Fem en fredag v. 30: Temperaturväxlingar

Som jag nämnde i gårdagens inlägg har jag jobbat den här veckan. Nu väntar en sista dag innan jag tar helg och killarna kommer hem från äventyr. Ska bli kul att lyssna på allt de har gjort (även om jag redan hört och sett bilder). Först fem frågor!

De som länkade förra veckan var: Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Paula, Susie, Ejmis, Debutsky, Hanna, Ingrid, Lena, Michaela, Tant Augusta, Robert.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad får dig ofta att koka?
 2. Vad fick dig nyligen att frysa?
 3. När senast gick något upp i rök?
 4. Vad fick dig nyligen att smälta?
 5. Vad får dig att rysa?

Vad får dig ofta att koka?
Orättvisor i världen som involverar barn.

Vad fick dig nyligen att frysa?
Känns som om det var jättelängesen det hände! Både bokstavligt och bildligt. Och då är jag ändå frusen vanligtvis. Men när jag öppnar frysen kan jag minnas lite hur det är att frysa.

När senast gick något upp i rök?
Jaa, jag fick ju se en del av min semester försvinna pga jobb, och min mobil lyckas i princip varje dag försvinna någonstans här hemma. Det är tur jag kan ”kalla” på den med hjälp av min Fitbit.

Vad fick dig nyligen att smälta?
Vill inte vara den som säger värmen, så istället säger jag en bild på Harry med sin bästa kompis.

Vad får dig att rysa?
Insekter och kryp av alla de slag. Främst när det involverar ett moment av överraskning och jag inte märker krypen först. Tyvärr finns det ju många av dem såhär på sommaren.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ha det bäst! Vad kommer du göra i helgen?

You may also like

6 kommentarer

 1. Sista frågan är vi helt överens. Svarade precis som du.
  Rent teoretiskt borde du ha frusit idag, då temperaturen gick ned 10 grader till 18, så jag frös faktiskt.

 2. Jo känner igen det där med mobil och andra viktiga prylar som bara går upp i rök. Önska jag kunde ringa till min lilla plånbok. Skulle behöva en fitbit men gillar inte alls all sifferexercis den befrämjar.
  Tack för ett kul frågetema förresten!

 3. På gamla dar har jag blivit ganska fascinerad av alla småkryp som befolkar jorden. Jag skulle aldrig ha ihjäl en spindel eller en larv eller skalbagge. Gäller inte flugor och mygg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.