Två veckor med läsning

Jag har nu använt Nextory under drygt två veckor i mitt försök att faktiskt läsa mer, vilket du kunde läsa om i ett tidigare inlägg. Hur har det nu gått? Jo tack, jag har varje kväll haft en mysig stund i sängen innan lampan släckts tillsammans med en digital bok. Jag började så ambitiöst att läsa två böcker parallellt, men insåg att jag inte funkar så utan vill läsa en i taget. Det upplägget skrotades och jag påbörjade istället en tredje bok – Vänförfrågan, av Laura Marshall. En riktigt spännande bok som rör sig mellan nutid och dåtid där Facebook spelar en roll. Den läste jag ut tidigare i veckan och sen dess har jag varvat ett par böcker tills jag riktigt fastnar för någon.

Eftersom jag bara har tid att läsa innan sängdags, en liten stund innan klockan blir allt för sent, så har jag egentligen inte hunnit läsa så mycket. Det där med tre böcker i veckan eller fler som många hinner med kommer jag aldrig komma upp i. Men en bok i månaden, minst, ska jag väl förhoppningsvis kunna fixa. Jag har redan en hel del böcker i min läslista jag är nyfiken på och böcker jag inte hunnit läsa men velat ett längre tag.

Blir sena kvällar ibland när jag inte kan lägga ner boken, eller ja mobilen.

Så ja, som det ser ut nu kommer jag fortsätta med Nextory. Lyckat, eller hur? Ett önskemål däremot skulle vara att alla böcker funnits på sitt originalspråk då jag föredrar att läsa engelska böcker på just engelska, men man kan ju inte få allt. :)

Hur går det med din läsning såhär i januari?

You may also like

38 kommentarer

 1. Så bra att du har hittat ett sätt att läsa som du trivs med. Tre böcker i veckan blir det inte här heller fast jag är pensionär och inbiten läsare, men ganska mycket blir det. Det viktiga är väl att mannar utbyte av det man läser.

 2. Läsning är bra för hjärnan.- Skönt att du har hittat ett sätt som du kan unna dig med. Har aldrig läst via mobilen själv men vet många andra som gör det.

 3. Så kul att du kommit igång med läsningen. Jag har en hög med böcker på mitt nattduksbord som väntar på att bli lästa och jag har som punkt på månadens bucketlist att jag ska läsa minst en bok. Hittills har jag läst en halv sida, så jag kan inte påstå att min januariläsning går så bra.

 4. Roligt när läslusten väcks! Tror en bok i månaden är bra att satsa på, hellre överträffa målet än att känna dig besviken om du inte uppnår det.

 5. Så bra att du har hittat ett sätt som funkar för dig att läsa på. Jag försöker läsa en bok i månaden för att helt slappna av

 6. ÅH kan man läsa oxå via nextory? Trodde det bara var ljudböcker!
  Kanske man ska testa… jag har lite svårt för ljudböcker. Vissa kan jag gilla men det beror på vem som läser. Ibland tål jag inte rösten eller hur de läser och då vill jag inte lyssna mer. Men kan man välja att läsa själv så är ju det problemet ur världen.

  Ska kolla in sidan….
  (Har inte läst något alls i januari för att svara på din fråga… haha… bara läst bloggar.. men det räknas kanske inte)

  Kram kram

  1. Ja! Jättesmidigt. Jag är inte heller den som lyssnar på ljudböcker så när jag insåg att det faktiskt finns e-böcker ville jag testa.

 7. Va härligt o bara kunna slappna av o kunna läsa bok innan man sommar på kvällarna , jag hade heller inte klarat två tre böcker o läsa samtidigt , blir ju lir rörigt . Men kul att du läser o mår bra utav det 💕

 8. Får du inte ont i ögonen av att läsa så mycket från en mobil? jag vill också men får så lätt ont i ögonen men har svårt för ljudböcker på mobilen. Kan sällan kolla i mobilen länge..

  1. Nej, det går bra :) jag läser som sagt inte så långa stunder och har även en bakgrund som är skön för ögonen.

 9. Tre böcker i veckan ja det förstår jag att det är svårt att komma upp i skulle aldrig jag hinna ;), men bra försök att försöka, vem vet =D

 10. Kan tänka mig att det är jobbigt att läsa 2 böcker samtidigt :) Kul med boktips :) Förstår inte hur nån kan hinna läsa 3 böcker i veckan :O

 11. Så skönt att du hittat något som funkat! Här går det trögt ännu, tänkte jag skulle försöka med ljudbok men nä..

 12. Jag håller på med Denise Rudbergs senaste. Den ligger vid sängen, men tyvärr har jag inte läst så mycket de senaste dagarna. Brukar ofta lyssna på en bok parallellt men har just avslutat Mari Jungstedts Ett mörker mitt ibland oss. Dags att välja en ny till lurarna!

 13. Jag kan också vara läsa en bok i taget. Läser jag fler så blandar jag ihop böckerna 🙈 en vänförfrågan lät faktiskt som en spännande bok. Får nog kolla i den boken :)

 14. Jag vill läsa mer böcker men jag har verkligen inte tid just nu. Hade en period i somras när jag läste massor med böcker och jag har ett gäng olästa i hyllan men jag hinner inte. Särskilt inte nu när jag börjat plugga. Men jag skulle i och för sig kunna använda någon ljudtjänst och läsa medan jag tränar, städar eller vad jag nu hittar på.

 15. Så skönt att du har hittat ett sätt att läsa som fungerar! :) Det är mysigt att läsa en stund innan sovdags. Personligen tycker jag bäst om att läsa en bok i taget, och visar sig den jag läser vara urtråkig eller ogenomtränglig, så slutar jag läsa den och påbörjar en ny. Min läsning i januari går det inget vidare med. Hjärnan orkar fortfarande inte efter stroken, utan jag får vara glad när jag klarar att blogga. Men när jag blir bättre ska jag komma igång och läsa igen! :D Jag läste jättemycket förut.

 16. så kul att du har börjat läsa mer. Nextory är ju så bra, jag har själv testat ljudböcker hos dem men det var tyvärr inte riktigt min grej haha! Gillar fysiska böcker mer :-)

 17. Jag har Storytel nu men lyssnar mest på ljudböcker. Ett slag började jag lyssna på två samtidigt men det funkade inte alls för mig. Jag behöver har sammanhanget och lyssna klart.

 18. Min läsning går dåligt, vilket är tråkigt då jag var yngre älskade att läsa. Men nu för tiden kan jag lixom inte få tillräckligt med ro i kroppen för att lyckas läsa. :(

 19. Åh så härligt att du hittat något som funkar för dig! Själv tycker jag att själva charmen med att läsa böcker är att sitta med den fysiskt i handen så vet inte om det här med att läsa på mobilen skulle passa mig ;)

 20. ÅÅh vad kul att läsa, lyssnar också på böcker då det verkligen är så mycket skönare än att läsa, tycker jag. Kan inte läsa böcker men plöjer böcker som på löpande band när jag lyssnar på dem. Kram <3

 21. Jag har faktiskt köpt två psykologiböcker idag, första gången på år och dar som jag faktiskt vågar tänka ens vågar tänka tanken att jag ska försöka hålla motivationen och koncentrationen genom en hel bok.

 22. Oh! Hörde tips om Vänförfrågan på Spöktimmens podcast. Jag lyssnar just nu mest på poddar, men om jag har Nextory eller Storytel så lyssnar jag på böcker – oftast på dubbla hastigheten medan jag gör annat. Under jul blev det fem böcker på en vecka😂 MEN, tycker det är sunt att ta en i taget. Bara jag som är lite knasig!

 23. Vi hade också det ett tag, men både jag och dottern föredrog att läsa riktiga böcker, så vi fick avsluta ❤
  Skönt att det funkar för dig, att läsa är ju underbart hur man än gör ❤

 24. Jag har börjat läsa Michelle Obamas bok.. Oh, vad hon har ett levande språk. Jag älskar den! Och då har jag bara läst kanske en tiondel hittills.

 25. Jag älskar bokläsning, men det går inte så bra med det den här biten just nu. Men jag tror jag hittar tillbaka till läsningen.

 26. Har inte kommit till e-böcker och/eller ljudböcker än. Jag vill bläddra på riktigt, inte scrolla. Är ingen ”vinterläsare” utan en renodlad balkongläsare. Men en bok under en vintermånad hinner jag absolut med. Detta jämfört med en bok på två eller tre dagar under sommaren;-)

 27. Just nu är jag inte inne i nån läsperiod. De böcker jag har liggandes måste jag antingen låna om eller lämna tillbaka. Jag tror på det sistnämnda.
  Lyssnar däremot på en, inte så ofta, men när jag skottar snö tex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.