Fem en fredag v. 24: Antingen eller

Tiden går ändå när man är sjuk. Jag har kunnat jobbat sen i måndags men blivit tröttare ju senare eftermiddagen blivit. I tisdags skulle jag ha sprungit Blodomloppet med några kollegor, men det blev ju såklart inte av för mig. Dum hade väl jag varit då. Jag hostar fortfarande en del men är piggare i kroppen, som tur är. Det blev alltså fredag igen, bara så där.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Paula, Kina, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Kenneth, Gerd, Susanne, Teskedsgumman, Lotten, Ejmis, Debutsky, Anette, Evelina, Monika, Emilie, Susan

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Äter du hellre pinnglass eller mjukglass?
 2. Väljer du en fysisk bok eller ljudbok?
 3. Vara för kall på vintern eller för varm på sommaren?
 4. Bada i pool eller hänga på strand?
 5. Vakna till solsken eller somna till regn?

Äter du hellre pinnglass eller mjukglass?
Visserligen finns det ett större utbud vad gäller smaker på vanlig pinnglass, men mjukglass är ju så gott! Särskilt med lakritsströssel eller kolasås. Några såna brukar det bli på sommaren.

Väljer du en fysisk bok eller ljudbok?
Det är ju smidigare med ljudbok, att bara kunna lyssna i farten, men jag är dålig på att koncentrera mig vad gäller lyssnandet. Därför väljer jag hellre en fysisk bok att bläddra i.

Vara för kall på vintern eller för varm på sommaren?
Hur mycket jag än inte tycker om att frysa är det värre att smälta bort på sommaren. Det är olidligt vissa sommarnätter när det inte går att sova. Förhoppningsvis kan jag då istället klä på mig mer på vintern.

Bada i pool eller hänga på strand?
Det beror helt på var dessa befinner sig någonstans. En varm pool utomlands? Absolut. En strand här i Stockholm där jag bor? Aldrig i livet. Det är alltid fullsmockat med folk vid våra närliggande stränder och jag skulle inte klara av att slappna av, särskilt inte med barnen med.

Vakna till solsken eller somna till regn?
Somna till regn, alla dagar. Jag älskar smattret. Det finns ju nästan inget mysigare, och så åska på det.


Nu kör vi en rätt oplanerad helg där vi får se vad som händer. Förhoppningsvis piggar jag på mig ännu mer. Hoppas du får det fint!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

13 kommentarer

 1. När jag läser ditt svar på sista frågan, så borde du ha varit totalt lyckligt igår kväll. Det både regnade och åskade, åtminstone här i Täby.
  Vad gäller din förkylning så undrar jag om inte du har drabbats av Covid. För ust hostan håller i sig extra länge har jag förstått av många som drabbats av viruset den senaste tiden. Å det är förvånansvärt många – trots tre eller till och med fyra sprutor…

  1. Ja, vem vet. Nu tog jag inget test då man inte ska och vi inte hade några snabbtest hemma, men jag blev förvånad att det slog till så snabbt. Lustigt hur det kan slå ut i så fall, med tanke på att när jag hade det i februari var det i princip symptomfritt.

   Och ja, åskan hade vi här, inte så mycket men väldigt mysigt. :)

 2. Mjukglass har jag smakat några gånger, okej men för mig inte i närheten av ett rån med en kula romrussin och en choklad.
  Ljudbok har jag också svårt att hantera, jag brukar somna, däremot fungerar e-böcker bra. Jag har läst alla Jan Mårtensons böcker om antikhandlare och amatördetektiven Homan i e-böcker jag lånat på bibblan.
  Badat i pool har jag bara gjort på SPA och i Simhallen. Tacka vet jag en strand vid Medelhavet, varmt salt vatten.
  Jag är nog varmblodig för jag fryser sällan på vintern men jag svettas och tycker det är väldigt obehagligt när det är uppåt 30⁰C. Särskilt när jag ska sova. Men en solig dag 25⁰ och jag får vara i skuggan då njuter jag.
  Jag älskar att somna när det regnar men jag älskar också att dra upp gardinen i sovrummet och se solen på en klarblå himmel.
  Ha en skön helg och tack för att du förser mig med de här roliga frågorna!

 3. Ljudböcker i all ära, men inget går upp mot att läsa en helt vanlig pappersbok! Jag är också mer förtjust i mjukglass än pinnglass, kör alltid samma smakkombo. (alltid vanilj tex)
  Hoppas du blir frisk helt snart! Hosta är ju aldrig kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.