Fem en fredag v. 21: Önskningar

När jag skriver det här, redo att som vanligt tidsinställa inför imorgon (idag) fredag, gör jag det med en lätt huvudvärk efter en eftermiddag med ögonmigrän. Jag skulle ha sett tecken imorse (torsdag) när mitt öga började rycka och höll på så hela dagen. Förhoppningsvis är det bara på grund av väderomställningen som kom med ösregn. När jag är klar med det här ska jag i alla fall gå och sova och sen hoppas på en betydligt bättre helg.

De som länkade förra veckan var: Inger, Susanne, Ingrid, Sara, Paula, Madeleine, BP, Monika, Anette, Hannele, Boklysten.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilka tre önskningar skulle du be en ande om?
 2. När gick din senaste önskan i uppfyllelse?
 3. Har du någon gång sett ett stjärnfall?
 4. Önskar du dig något när du blåser ut ljus på tårtan?
 5. Vad önskar du inte din värsta fiende?

Vilka tre önskningar skulle du be en ande om?
Just idag skulle jag be om:
1) att få vakna utvilad, före klockan och med ork att gå träna.
2) några miljoner för att kunna köpa den där drömlägenheten eller huset.
3) Världsfred eller slut på svälten i Afrika. Vet däremot inte ens om något av de egentligen skulle vara möjligt även med en önskan.

När gick din senaste önskan i uppfyllelse?
I New York när jag ville hitta den där väskan jag drömt om i några år, den där perfekta jag inte visste fanns förrän jag såg den. Det blev en Margaux från Kate Spade, jag velade en stund om jag skulle slå till eller inte, och ångrar inte valet. Den kommer bli väl värd sitt pris vad gäller användning.

Har du någon gång sett ett stjärnfall?
Faktiskt inte, men jag skulle gärna vilja det då jag tycker det ser så vackert ut.

Önskar du dig något när du blåser ut ljus på tårtan?
Det var jättelängesen nu jag hade ljus på tårta. Skulle jag ha det, och tända dem, skulle jag nog önska mig något ytligt och lättillgängligt.

Vad önskar du inte din värsta fiende?
Att någon annan i dess närhet råkar illa ut. Tycker för övrigt att det är väldigt skönt att jag inte har någon jag räknar som fiende.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Lite om min vecka kommer imorgon. Nu önskar jag du får en riktigt härlig fredag! Jag säger det igen, tack för att ni som är med vill vara med vecka efter vecka, det är så roligt att få läsa era svar. :)

You may also like

19 kommentarer

 1. Spännande frågor jag måste fundera på lite innan jag svarar. Men medan jag kommer ihåg det vill jag tipsa om att gå ut i augusti, precis då det börjar bli mörka nätter igen. Det är några veckor där som man ser mängder av stjärnfall. Eller stjärnor är det ju inte… men det vi kallar stjärnfall. Då brukar man inte bara se ett utan en hel mängd.
  Men man måste gå någonstans där det är lite mörkt. I storstäderna är det lite väl mycket ljusföroreningar för att riktigt se stjärnhimlen.

  Ha en fin fredag, speciellt efter jobbet, och en bra helg!

  1. Åh, tack för tipset. Ja ibland längtar jag till att ha en stuga lång ute i skogen, eller i alla fall långt från stan, där jag kan få se fler stjärnklara nätter. :)

 2. Jätte roliga frågor – som vanligt *ler*
  Snygg väska – visst är det bäst när man hittar något man inte visste man letade efter men när man springer på det så bara faller allt på plats o men vet att just den där ska jag ha, den är min.

  Ha en härlig helg <3

  1. Tack :D
   Eller hur! Gör allt så mycket lättare också än när man aktivt letar men aldrig hittar något. :)

   Tack detsamma <3

 3. Verkar som att min kommentar inte kom fram så jag testar igen. Skulle kunna skriva under på samtliga av dina önskningar. Tack för att du administrerar fem en fredag, kul att få läsa vad andra tänker om intressanta ämnen :) trevlig helg!

 4. Ja några miljoner att dela med barn, barnbarn och barnbarnsbarn tackar jag inte nej till, pengar underlättar i livet, men jag är mycket osäker på om man blir lyckligare…
  Trevlig helg

 5. Hej! Jag fixade till lite om önskningar på min blogg men jag fixar inte att länka.
  Hoppas det funkar så här!
  Ha en skön helg med vila och återhämtning!

 6. Det var svåra frågor idag, men du klarade din egen utmaning alldeles perfekt. Som vanligt alltså:-)
  Ja, man kan ju alltid chansa på triss eller spela poker på nätet om man vill bli finansiellt oberoende. Har dock en känsla av att du inte är typen som satsar på det heller;-) Pengar gör ingen lycklig direkt, men de är ett perfekt sömnpiller;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.