En lördag i Gävle

Det var längesen vi tog en liten roadtrip. Jag älskar att åka bil, ju längre desto bättre – i alla fall om det finns godis och bra musik med i bilden. Den här gången var det Gävle och Brynäs-Djurgården i hockey som var målet för lördagen. Vi velade länge om vi skulle ta med Harry men insåg att två timmars bilåkande, några timmar i en hockeyarena och sen bilresan hem kanske skulle bli för mycket. Han får gå på en hemmamatch först för att se hur han gillar det. Istället fick han och mormor hänga.

På vägen upp svängde vi in till Dragon Gate. Så många gånger jag passerat på väg till Gävle men aldrig varit där. För den som inte vet är det ett affärs- och kulturcentrum i Älvkarleby som aldrig blivit färdigställt. Tanken var att det skulle bli hotell, restaurang, museum mm. men öppnandet har hittills inte blivit av även om det i princip är färdigbyggt. Jag hade ingen aning om att man fick gå in så vi passade självklart på när vi ändå var där.

Vi gick in i det som tydligen är muséet som bestod av en lång kurvad korridor fylld med konstverk och Kinas historia. 

När vi följt den långa korridoren kom vi till slut till ett rum där de ställt upp en kopia av terrakottaarmén. Lite spöklikt att snubbla in på när det knappt var några lampor tända så rummet var väldigt dunkelt.

Det var en riktig märklig plats att gå runt på. Som att teleporteras till Kina och plötsligt vara turist, med skillnaden att man är i princip ensam med att gå runt och titta på vad som finns. Har du varit där?

Vi åkte sen vidare till Gävle och Gavlerinken. Matchen är inget att tala om då den var seg och inte bra spelat någonstans. Djurgården fick inte ett enda mål och det om något bara ska de göra mot Brynäs. Det blev därför en trist resa hem efteråt, även om det såklart var roligt att komma iväg och göra något. 

Det var egentligen det som hände i helgen. Vi har annars bara varit hemma och gjort ingenting.

Hur har du haft det i helgen? 

You may also like

29 kommentarer

 1. Dragongate har vi åkt förbi så många gånger och har tänkt att vi skulle stanna och titta in. Men vi är alltid på väg mellan Linköping och Söderhamn eller tvärtom och vill bara fram.
  Så roligt att se dina bilder! Att de har ställt dit en hel terakottaarmé!

 2. Jag har åkt förbi dragon gate säkert närmare 50 gånger, men jag visste inte att man får gå in. Nästa gång ska jag göra det! :D

 3. Vad märkligt att de inte gjort något mer av platsen om den typ är klar.. men kanske detta som är tanken, lite spöklikt och märkligt.
  Vad roligt att ni kunde stanna till där och faktiskt gå in =)

 4. Åh har hört några poddar om dragons gate. Har aldrig varit där eller ens åkt förbi men häftigt ställe.
  Synd bara att det inte verkar bli nått av det!

  Jag älskar oxå att åka bil, älskar att köra bil oxå :) Nästa gång jag är i Sverige så får ni nog ta oss en liten utflykt till dragons gate ;)

  Ha en fin måndag,

  kram kram

 5. Jag har faktiskt aldrig varit där, har inte ens varit i Gävle ^^

  Min helg har varit mysig, en lugn lördag hemma men igår avslutade jag helgen med SPAevent tillsammans med fler influencers/bloggare som var så mysigt! :D

 6. Älskar också road trips! Lyssna på podd/musik och packa ”matsäck” haha :D Vilket häftigt ställe! Bra tips, vill jag också åka och kika på!

 7. Så häftigt att ni gick in där och tittade. Jag har bara sett bilder därifrån. Kan tänka mig att de var lite halv läskigt. Tråkigt att matchen inte var så bra

 8. Har aldrig varit i drgon gate, dock rest till både japan och korea. Dragon gate såg mer koreanskt än japanskt ut.. Jag har inte ens varit i gävle trots att brosan pluggade där i 3 år.. Ska de göras något mer av den eller ska det lixsom bara vara så nu?

  1. Det är det som är oklart. Det har varit mycket med det hela med olovliga bygget, dåliga arbetsförhållanden, mm. som gjort att inget har kunnat öppnats. Det är kinesiskt och varken koreanskt eller japanskt. :)

 9. Vilket häftigt ställe ni var på ser verkligen ut som du står i Kina på kortet. Kanske ett ställe i Sverige att besöka. Synd att hockey matchen var dålig men hoppas att nästa är bättre :)

 10. Nej jag har inte varit där men har hört talas om det och är riktigt nyfiken.
  Harry föredrog nog att hänga med mormor iaf tror jag..

 11. Usch, att åka hem efter en bortamatch som har slutat med förlust är verkligen hemskt. Vi förlorar VARENDA bortamatch som jag åker på så jag borde verkligen aldrig gå på någon mer.. Haha!

 12. Men wow är detta i Gävle? Jag fick läsa om ditt inlägg flera gånger för var helt säker att du var i Kina… Fick inte riktigt ihop det haha! :D Ser sjukt fint ut iallfall!

 13. Men wow vilken cool plats ju, tror jag hört om den något innan men kan ha varit något annat. Men hur har de planerat, ska de bara stå där eller kommer de bli nått av de? 😃

  1. Ingen som riktigt vet just nu. Det blev sålt i höstas till något företag så får se vad de tänker göra med stället. Tidigare ägaren, en kinesisk affärsman, har lagt ner hundratals miljoner i bygget utan att få det på fötter. :)

 14. Jag har bara hört talas om Dragon Gate, men jag har aldrig varit där. Vilket ställe!! Det syns på dina fina bilder att det är ett väldigt speciellt besöksmål!😊 Den där kopian av terrakottaarmén ser lite småläskig ut i dunkel belysning!😆 Om jag har vägarna förbi ska jag definitivt gå in och titta😊

  1. Gör det! Vi svängde in mest för att titta på utsidan av byggnaden då vi inte hade någon aning om att man kunde gå in på området. Det var mycket spännande. :)

 15. Wao vad det så det såg ut där inne. Har åkt förbi flera gånger men aldrig varit där. Nästan som Kina och spökslott på samma gång. Kul med hockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.