Fem en fredag v. 42: Kultur

Förstår ni att det är 10 veckor kvar av året? Jag förundras inför varje vecka jag skriver veckonummer i rubriken. Men det känns helt ok att årets mysigaste tid snart är här.

De som länkade förra veckan var: Ejmis, Debutsky, Tant Augusta, Teskedsgumman, Madeleine, Anette, Monika, Lilian, Bokdamen, Susanne, BP, Janerik, Paula, Emilie, Michaela, Helen, Emma, Kina, Klimakteriehäxan, Hannele, Mrs Calloway, Robert, Susie, Petra, Evelina, Karoleen.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Var går du helst för att se konst?
 2. Vad såg du senast på bio?
 3. Vilken typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagkväll?
 4. Vilken bok kom senast i din ägo?
 5. Vem ser du gärna på scen?

Var går du helst för att se konst?
Jag är inte jättemycket för konst egentligen, men jag skulle i så fall säga Fotografiska. Foto är mer min grej än tavlor.

Vad såg du senast på bio?
Den nya Bondfilmen. Första filmen sen innan pandemin.

Vilket typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagkväll?
Det skulle vara en restaurang om det var barnfritt, men det var längesen. Annars skulle jag inte tacka nej till nån bra konsert, men som sagt, med barn händer det sällan nu för tiden. 

Vilken bok kom senast i din ägo?
Derren Brown – A Book of Secrets. Har dock inte hunnit mer än några sidor. Behöver en bra läslampa till sängen så jag kan läsa pappersböcker på kvällarna.

Vem ser du gärna på scen?
En av mina stora favoriter är Jonas Karlsson. Jag tycker han är klockren i varenda roll han gör, vare sig det är film eller teater. 

Fredag igen, jobb och åter jobb. De senaste veckorna har varit knökfulla med jobb och kommer fortsätta några veckor till. Men fredag innebär i alla fall helg och paus. Hoppas den blir fin för dig!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

9 kommentarer

 1. Har du läst någon av böckerna Jonas Karlsson skrivit? Han är en duktig novellist och har en sprillans ny bok ute nu.
  Trevlig helg

 2. Vi svarade ganska samma här.
  Många tycks ha knökfullt med jobb – och så gör man så gott man kan för att pusta ut under helgen.
  Gillar dina fredagsfrågor och svarar så ofta jag hinner.
  Ha en fin helg!

 3. jag gillar också Fotografiska. och jag skulle gärna bli utbjuden på restaurang en fredagskväll. Jonas Karlsson är en jätteduktig skådespelare, men jag gillar inte hans böcker

 4. Vänta bara tills barnen är äldre, då kan du ta igen allt du missat som småbarnsförälder. Både vad gäller restaurang- och konsertbesök.

 5. Hej!
  Jag är ny här i gruppen. Blev litet sen och lade in mitt inlägg först idag, lördag. Jag gillar också Jonas Karlsson. Han skriver ju böcker också, som han läser in själv. Underbara att lyssna på!
  Hälsningar
  Birgitta Pensionären på ön

  1. Välkommen! :) Ja, böckerna tycker även jag om men har bara läst och aldrig lyssnat, men någon gång får det bli av också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.