Fem en fredag v. 6: Skräp

Vi har haft några dagar med sol – fantastiskt! Dessutom fler plusgrader än vad det varit, sen det blev vinter, så det nästan har varit varmt. Som jag ser fram emot våren nu.

De som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Helen, Madeleine, Gerd, Sara, Debutsky, Ingrid, Karoleen, Evelina

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Var finns mest skräp hemma hos dig?
  2. Hur många mejl finns i din inkorg?
  3. Vad är det äldsta som ligger i din frys?
  4. Vad har du sparat som är trasigt?
  5. Vilket rum tar längst tid att städa?

Var finns mest skräp hemma hos dig?
Vi har en liten hörna i köket med allt skräp som ska ner och källsorteras i miljörummet. Jag förundras ibland över hur mycket som produceras till att hamna där.

Hur många mejl finns i din inkorg?
Tusentals. 3,875 för att vara exakt, och det första är från 2008. Jag försöker börja rensa ibland, men likt källsorteringen känns det som det bara blir ännu mer då.

Vad är det äldsta som ligger i din frys?
Det finns en falukorv i någon låda som legat ett bra tag nu. Jag tror det är dags att slänga den.

Vad har du sparat som är trasigt?
Det står en trasig mugg på köksbänken. Den går inte att köpa längre, så det känns vemodigt att den ska försvinna nu. En väldigt värdslig sak, egentligen.

Vilket rum tar längst tid att städa?
Köket skulle jag säga, särskilt efter matlagning och saker står framme överallt. Även om vardagsrummet är större, blir det betydligt stökigare i köket bland matrester och fläckar. Ska jag då städa från golv till tak tar det sin tid.

Snart tar jag äntligen helg. Hoppas din blir fin!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

7 kommentarer

  1. Det är svårt att slänga. Både det som är gammalt i frysen och annat! Är man en ekorre så är man! Inkorgen däremot har jag bra koll på. Kan bero på att det inte kommer så mycket. Ha en fin helg!

  2. 3 875 mejl!!!!! OMG! Hur beter du dig att hålla ordning på dessa mängder? Jag skulle nog bli vansinnig. Skulle åtminstone stoppa in mejlen i olika mappar för att få lite struktur.
    Vad gäller köket så håller jag helt med dig. Ja, och hur kan man egentligen samla på sig så mycket skräp? Men det går rätt så lätt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.