Fem en fredag v.4: Kalas!

Fredag igen. Stoppa tiden. Jag har i alla fall en rolig helg att se fram emot med mammas kalas imorgon. Tidigare i veckan nämnde jag att jag skulle baka och jag ser mycket fram emot att få smaka imorgon.

Det är dags för veckans Fem en fredag. Inte helt oväntat med kalastema. De med bloggar som hängde på förra veckan (förlåt att jag inte hann besöka några av er) och lämnade en kommentar var: Saija, Tant Augusta, Madeleine, Birgit, Monika, Annette, BP, Paula, Eva, Pärla. Om du hänger på kan du nu lägga till din länk i den widget jag just nu testar. På så sätt ser alla lättast att du är med! Nu till frågorna:

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Har du något partytrick du gärna visar upp?
 2. När gick du senast på kalas/fest?
 3. Hur skulle du vilja spendera din nästa födelsedag?
 4. Vad brukade du önska dig när du blåste ut ljus på tårtan som barn?
 5. Vad är en present du har fått när du fyllt år som du gillat extra mycket?

Har du något partytrick du gärna visar upp?
Haha, nej jag tror inte det. Jag är ju inte den som i första taget vill stå i centrum. Och det med ett trick i så fall? Det lämnar jag till någon annan. :)

När gick du senast på kalas/fest?
Det var i somras när min kompis dotter fyllde 1 år. Vi hängde runt deras koloniområde, åt glass och trivdes i värmen medan vi hörde åskmuller på avstånd.

Hur skulle du vilja spendera din nästa födelsedag?
Jag fyller ju år om inte allt för länge, den 22 februari. Då kommer jag dessutom ha arbetat min första vecka efter föräldraledigheten. Jag kommer nog bara vilja vara hemma, mysa med familjen och käka en god middag. :)

Vad brukade du önska dig när du blåste ut ljus på tårtan som barn?
Jag minns inte. Troligtvis var det att jag skulle få något särskilt i present, typ en häst. :)

Vad är en present du har fått när du fyllt år som du gillat extra mycket?
En present jag minns är året jag fick min första kamera. Jag var kanske 9 år. Jag minns att jag först blev jättebesviken på paketet när jag rivit av presentpappret och det var en förpackning för strumpor egentligen. Mamma fick säga åt mig att faktiskt öppna kartongen och då hitta kameran. Jag hade önskat mig en riktigt länge så den där besvikelsen var kort!

Inlinkz Link Party

Nu är det dags att göra fredagsfint och fixa det sista inför kalaset imorgon. :) Vad gör du idag inför helgen? Hoppas du får en fin fredag!

You may also like

40 kommentarer

 1. Vad roligt att läsa dina svar. :-)
  Kalas är verkligen något som jag känner någon sorts hatkärlek till. Jag är med på veckans frågor iallafall!

 2. Jag gillar inte heller att stå i centrum. Antar att det är för man är introvert men trivs bäst i bakom ljuset jag med. Hoppas det kommer gå bra på jobbet när du sen går tillbaks

 3. Kan tänka mig att det var häftigt med den första kameran. Jag minns när jag fick min första mobil. Det var visserligen inte någon födelsedagspresent, utan den kom helt oväntat en eftermiddag när pappa kom hem från jobbet. Jag var så lycklig att jag inte visste var jag skulle ta vägen!

 4. Haha jag önskade mig en häst varje i år under hela min barndom, har fortfarande inte fått den. Låter som du kommer få en mysig födelsedag.

 5. Vad kul med kameran! Jag fick också en egen kamera i den åldern och minns det som min finaste present när jag var barn, jag älskade verkligen min kamera och hade med mig den överallt och fotade allt. Har länkat mina svar nu :)
  Ha en fin helg och ett mysigt kalas för din mamma i morgon.

 6. Så roligt med kalas för din mamma :) Vilken tur att det inte var några strumpor då så du slapp bli besviken :) Vilken fin bild :)

 7. Nej vad kul! Du fyller år dagen efter mig <3 Fick också min första kamera när jag var ca 9-10 år, en superfin systemkamera, pappa köpte den begagnat utav min kompis pappa. Den följde med mig länge, sån lycka! <3

 8. Dopkalas räknas det? I så fall så var det förra helgen, Det andra dopet på kort tid bland vännerna och jag blir så glad av att se alla dessa barn, stora som små, som sprider sådan glädje vid dessa tillfällen. Jag kan verkligen hålla mig lite utanför vid sådana tillfällen, bara sitta och betrakta andra gäster och mysa lite vid tanken på den gemenskap som finns bland dom och all kärlek visar för det lilla barnet.

 9. På tal om att gå tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten. Hur känns allt nu? Minns att du skrev med lite ångest om det här för någon eller några veckor sedan. Vad mysigt det låter med kalas i koloniområde förresten, kan riktigt se det framför mig! ❤️

  1. Jag har snarare sett fram emot det ett tag nu, ska bli lite skönt att få komma iväg själv och ha vuxna samtal. 😅 även om jag vet att när jag väl börjat jobba kommer sakna ihjäl mig på dagarna.

 10. VA? Alltså va? Kommer dina fem idag igen, det känns som att det var igår typ!! Oj ska du börja jobba redan, plutten är så liten ju. Men nåt positivt med det är ju att du blir firad där med.

  1. Jaa, hur ska jag klara mig utan honom hela dagarna? 😩 han får i alla fall vara hemma med sin pappa några månader till.

 11. Älskar dessa fem en fredag!!
  Åhh fick du en kamera såpass ung. vad varde för någon? Skaffade min första (gopro) för kanske 3 årsedan och strax efter det en canon

 12. En kamera, det var stort! Jag fick min första när jag konfirmerade mig. Den användes flitigt!
  Så mysigt med barnkalas. Mina tjejer är ju så stora nu, så vill de ha nåt, så är det brunch eller tjejmiddag eller så…
  Jag lyckades faktiskt länka min blogg… (jag må blogga, men sådär jättehightec är jag ju inte)
  Trevlig helg!

 13. Våra svar är rätt lika måste jag säga! Så det är inte bara jag som inte är en partypingla;-) Å då vi inte har barn blir det inte några barnkalas heller. En lugn och fin födelsedag på ett fik eller restaurang är också min melodi:-)
  Å stort GRATTIS till att du fick en kamera redan vid 9-årsåldern. Det fick inte jag.

 14. Jag har inga partytrick. Minns en present som jag uppskattade särskilt mkt min 10 vxl gula cykel jag fick när jag gick i 8:an.

 15. Små kalas är det som passar mig. Är sannerligen ingen partymänniska. Det var då för väl att det låg en kamera i strumppaketet! Lycka tillmed kalaset!

 16. Så som jag skulle vilja fira min födelsedag nästa år.. Bara med en avslappnande middag med familjen och ev utgång på kvällen. Blir nämligen 29 nästa gång..

 17. Vilken härlig lista, gillar när man får tänka till lite om sig själv. Börjar fundera på hur jag vill fota min födelsedag redan nu 😂♥️

 18. Stackaren som trodde att du fick strumpor istället för en kamera! :p
  Igår jobbade jag långpass, idag ska jag fotografera ett bröllop kombinerat med dop. Då det blir mitt kalas för helgen! Hoppas ni får ett riktigt trevligt kalas :D Kram

 19. Så roligt att läsa! :) Mina föräldrar brukade alltid lägga paketen i en annan förpackning så att man först skulle bli besviken i 2 sekunder för att sen blir super glad haha :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.