Fixa i lagom takt

Av alla saker jag lärt mig sen jag fick barn är en av de större lärdomarna att jag aldrig kommer få göra klart något utan ett antal avbrott. Så det är helt enkelt bästa att göra så mycket som möjligt och försöka göra resten en annan dag. Känns som jag har en del att fixa så det är bara att börja beta av listan.

I tisdags bestämde jag mig för att börja sätta upp julgardiner här hemma. jag insåg ju att det kommer ta ett tag när det är ett antal som ska strykas (tar evigheter för mig) och Harry vill ha uppmärksamhet. Den här veckan är han inne i någon fas och är extra klängig. Jag hann med två längder i alla fall medan Harry hasade runt på golvet så nu har vardagsrummet blivit lite mer julgrått. Någon som vill slå vad när resten kommer upp? Tror faktiskt lagom till första advent. Hurra.

Jag tog mig ut igår och köpte sandpapper, det sista som behövdes för att kunna spackla över hålen i våra väggar. Det blir troligtvis dagens mission! Och den där skänken väntar fortfarande på sin vita färg. Som sagt, man kan inte hinna med allt på en gång.

När jag ändå var ute i svängen med mamma igår hittade jag en av Magnus julmustfavoriter – Mora must! När vi hängde i Falun i vintras blev musten väldigt uppskattad och som tur var hittade jag en butik här i Stockholm som köper in den. 

Nu känns det att julen är på gång. På tv ser jag julreklamer, julbelysning har börjat sättas upp och vi har fått en julgran på vårt torg. Även om jag längtar vill jag sakta ner tiden lite. Behöver komma ikapp med alla känslor och inte bara göra för att få saker gjort. 

I morgon är det fredag. VI får se vad som händer då, men ett som är säkert är att det är helg efter det. På lördag åker vi upp till Gävle för att se på hockey! Ska bli kul med en liten roadtrip.

Hur har din vecka flutit på?

You may also like

27 kommentarer

 1. Så mysigt med julgardiner. Jag måste köpa nya för dom jag har är inte alls fina. Så tror jag att jag slängde dom när vi flyttade 🙈 om du har en bärsele så kan du ju alltid ha Harry i den och kunna fixa saker :)

  1. Det har jag! Men nu för tiden tycker han inte om att inte kunna röra sig så fritt som han vill så det är inte länge han vill vara i den tyvärr. :)

 2. Vilket fint mönster på gardinerna. Jag borde kanske också snart göra en ansats att ”jula” till det lite här hemma.
  Måste bl.a införskaffa julgardiner så tack för påminnelsen .

 3. Åh vad mysigt och vilka fina gardiner!
  Jag kommer fixa 1/12, längtar såå mycket :D
  Har också ”spackla hål” på fixarlistan!

 4. Alla mina julgardiner är uppe samt stjärnor på fot i köket och grabbens rum.. Vardagsrummet kvar samt alla tomtar och granen, men det får vänta :P

 5. Så skönt o börja i tid. Jag är lite kluven iår. Vi är inte hemma under jul. Så känns som att julstöket skulle bli lite i onödan. Funderar på att bara plocka fram lite adventsstakar för att sprida lite extra ljus o mysighet.

 6. Det är alltid bra att vara ute i tid. Att få upp julgardiner till första advent låter bra, Tror att Magnus kommer uppskatta att han får denna glögg om han inte redan har sett att du har köpt den :)

 7. Har massa saker på min att göra lista. Ibland är jag snabb och ibland är jag otroligt seg på att beta av den. Hoppas ni får det kul på roadtripen :)

 8. Att vara ute i god tid är ju verkligen jättebra, speciellt om man vet att man blir avbruten mitt upp i allt. Jag älskar dina gardiner, skulle vilja ha med domherre jag med.

 9. Jag har inte alls börjat med julpyntet än, men det ska vara klart till advent iaf. Har inte sett så mycket jul ännu, men det kommer väl. Däremot är nästan mina julklappar färdigköpta vilket känns helt fantastiskt.

 10. Även om jag inte har barn känner jag igen det där att hela tiden bli avbruten från en annan sorts situation i livet. Bra att du kom en bit på vägen med gardinerna iallafall😊 Jag har varit på väg att köpa gardiner till ett par fönster i några år (!) och i år hoppas jag få tummen ur!😂
  Jag vill inte heller att allt juligt ska dra igång järnet redan. Det känns bättre att smyga in i julkänslan i lite lagom takt. Vill växa in i stämningen istället för att den hinner bli vardagsmat lagom till jul😊

 11. Skönt att börja i tid, det är ju kul att börja julpynta hemma successivt istället för att gör allt på en och samma dag.
  Låter bra att vara färdig till första advent :)

 12. Känner verkligen igen det där från när barnen var små och på den tiden julpyntade jag jättemycket, numera så blir det inte så mycket julpyntat för min del. Det är för mycket jobb med att få upp sakerna och eftersom jag inte orkar fixa själv så blir det minimalt julpyntat. Så fina julgardiner du har hängt upp :)

 13. Härligt nör man börjar göra jul fint. Könner mus så väl igen de där när man påbörjar nått så slår det aldrig fel att den lille/lilla absolut måste ha uppmärksamhet just då 😂

 14. Oj, jag trodde alla började julpynta i december! Jag är otroligt nervös, jag har inte firat jul sedan jag var barn typ eftersom att jag inte är religiös men i år ska jag fira med pojkvännen (han är inte heller religiös men firar ändå) så jag måste ställa mig och laga ett julbord bland annat hahah, wish me luck!

 15. Ja, när det nu är så är det bra att börja i tid och ta det i den takt det går. Jättefina gardiner var det! Jag kommer också snart börja förbereda inför första advent 😊

 16. Oh ska bli kul att se skänken klar sedan och gott medmust, nom nom. Ja tycker också det är skoj att se nu när det börjs pyntas mer och mer

 17. Haha men alltså jag börjar ju pynta en dag innan jul… Hatar det…. Rör till mitt hem med massa kitchigt.
  Ha en härligt tripp till Gävle, så långt upp har jag aldrig varit.
  Kram

 18. Ja avbrott i saker man gör är något man får lära sig att hantera med barn i huset 😉 Det kan vara väldigt frustrerande ibland. Klokt att börja i tid. Jag brukar ta fram allt helgen innan advent och sedan placera ut under 2-3 dagar och sedan smygtända i veckan innan advent 😃

 19. Jag och sonen packade upp alla jul grejer tillsammans idag.Shit vilken underbar känsla man fick i hela kroppen av alla grejer.Gud vad fina julgardiner du har satt upp blir spännande att få se resten när du är klar.I bland blir det inte riktigt som man har tänk sig och då får man tänka om särskilt när man har småbarn hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.