Fem en fredag v.46: Om igen

Hej igen fredag, det känns som att det är du som väcker mig varenda dag nu för tiden. Lite som filmen med Bill Murray – måndag hela veckan, fast med fredag då. Har du sett den?

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Har du en dag i ditt liv du skulle vilja repetera om, och om igen?
 2. Om du fick uppleva en händelse i ditt liv på nytt, vilken skulle det vara?
 3. Vilken dag på veckan skulle du helst skippa?
 4. Vilken låt hade du senast på hjärnan?
 5. Hur många gånger har du sett den film du tittat på flest gånger?

Har du en dag i ditt liv du skulle vilja repetera om, och om igen?
Nu när det är mörkt, kallt och mest grått på dagarna längtar jag tillbaka till stranden på Hawaii. Dagarna där var så härliga och bekymmersfria. Vi steg upp, tog en springtur, bytte om till badkläder och gick sen och köpte frukost som vi åt på stranden där vi hängde hela dagen. En sån dag hade inte suttit fel just nu. Jag längtar till att vi åker tillbaka. 

Waikiki Beach, Oahu, Hawaii

Om du fick uppleva en händelse i ditt liv på nytt, vilken skulle det vara?
Kanske när jag träffade Fall Out Boy. Såhär 10 år senare tycker jag fortfarande det är något av det häftigaste jag varit med om.

Vilken dag på veckan skulle du helst skippa?
Måndag. Jag är inte den där personen som tycker att måndagar innebär en ny härlig start på en vecka full av möjligheter. Jag kommer igång ordentligt framåt onsdag (och helgen hägrar!)

Vilken låt hade du senast på hjärnan?
Baby shark. Jag går och sjunger på den nästan jämt och ständigt nu för tiden. Tack Harry! Doo-doo-doo-do-do…

Hur många gånger har du sett den film du tittat på flest gånger?
Minst 20 gånger och det skulle kunna vara första delen i Sagan om ringen. Av någon anledning tror jag den till och med slår både första Star Wars och Jurassic Park. De filmerna ligger i alla fall i topp och mina fingrar räcker inte till för någon av dem. 

Nu ska jag göra mig redo för en helg på språng. Imorgon blir det road trip upp till Gävle. Djurgården-Brynäs väntar!

Har du längtat till fredag den här veckan?

You may also like

33 kommentarer

 1. (2.) Om du fick uppleva en händelse i ditt liv på nytt, vilken skulle det vara? Skulle vilja ha tillbaka ögonblicket man hade en familj. Mor och far. Kanske en semester eller en enkel kortleks kväll. Saknar verkligen deras skratt och våra samtal tillsammans. Detta skulle man absolut vilja få repetera om.

 2. Så härligt att du har vart på Hawaii dit skulle jag också vilja åkt till 😍 jag skulle vilja få uppleva förlossningen med Loui igen. Känslan av att föda och få upp honom på mitt bröst 😍

 3. Humm vilka bra frågor…
  Har du en dag i ditt liv du skulle vilja repetera om, och om igen?
  Utan tvekan min bröllopsdag!

  Om du fick uppleva en händelse i ditt liv på nytt, vilken skulle det vara?
  Studenten

  Vilken dag på veckan skulle du helst skippa?
  Onsdagar

  Vilken låt hade du senast på hjärnan?
  Bronski beat hahahha

  Hur många gånger har du sett den film du tittat på flest gånger?
  Oj…. Mama Mia och 100 ggr kanske? Grease? Alla Astrid Lindgren…

 4. Hawaii låter ju inte helt fel måste jag väl erkänna. Fast idag känns ju helt okej här hemma nu när solen skiner. Men de gråa dagar som har varit hade jag nog hellre tillbringat med sol,värme, hav och bad!

 5. Vilka svåra frågor! Men roliga :D
  Jag har ingen aning om hur många gånger jag sett en film, men när jag bodde hemma så hade vi inge bra internet, vilket resultera att jag kollade mycket på DVD om och om igen. Har alltid film i bakgrunden om jag gör något. Så jag har nog en hel del filmer som jag sett alldeles för mycket😂😂

 6. Så intressant denna lista är o läsa olika personer svara på den. Själv gillar jag måndagar men inte tisdagar, rätt lusigt med tanke på att jag föddes på en tisdag.. Min studentdag eller 30 års dag vill jag gärna uppleva igen.

 7. Har du en dag i ditt liv du skulle vilja repetera om, och om igen? Min student, inte för att den var något speciell men för att få känna samma känsla igen. Friheten! Nu slipper jag mobbningen-känslan.

  Om du fick uppleva en händelse i ditt liv på nytt, vilken skulle det vara? Det skulle vara den gång när min klassföreståndare kom fram till mig i matsalen och säger: ”Här sitter du ensam, hur mår du?” och går därifrån när jag svarar ”Ja, jag mår bra”.. Det som sårar mest är att hon går till ett annat bord och sätter sig där, där resten av mina klasskamrater sitter. Hon är medveten om mobbningen eftersom jag precis innan händelsen bytte till hennes klass och hon reflekterar över att jag är ensam, men likt förbannat går hon till de andra. Jag skulle vilja uppleva den stunden en gång till, för att våga säga ifrån och få henne uppmärksam på att just där och då, är hon som förebild, vuxen och min lärare, den som mobbar mest.

  Vilken dag på veckan skulle du helst skippa? Måndagar.

  Vilken låt hade du senast på hjärnan? Om igen – Scotts

  Hur många gånger har du sett den film du tittat på flest gånger? Jag vet inte om jag sett den flest gånger men den som kommer upp i huvudet som jag vet med mig att jag sett måånga ggr är Saknar dig Saknar dig – från boken skriven av Peter Pohl men hur många ggr vågar jag inte säga.

 8. Vilka roliga frågor!😊Jag har försökt bestämma mig för svar på alla, men har fastnat i beslutsvånda!😁Men jag är helt säker på att jag gillar måndagar minst. Filmen jag sett flest gånger är Mannen som talar med hästar. Jag minns dock inte hur många gånger jag sett den. Bara att jag aldrig tröttnar på den!😁

 9. Jag kommer inte heller igång på måndagar tycker de dagar är jättetröga, som sagt jag kommer igång på tisdag-onsdag :)

 10. Kan du inte berätta mer om resan till Hawaii? Jag blev sååå avundsjuk nu och jag hade inte tackat nej till en resa dit :)

 11. Så kul med sådana här utmaningar!! :D Hittade din blogg genom att en annan gjort denna. Så jag har gjort det som ett inlägg på bloggen! :) Ha en härlig helg!! :)

 12. Haha babyshark. Jotack. Den har man på hjärnan var varannan dag. Eller typ huvud axlar knä och tår, eller kanske om krokodilen i bilen – härligt med småbarn 🤪

 13. Kul med listor :) Hm, om jag längtat till fredag. Nä, faktiskt inte hehe. Jag hade knappt koll på att det var fredag. Vi har haft ett så varierande schema här, min man och jag, har precis flyttat och turas om med föräldraledighet under veckorna, så dagarna går ihop på något vis. Men helgkänslan har smittat lite ändå, även om jag idag ska sitta och jobba en stund hemifrån (och tar en paus med lite bloggläsande) ;)

  Har du sett nya Jurassic Park-filmen föresten?

  1. Du har en här som älskar dinosaurier, så jag har hunnit se den nya ett antal gånger. ;) :D

   Just det, ni har ju flyttat! Så kul! Hoppas ni har börjat få det i ordning. :)

 14. Men så kul med frågor! Påminner om tjejsnack som höll på i många år men gick i graven sen. Funderade på att göra en egen variant men det blev inte av. Hakar gärna på men nu är det ju redan nästan söndag. Bäst jag väntar till nästa vecka. Tack för initiativet, sånt här gillar jag

 15. Svar angående gruppen vi startat. Det är en tjej grupp där man kan diskutera allt kring livet, men även länka sina sociala medier. Vi har teman vissa dagar där man får länka till olika saker. Men många som inte hittat dit, så tänkte göra ett inlägg med länk till den :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.