Fem en fredag v. 5: Vardagsliv

Här kommer februari. Sista dagarna med restriktioner och sen är allt.. normalt? Vad är längre normalt? Allt jag vet är att det kommer bli en omställning (igen). Jag som har trivts med att inte vara runt så mycket folk. Men någon gång ska ju allt återgå, nu blir ju frågan när vi kommer se tillbaka på den här tiden med ”kommer du ihåg när…?”. Men innan dess har vi fem helt andra frågor på agendan.

De som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Helen, Emilie, Madeleine, Gerd.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken aktivitet utför du varje dag?
 2. Vad gör du enbart på helgen?
 3. Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet?
 4. Vad för något går mest på automatik i din vardag?
 5. Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag?

Vilken aktivitet utför du varje dag?
Jag går upp ur sängen, det är ju nästan 100% att det händer, om jag inte någon gång skulle vakna så pass sjuk att jag inte kan ta mig ur den.

Vad gör du enbart på helgen?
Går och handlar färskt bröd till frukost och sitter länge (i alla fall längre än på vardagarna) och äter.

Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet?
Både kylskåpets och frysens övre halvor är proppade med magneter och minnen i form av bilder, vykort, klistermärken etc. Jag har förstått att antingen har man som oss, eller så har man ingenting på. Lite lustigt, tycker jag.

Vad för något går mest på automatik i din vardag?
Morgonbestyren. Att gå upp, byta om, äta frukost och ta sig iväg till förskola och jobb.

Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag?
Jag skulle säga att beställa hem mat istället för att laga middag själv. Något annat spontant händer sällan, i alla fall nu med barn som har sina rutiner.

Jag hoppas du får en kanonfin start på helgen!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

12 kommentarer

 1. Morgonrutinerna sitter som en smäck här också. Och nu när barnen är större är de också konfliktfria vilket sannerligen är ett framsteg.

  1. Alltså morgonrutinerna är konfliktfria, inte barnen i allmänhet. Där finns fortfarande konflikthärdar men inte just på morgonen ;)

 2. Det där med färskt bröd på helgerna låter underbart. Kul med ett bageri i närheten. Tror nog att de flesta har magneter på kyl/frys, jag med, men inte så många som du tror de flesta har.
  Ja, vad är det normala? Personligen tycker jag att jag också vant mig att leva ett litet annorlunda liv. Tror att många tänker som du och jag kan tänka mig att pandemin har ändrat mångas sätt att jobba. Tror att ”trenden” att jobba hemifrån kommer fortsätta faktiskt.

 3. Precis, vad är normalt? Det ser nog lite olika ut, kanske också hur människor kommer att göra, leva? Ett tag pratades det om det nya normala men vet inte om det nämns längre.Färskt bröd till frukost låter inte dumt. Trevlig helg!

 4. Jag antar att du har ett bageri bakom hörnet? Eller köper du bake-off-bröd hos ica? Jag var förut bortskämd med ett bageri i närheten, nu är det närmaste en mil bort, tyvärr/Trevlig helg

 5. Färskt bröd är bara så underbart! Nej, här inget bageri runt knuten men det kan duga att färska upp i micron också, man tager vad man haver.
  Trevlig helg!

 6. Längesen jag kikade in.
  Trevligt att du fortsätter med din frågor.
  Håller med dig om att morgonrutinerna går på automatik.
  Ät långfrukost – ja, det är också helgrelaterat.
  Ha en fortsatt skön lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.