Fem en fredag v.49: Framtid

Jag tampas med en liten förkylning. Varje dag de två senaste veckorna har jag hört om folk som blivit sjuka och frågan var väl bara när snoret skulle dyka upp här hemma. I onsdags när jag först började känna av något köpte jag Viruseptin från Apoteket, en ny nässpray jag sett reklam för. Jepp, jag föll för reklamen! Den verkar i alla fall ha hindrat mitt halsonda och förkylningen från att bryta ut ordentligt, peppar peppar. Struntsamma, vi fortsätter fredag med lite frågor!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Vad är något du trodde när du var liten skulle finnas eller vara uppfunnet idag?
 2. Till vilken tidsera (antingen bak eller fram i tiden) skulle du vilja åka till?
 3. Vad är en sak du vill att du ska ha gjort eller upplevt om 10 år?
 4. Tror du att det går att sia om framtiden?
 5. Vad står här näst på din agenda?

Vad är något du trodde när du var liten skulle finnas eller vara uppfunnet idag?
Flygande bilar kom ofta på tal och att det skulle vara häftigt. Som liten tittade jag på Tillbaka till framtiden-filmerna en hel del, så mycket därifrån tänkte jag kanske skulle hända. Men det där med flygande bilar dröjer nog lääänge.

Till vilken tidsepok (antingen bak eller fram i tiden) skulle du vilja åka till?
Jag är nyfiken på de flesta tidspoker som funnits. Det skulle vara spännande att få vara med om en tid som är totalt olik den jag nu själv är med om, som exempelvis forntida Egypten. Sen hade det inte fått vara helt fel att kika på hur det kommer vara om en sisådär 100 år. Eller 1000 år. Lite svindlande är det allt att tänka framåt.

Vad är en sak du vill att du ska ha gjort eller upplevt om 10 år?
Det finns såklart fler än en sak jag skulle vilja göra under de kommande 10 åren, men en är att ha köpt ett sommarställe.

Tror du att det går att sia om framtiden?
Jag lever med tanken om att vi hela tiden skapar framtiden, samtidigt som jag är öppen för det mediala. Då jag inte har varit med om det själv (t ex fått mina kort lästa eller blivit spådd för att få veta något) har jag däremot svårt att vara helt övertygad om att det går. 

Vad står här näst på din agenda?
Jag fuskar just nu och i skrivande stund är det faktiskt onsdag när jag svarar på det här (på tal om framtid…). Det blir strax hopp i säng och sova – tidigt för en gångs skull! Som sagt, den där förkylningen hade gett sig till känna. Nu när det är fredag ska jag efter detta är publicerat göra lite te.

Förra året längs med vägen i Norrbotten

Hoppas du får en fin dag! Får se om jag hinner klämma in något mer inlägg i helgen. I morgon åker vi nämligen upp till Luleå! Sist vi var där var i september förra året och hälsade på en kompis till Magnus och såg på hockey. Det blir lite samma upplägg nu. :) Jag hoppas även på mycket snö!

You may also like

29 kommentarer

 1. Har också kännt mig sjuk i flera veckor men de är som att det aldrig bryter ut! Förra helgen hade jag verkligen inte röst kvar ! Haha hoppas du känner dig piggare snart ♡

 2. Oj jag vill ha gjort en långresa inom 10 år. Jag vill ha gått den där kursen jag drömmer om. Jag önskar att jag kommit igång med träning.
  Nä jag ska sluta skriva det blir för mycket:)

 3. Det var ett väldigt roligt tema denna fredag! Kollade också på tillbaka till framtiden filmerna och tycker de är så bra!
  De har ju ”uppfunnit” Såna skor som han har när de är i framtiden, Nike air mags, kolla på youtube om du inte redan sett dem :D

 4. Åh det där med flygande bilar tänkte jag också på som barn! Särskilt efter filmen tillbaka till framtiden. Nån gång snart borde det väl finnas tycker man ju!

 5. Hoppas du snart mår mycket bättre. Jag gillar dina fredagsinlägg Fem en fredag. Ja, tänk att ha en tidsmaskin, det vore underbart 😊

 6. Vad roligt att läsa dina svar! Ett tag drömde jag om sommarhus på Gotland och det hade jag gärna haft om tio år. Men mest en egen pilatesstudio. Jag gör frågorna lite senare. :-)

 7. Vilka spännande frågor!😄 Jag har tänkt så det nästan ryker ur öronen, men lyckas inte komma på svar på alla.
  Jag skulle vilja resa bakåt i tiden och se historiska händelser och platser!😄 Skulle börja med Versaille på 1780-talet (före franska revolutionen) och studera livet vid Solkungens hov!😄
  Jag tror att man kan sia om framtiden. Frågan är bara hur detaljerat!😊

 8. Känns som att vi är sjuka hela vintern, det går runt först är ena sjuk, smittar ner andra och när alla blivit friska då blir man sjuk igen ❤️

 9. Jag skulle vilja åka tillbaka till Nicola Testa och berätta för honom att han kommer bli uppmärksammad för allt han gjort, hatar tanken av att han dog ensam och kände sig oönskad typ :/

 10. Ja det skulle verkligen vara häftigt att både gå tillbaka i tiden och framååt så man får se lite vad som väntar en. :)

 11. Jag hade också velat uppleva forntida Egypten, hade velat se hur dem byggt pyramiderna! Det hade varit häftigt liksom :D

  Roliga frågor med bra svar, det var intressant att läsa :D

 12. ​Hej! Jag måste bara tipsa dig om dagens lucka i min julkalender, för jag tycker faktiskt själv att den är FANTASTISK, haha ;) Idag har du nämligen chansen att vinna en superfin ögonskuggspalett från theBalm som faktiskt är en utav mina egna personliga favoritpaletter! Sugen på att vara med och delta? Klicka på länken nedan för att komma direkt till tävlingen :)
  https://martinaolsson.myshowroom.se/126434/julkalender-lucka-8-7/

 13. Har en klättrande tvååring runt halsen men vill ändå försöka svara på de roliga frågorna, här!
  Jag trodde nog att som många andra, bilarna skulle flyga – mest för att de gjorde det på film 2000 haha
  Om 10 år har jag upplevt att stå på en arena och framfört en motivations show för tusentals, för att våga förändra sitt sätt att tänka och se på livet.
  Skulle vilja resa tillbaka till jordens begynnelse och åskåda vad som verkligen skedde när vårt liv kom till.
  Jag tror framtiden går att utspå igenom att se på historien, genom viss logik och en del tro på spiritualitet och energi. Så går det att ana, vad som komma skall.

  Strax på agendan:
  Roa sjuk tvååring😂🧡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.