Fem en fredag v. 31: Aldrig säga aldrig III

Fredag igen, och en vecka med full fart hemma med barnen. Om en vecka har vi två förskolebarn här hemma vilket inte känns klokt. Tiden bara försvinner. Lite skönt ska det dock bli att återgå till vardagen och rutiner med hämtning och lämning och jobb. Nej, nu blir det frågor annars kommer jag bara börja skriva om den härliga säsongen som är höst. Det får bli en annan gång.

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Paula, Susie, Ejmis, Debutsky, Ingrid, Lena, Michaela, Robert, Susanne, Boktanken, Lillian, Pernilla.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är något typiskt för sommaren du aldrig har gjort?
 2. Vilken genre läser eller tittar du aldrig på? ?
 3. Vad skulle du bara göra om du fick 1 miljon kronor?
 4. Vad är något du gjort en gång men aldrig igen?
 5. När går du aldrig över gränsen?

Vad är något typiskt för sommaren du aldrig har gjort?
Olika vattenaktiviteter som att åka vattenskidor, SUP-bräda osv. Jag har heller aldrig seglat.

Vilken genre läser eller tittar du aldrig på?
Det mesta kopplat till western eller maffian. Jag har alltid tyckt det är så tråkigt, eller i alla fall inte hittat något som faller mig i smaken.

Vad skulle du bara göra om du fick 1 miljon kronor?
Det skulle kanske vara att hoppa fallskärm. Jag har så svårt nu för tiden att tro att jag skulle göra det idag. För några år sen kanske, men nej höjdrädslan är för stor nu.

Vad är något du gjort en gång men aldrig igen?
Det är visserligen två gånger, men under samma dag – åkt fritt fall. Jag känner att den höjden och farten ner är för mycket för mig nu när jag blivit äldre. Du märker ju att höjder är ett tema för mig.

När går du aldrig över gränsen?
När det jag gör skulle gå ut över någon annan på ett negativt sätt.

Hoppas du får se massor med augustisol i helgen :)

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

12 kommentarer

 1. -Aldrig Western eller maffia? En av de absolut bästa filmerna som någonsin gjorts tycker jag (och många med mig) är Gudfadern med Marlon Brando, Al Pacino bland många andra stora skådespelare! Det där med genre är svårt, det finns guldkorn i alla genrer tror jag. De omutbara med Kevin Costner som Elliot Ness och Robert De Niro som Al Capone, gillar jag också. När det gäller Western så är Dansar med vargar en fin film.
  – Höjdrädslan är vi nog överens om, det blir värre och värre med åren.

  Kul och många gånger intressanta frågor du ställer.

  1. Och jag har inte sett någon av de där klassikerna. En dag ska jag ge det ett försök! Det är något som hittills inte har fångat mig.

 2. Att åka fritt fall – WOW! Det skulle jag aldrig våga. Vattenskidor försökte jag mig på i min ungdom, men jag kom inte ens upp ur vattnet, minns det så väl, då alla åskådare skrattade ihjäl sig. Seglat däremot har jag gjort, varit gast på en katamaran. Det gick heller inte så bra, då jag var alldeles för lätt för jobbet…

 3. Hoppa fallskärm platsar under livsfarliga saker jag aldrig skulle utsätta mig för. Fritt fall låter inte bra, troligen samma kategori men vet egentligen inte vad det är. I vattenskidor har jag exakt samma erfarenhet som BP. Annars begränsas mina vattenaktiviteter till roddbåt. Ge mig en roddbåt och jag guppar nöjd och lämnar aldrig den skutan.

 4. Jag svarar här på dina frågor!

  1) Det är väl det mesta av allt typiskt som jag aldrig gjort. I sommar har jag inte ens badat i sjön, men i en pool har det blivit.
  2) Jag tittar eller läser aldrig om våld.
  3) Jag skulle leva loppan (skojar). Nej, en bra försäkring för ålderdomens krämpor plus att jag skulle ge familjen.
  4) Jag har varit med på forsränning och trots att det var häftigt och roligt så skulle jag aldrig göra om det igen!
  5) Jag håller mig i skinnet och gör mot andra som jag vill bli behandlad själv, så gott det går.
  Trevlig lördag! /Gerd

 5. Westernfilmer är jag som femtiotalist uppväxt med, o alla tv-serier, i brist på annat sevärt. Men jag gillade dem skarpt. Maffian får vara totalt osedd, hatar intriger av olika slag. VI har för mycket maffiafasoner även här hemma i Sverige…TAck för veckans kluriga frågor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.