En vanlig helgmorgon

Det var framför rutschkanan i lekparken denna morgon strax efter klockan nio som jag tänkte tillbaka på mina helgmorgnar innan barn och insåg att ja, nu är livet annorlunda. Det var sömn tills jag vaknade, långa frukostar framför något bra på tv och så lite mer häng i soffan om jag råkade vara trött den helgen. Hade jag inga planer gick jag troligtvis i pyjamas hela dagen. Verkligheten nu består av andra prioriteringar, vilket inte är konstigt alls med barn.

Harry har blivit större och numera duger inte vardagsrummet som lekplats. Han vill ut, gärna det första han gör på morgonen, och blir grinig när han inte får som han vill. Det var bara att klä på oss efter frukost och rulla iväg. Vi var inte de första på plats. En mamma ”vilade” på en bänk medan dottern och pappan gungade. Det är såhär våra helger kommer se ut nu när sommaren kommer – utelek hela dagarna.

harry i sandlådan

Det är mycket provsmakande av sand just nu. Mina reflexer har fått jobba ordentligt när han lyfter handen mot munnen. Kul är det dock att se hur han utvecklas för varje vecka som går.

Lördagen fortsatte med utflykt och lastbilsutställning i Strängnäs. Två gamla kollegor till Magnus var där och eftersom det inte är en sån lång bilresa dit från Stockholm kunde vi ta en sväng förbi och heja.

Allt utspelade sig på ett flygfält. Vi gick fram och tillbaka innan vi åkte hem igen. Det var inte så mycket att göra där förutom att titta på lastbilar. Inte riktigt min grej heller.

Vi käkade middag hemma hos min kära mor innan det var dags för denna lördag att ta slut. En perfekt dag på alla sätt och vis i denna fas av livet.

Hur har din lördag varit?

You may also like

7 kommentarer

 1. Såhär har min pensionärslördag sett ut; ur sängen vid tiotiden, löst melodikrysset, ringde mamma och stämde av, Bromin kom inom en sväng, tvättat, hängt och strukit, varit ute och rensat lite i rabatter, fikat ute, stekt köttbullar och fixat mat sedan har jag tittat på GP-speedway och snart är det sängen som väntar! Det regnar…
  Ha en fin söndag!

  1. Åh vilken härlig lördag! Saknar melodikrysset, lyckas alltid glömma det nu förtiden. Inte för att jag skulle få lösa det i fred ändå. :)

 2. Ta till vara den tid som är. Jag tycker att jag alltid hade så bråttom när min son var liten! Det tar jag igen nu när jag fått barnbarn. Och dom tycker det är skönt att vara hos mig, ”för man måste inte göra en massa saker”, som mitt ena barnbarn säger. Dessutom tycker dom att det är så bra när jag skjutsar dom till olika aktiviteter, ”för då kommer vi alltid i tid!” Tala om livets efterrätt, men det ÄR dom faktiskt! Ha det så bra, och njuuuut av nuet!

  1. Tack, det gör jag. Eller försöker i alla fall. :) Många är gångerna jag vill att tiden av någon anledning ska gå fort men sen inser att jag bara ska njuta. :) Haha, fina barnbarn du verkar ha! Precis en sån relation jag hoppas Harry får med sin mormor och farmor där han ska vilja vara med dem. :)

 3. Ja, har man småbarn så är det helt klart de som styr föräldrarnas tillvaro till vardags och under helgerna. Du/ni verkar ta det med ro och verkar ha lätt för att ”hoppa över” sovmorgnar under helgerna. Men jag slår nästan vad att ni ibland önskar er tillbaka till tiden där ni kunde gå upp vid tiosnåret eller ännu senare.

  Lastbilsutställningen är helt i min smak. Älskar dessa häftiga monster och imponeras av deras styrka och häftiga utseende. Amerikanska lastbilar lår nog de europeiska med hästlängder.

  1. Absolut är det så att jag kan sakna sovmorgnarna, numera är det mest en vana att gå upp tidigt – märker det de gånger vi har barnvakt och faktiskt får sova ut, i alla fall jag vaknar tidigt då trots det. Läggtiden på kvällen har den med blivit tidigarelagd, så vi får våra timmar med sömn i alla fall. :)

   Jag håller med dig om att de amerikanska är mycket häftigare! Fanns en sån på utställningen som var inredd som en saloon i släpet. Ballt att se. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.