Fem en fredag v. 7: Ring, ring

Hej och välkommen till ännu en fredag, som är den sjunde för året. Veckan har bestått av hjärtedagen (jag åt många gelehjärtan), ett par kontorsdagar och en förkyld näsa för hundrade gången sen i höstas. Peppar peppar så verkar det däremot inte ha blivit så mycket av det. Det bådar gott inför helgen!

De som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Madeleine, Gerd, Debutsky, Ingrid, Karoleen, Evelina, Efwa

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Hur mycket använder du ring-funktionen på din telefon?
  2. Vad är ditt längsta telefonsamtal med någon?
  3. Hur mycket tid spenderade du i telefon som tonåring?
  4. Är ljudet normalt på eller av?
  5. När spenderar du mest tid med att använda telefonen?

Hur mycket använder du ring-funktionen på din telefon?
Det här har jag nog skrivit om mycket tidigare, men i princip de enda jag pratar med över telefon är Magnus och mamma. Jag är ingen samtalsperson helt enkelt och skyr det nästan som pesten. Så inte så mycket.

Vad är ditt längsta telefonsamtal med någon?
Jag kan inte veta helt säkert, men ett par timmar helt klart.

Hur mycket tid spenderade du i telefon som tonåring?
Absolut mer än vad jag gör nu. Mobiltelefonernas era var bara i sin början så kommunikation via text var inte så vanligt.

Är ljudet normalt på eller av?
Definitivt av. Det är väldigt sällan jag har ljudet på, då ska det vara något jag väntar på så jag måste höra. Jag har annars min smarta klocka som meddelar när det ringer eller jag får någon annan notis.

När spenderar du mest tid med att använda telefonen?
Främst på kvällarna när jag inte gör något annat. Tittar på film? Ja då pillar jag troligtvis. En dålig vana egentligen men tror inte det är så ovanligt att vi blivit mer rastlösa och behöver hålla på med något samtidigt som vi ska fokusera på något annat. Egentligen borde jag börja sticka eller något istället.

Vad skönt det skulle vara med lite sol i helgen. Hoppas den blir fin för dig!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

7 kommentarer

  1. Är ingen ”telefonperson” heller, föredrar mejl.
    När jag var tonåring fanns det inga mobiler och att ringa till annan ort var svindyrt. Men det var före din tid om man säger så;-)

  2. Jag är inte heller så förtjust i telefonsamtal. Däremot gillar jag videochatt, använder för det mesta Google Duo. Det händer att jag använder FaceTime också, framförallt när jag är på Kvantum eller Willys och ska handla något och inte vet riktigt vad jag ska välja, då ”Facetajmar” jag med hustrun och visar så hon får välja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.