra ide att åka norrut utför jul och få till den där riktiga julstämningen med snö och allt. Det ska jag definitivt göra nästa år

 9. Härligt med riktig vinter! Luleå, och speciellt Gammelstad, är verkligen fint.
  Här är det inte mycket till vinter. Igår var jag knappt ute alls, me min son och jag var och pantade våra flaskor och sedan kunde jag passa på att köpa lite saker till pepparkaksdeg. På kvällen pluggade jag och såg klart Stockholm Requiem på playTV.
  Idag har jag jobbat med en inskickningsuppgift och ikväll ska jag på julmiddag. Tiden är fylld till bredden…
  Ha en bra måndagskväll!

  1. Det är ju det, jag gillar verkligen Luleå, och Gammelstad var mysig!
   Sitter och kollar på Sthlm Rekviem jag med just nu. Har en del att kolla ikapp. :)
   Gör du egen pepparkaksdeg? så gott!

 10. Åh så mysigt det ser ut med massa snö man får ju riktig julkänsla :)Jag tycker det verkar mysigt att gå på marknader men jag förstår din tanke för varje gång jag går på marknad så tänker jag lite vad gör jag här… det är ju samma saker från år till år:)

 11. Ååh vad underbart det såg ut! Vet att vi har snö hemma i Sundsvall nu också, längtar längtar längtar till jul och till att komma hem till Norrland. Det behövs ibland att man kommer dit upp och bara andas! <3 Kram!

 12. Snö? Vad är det? Ahaaa är det det dom brukar varma för ibland och vi skåningar inte kan köra bil i? Gud så mysigt med julmarknad, det var längesedan jag var på en riktig sådan. Luktar brända mandlar nu!! ÅÅÅÅÅ

 13. Åh så mysigt!
  Jag avskyr verkligen vintern, mest kanske för jag bodde i stockholm och det är inte ofta man har mycket snö. Jag hatar kyla, slask och grått väder.
  Men när snön kommer så är det mysigt och då går vintern ann…
  Jätte fina bilder!!!

  Ha en fin kväll,
  Kram kram

  1. Haha ja, här i Stockholm har vi ju aldrig riktigt vinter. Den vinter vi har är ju inte mycket att hurra för så jag förstår att du inte gillar den. :)

 14. Vilka fina bilder, väldigt”juliga” tycker jag :-) Blev väldigt förtjust i det gråa? ljusblåa? huset som du har på tredje bilden.

  1. Tack! Huset var mer åt det beiga hållet, men dagsljuset gjorde det lite blått på bilden. :) Det är för övrigt Gammelstads besökscenter. :)

 15. Men hur mysigt låter inte det då? Och visst är det så att man saknar barnen mer för varje gång. Även om man vet att de är hur trygga som helst och har det bra där de är så vartefter de utvecklar sin personlighet och uppfattar mer av världen så blir det allt tuffare.

 16. Snö är ju så magiskt vackert alltså! Här i Örebro har tyvärr den mesta snön regnat bort men hoppas på snö till jul iallafall 😊🌺

 17. Men så mysigt det ser ut! Det är ju så mycket lättare att bre på med julstämning när ens omgivning ser ut så där! Snön skapar verkligen en idyllisk look! Hoppas att ni hade det jätte trevligt! :) Själv var jag på en julmarknad här i Stockholm men det är ju ingen snö här så det blir inte riktigt samma sak haha :) // Petra Elisabeth

 18. Det låter som en mysig vistelse. Vad härligt med marknad i snö än om det är november regn. Stämningen blir ju lite bättre. Lyxigt med både hotell och flyg. Sen är det ju ändå alltid ”borta bra men hemma bäst” 😉

 19. Vad roligt med Luleå, jag saknar den staden! :) Kul att kunna åka iväg och stötta sitt hockeylag :) Jag ser ganska många supportrar för just Djurgården på jobbet ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.