Fem en fredag v. 5: Skräp

I tisdags undrade jag om vi hade hoppat över måndag, igår när jag skrev detta inlägg fick jag verkligen dubbelkolla att det var torsdag. Tiden går fort nu, jag har fyra veckor kvar på jobbet innan jag går på ledighet inför att storken kommer. Det är ingenting med tanke på hur fullt upp jag kommer ha det dessa veckor med överlämning och avslut.

Men det är ändå skönt med fredag!

Deltagare förra veckan som länkade: Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Ingrid, Tanthuset, Mrs Calloway, Hannele, Gerd, Susie, Inger, Tant Augusta, BP, Susanne, Marit, Lillian, Saija, Hanna, Pärla, Christina, Evelina, Emilie.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är något du av misstag kastat bort?
 2. Hur ser din mejlkorg ut?
 3. Vad behåller du gärna som andra ser som skräp?
 4. Hur noggrann är du med källsortering?
 5. Hur skräpigt är det i din omgivning? 

Vad är något du av misstag kastat bort?
Inget jag på rak arm kan komma ihåg. Men något smycke eller två har säkert hamnat i dammsugaren utan att ha först tänkt på det och som jag sen aldrig grävt fram.

Hur ser din mejlkorg ut?
I min privata är det en salig blandning av erbjudanden, orderbekräftelser, kommentarsmejl och annat mindre roligt. I jobbmejlen finns såklart bara mejl relaterat till jobb, det brukar vara en lång inkorg men jag har precis rensat bort sånt jag inte behöver ha kvar.

Vad behåller du gärna som andra ser som skräp?
Jag älskar att spara på påsar, alltså finare i papper. Man vet aldrig när man kan behöva en matlådepåse. Fick Magnus välja skulle han hiva allt idag.

Hur noggrann är du med källsortering?
Mer än vad jag var för några år sen. Det är fortfarande en del förpackningar som hamnar i hushållssoporna istället för att sorteras, men vi försöker i alla fall. Matavfall har vi däremot inte gett oss in i.

Hur skräpigt är det i din omgivning?
Vad gäller den direkta omgivningen skulle lägenheten absolut behöva städas. Utomhus tycker jag det är rätt rent här i området där vi bor.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Tänk att det förresten är februari imorgon. Och ingen vinter har vi haft! Hoppas det bjuds på i alla fall lite snö den här månaden, sen kan våren komma igång. Eller hur?! Trevlig helg!

You may also like

8 kommentarer

 1. Jag kan skicka lite vinter till dig ;) här snöar det oavbrutet känns det som! Men inte så kallt och det får man väl vara tacksam över, lycka till nu med allt vad företar dig framöver :)

 2. Då är det bara att ta upp Mias erbjudande om snö, men då får snön hålla sig till söder om stan;-)
  Förutom mejlboxen är vi rätt lika här. Jag måste alltid rensa mejlboxen direkt, annars blir jag totalt hispig.

 3. Självklart är jag med även denna vecka – om än lite sent. Men med tanke på hur Nouw strular får man vara glad varje gång man ens kan komma in, kan göra inlägg… Så hur det blir framåt för jag se…. det känns inte så skoj längre ….

  1. Jag vet flera som funderar på att byta, så mycket strul det varit under en längre period nu. Inte kul att inte veta hur länge det kommer fungera innan det strular igen.

 4. Åh, fina påsar. Det samlade jag på när jag var liten. (nu försöker jag komma ihåg min tygpåse, så att jag inte ska behöva köpa några plastpåsar)Min mamma samlar fortfarande (inte lika ofta) på presentpapper. Det vore ju smart egentligen, då kunde man återanvända det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.